Šta je novo?

Savet - Da li se isplati?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Pozdrav svima,

u planu mi je kupovina dSLR fotoaparata, razmisljao sam da krenem sa polovnim i da kupim neko odgovarajuce staklo. Naisao sam na sledeci oglas:

"Nikon D60 sa kit objektivom 18-55mm 1:3,5-5,6 G VR,teleobjektiv 55-200mm 1:4-5,6 ED VR,torba Lowepro,tri filtera (cpl, uv i soft za 52mm)"

Vlasnik ceni ovaj komplet 450e. Zanima me da li je ovo ok cena za ponudjeno, i kako biti siguran da ne kupujes "macku u dzaku", to jest, da je ponudjeno i ispravno jer mislim da nema reci o garanciji.

...a da, ako imate neke predloge oko toga sta kupiti za tu cifru?

Poslednja izmena:
Niko nema nikakvo misljenje o ovome ili...?

ja mislim da je to puno para za star aparat, tako da dajem glas protiv ove kupovine

I meni je u planu neki dslr, ali ne znam da li ce biti nesto od toga zato sto nema nista dobro a da je jeftino na zalost :d . Dobro zezam se malo, sto se tice bas ove ponude cini mi se da i nije neka posebna, ali nije ni losa s obzirom da dobijas i 2 objektiva. ZA PRVI dslr verujem da nije toliko losa varijanta e sad, najbolje bi bilo kad bi te neko posavetovao ko je i koristio taj D60 i kome ni iz dzepa ni u dzep ;). Za pocetak procitaj bar test da dpreview-u ako vec nisi da vidis da li ti za pocetak zadovoljavaju osnovne funkcije itd D60 pa ces kasnije lakse...
Za 450 vec ima i neki solidan EOS da se kupi polovan, recimo 1000D sa nekim ok objektivom itd e sad koliko je taj 1000D bolji (ako je) od D60 to vec ne znam.
Ja inace vec oko 2 meseca citam i pratim ponude a i uopste dosta toga vezano za dslr-ove, ali sam dosada uglavnom Canon pratio, Nikone sam tek pre par dana poceo da izucavam :) da vidim sta druga strana ima da ponudi...

@Suicide_samurai - pa i nije tako star taj D60, pojavio se cini mi se 2008.? e sad kakav je to je vec drugo.

Poslednja izmena:
Sestric koristi taj Nikon D60. Decko studira fotografiju, pimenjenu umetnost, sta vec :), i kaze da je super aparat. Sto je najgore toliko sam nov u ovome da sve i da procitam review, ne znam koliko bi mi bilo jasno sta je sta. Moram nekako da krenem sve jedno, samo ne znam u kom smeru. Gledao sam te Canon 1000D i recimo Nikon D3000, meni kao laiku deluju slicnih performansi, i slicne ako ne iste cene, ali uz njih ide u kitu onaj 18-55 ako se ne varam ili kako vec objektiv, ali to pretpostavljam ne radi posao, znaci morao bih na nekih 350 da dodam jos za neko bolje staklo zar ne?

Poslednja izmena:
Moje rezonovanje:
D60 i D3000 imaju isti senzor u sebi, pri čemu je D3000 nov.
D3000 sa objektivom 18-55 NOV košta 40.000din, dakle ISPOD 400 evra.
polovan teleobjektiv možeš kupit za ~100 evra.
Dakle 500e i nov aparat sa garancijom. Zašto kupiti D60 onda?

Ok, a ako se uporede Canon 1000d i Nikon D3000...sta od ta dva recimo? Cene su im tu i tamo iste skoro...

od ta dva Canon 1000D, ipak ima bolji senzor od D3000. Nek se javi još neko da kaže štogod? :)

...još neko da kaže štogod? :)

Štogod

,)

Da... i ja se slazem. D3000 koristi matori CCD, a 1000D koristi dosta noviji CMOS. Dovoljna je i ta razlika da daje prednost iljadarki de.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

I D3000 je zamenjen sa D3100, koji ima CMOS senzor. Čak je i 1000D bajat model, koji treba uskoro biti zamenjen.

Pogledaj po oglasima D5000. Što se tiče 1000D, vidim jedan na Dizajn Zona forumu za 200 i neki evro u oglasu. Što to ne bi uzeo za početak i video kuda će put da te navede? Taj aparat će u tvojim rukama do sledeće godine u ovo vreme da devalvira plafon 20 evra, tako da ništa ne rizikuješ, a možeš puno da naučiš.

Obrni okreni "pao" je D5000, hvala svima na odgovorima!

Vrh Dno