Šta je novo?

savet oko cpu

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
daklem e4400 ili e6320? i da li ce raditi za pocetak na ovoj mojoj ploci???

Kod mene je na istoj ploci 6400 radio bez problema, skoro sam je dao drugaru i njemu sada radi 4300(DEF 200) na 266 tj. valjda 2.4 bez problema , da je uzeo 6300 ne bi mogao mnogo da oc . ovako sa 4xxx je dobio extra takt za "male pare".

Poslednja izmena:
ja bih uzeo e4400 ili e6320, s' tim sto cu plocu kasnije menjati pa ni full potencijal oc-a na ovoj ploci mi nije bitan, bitno mi je da radi i opet,... da li bolje 4400 ili 6320? 6320 je nesto malo skuplji sto mi nije problem e sada ona 2mb kesa vise da li bi znacilo i koliko ili uzimam 4400 sa mnoziocem 10?

Ja razmisljam o E4400.
Mislim da je to najbolja kupovina za ove novce !

core_09.jpg

Koja ti je tacna oznaka ploce????? TJ. koji chipset je u pitanju????? Kolko sam ja gledao po netu 99,9% da moze.....

Poslednja izmena:
Delimir je imao odlicnu cenu za E4400. Ali izgleda da ih i on nema vishe na lageru !

Poslednja izmena:
Recite mi jel i c2d ima otkljucane multiplikatore (na dole)? Cini mi se dekara negde pomenuo da ima!? Kupio bih verovatno e4300, ali ako ima otkljucane onda e4400. Sta mislite?

hvala.

*P*A*B*L*O* i ja bih tako rekao... mada ajde da cujemo kolegu shut_down-a

PA predpostavimo da čovek ima i pravo. Naime čisto uzmi za primer recimo da će i jedan i drugi da idu do 3,5ghz recimo (ili 3,2 nije ni bitno).

Sistem je naravno nešto brži u slučaju 389fsb (9x) negoli sa 350fsb (10x). Pa nije to 6300 pa da se patite kao ja sa 7x (*** ovo mi je prvi slučaj da mi je oc potencijal ograničen pločom a ne procesorom) :wall:

mislim da je E4300 bolji manje se greje koliko sam citao. malo ustedis i eto kokice i piva ili bolji cooler

*P*A*B*L*O* i ja bih tako rekao... mada ajde da cujemo kolegu shut_down-a

Hm... Pa dzaba sto ima veci mnozilac, koliko mogu da se poteraju a da pri tom rade stabilno? Sta mu znaci razlika izmedju 9x i 10x ako nece raditi stabilno. + za razliku uzme hyper tx...

P.S. Ja ovo ne govorim iz iskustva, vec po logici... Ako ima neko da kaze da E4400 moze da se bolje klokuje od E4300 a da je pri tom stabilan i ne greje se previse - povlacim rec :banana: :type:

Vrh Dno