Šta je novo?

savet - 27" monitor

Frubi

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poena
320
Pozdrav svima,
potrerban mi je savet/misljenje , planiram da kupim 27" monitor, trenutno imam :
samsung t260
planirao sam da uzmeme : Dell UltraSharp U2711 ili HP zr2740

upario bih ga sa ovim monitorom koji vec posedujem , jer mi je potreban i drugi monitor za rad ( neko ce da se nasmeje, ali ja se bavim igranjem pokera i potreban mi je vrhunski monitor radi boljeg pregleda / rasporeda stolova na kojima igram) .

Da li da uzmem jedan od ova dva ili da sacekam ove nove monitore sto treba da se pojave(samsung 9 ili onaj dell sa 1400p rez.) ( mogu da priustim da dam malo vise para , za bolji kvalitet, tipa ovo :http://www.samsung.com/us/computer/monitors/LS27B970DS/ZA
) .

Pored pokera volim da gledam filmove i da igram neke igrice u slobodno vreme, pa eto kontam da ovi monitori mogu da mi pruze vrhunski uzitak.

Hvala svima na savetima unapred.

Poslednja izmena:
Ja sam u istoj situaciji (doduse, ne bavim se pokerom) :)

Sacekacu malo da vidim kakva ce cena biti kod nas za U2713, taman ce se pojaviti i koji review, TFT Central trenutno radi svoj. Za sada su samo na Twitter-u objavili da U2713 ima "laksi" AG coating od U2711/ZR2740, tako da ne znamo mnogo detalja.

Samsung monitori su ti opcija (narocito ako ti smeta trenutni Dell/HP AG coating), ali ih koliko znam nema kod nas (jos uvek).

Ne znam jedino kolika ce biti cena U2713, ako bude tipa 700EUR, postavlja se pitanje da li ici all out, dodati jos 300 i uzeti U3011! :)

Sto se U2711 i ZR2740 tice, U2711 ima vise inputa, OSD, scaler i nesto je jeftiniji. ZR2740 nema OSD (podesavanja moras kroz drivere za GPU) i scaler, ali zato ima znatno manji input lag od U2711 (tipa 10 vs 30ms), sto je bitno nekome ko igra FPS-ove.

Toliko od mene. Dakle, predlazem da sacekas malo.

EDIT: Da, i ZR2740 se manje greje i trosi od U2711, ako je to uopste bitno.

Poslednja izmena:
hvala puno na odgovorima...
ne znam sta reci , tj. sta raditi najavljuju u poslednjih par dana bas neke zverine od monitora:
http://rog.asus.com/151702012/news/want-to-go-2560x1440-asus-pb278q-launches-for-big-screen-pros/
i video sam da je viewsync izbacio tj. priprema nesto ...

e sad jos jedno pitanje, posto meni treba i komp. ceo da li mi se mozda vise isplati da uzmem apple-a 27" ? jer kontam monitor me kosta 500-700e(+ kuciste minimum 700e sa napajanjem/kucistem i ostalim cudima ) a 27" apple je oko 1600e . sad ne znam sta mi se vise isplati i dal mi se to isplati ... ?! kakvi su applovi ovi novi thunderbolt? da li oni po karakteristikama/kvalitetu su bolji od ovih najavljenih novih monitora sto treba da se pojave ili kako ? malo sam laik za sve ovo...

Nazalost, o Apple-u ne znam apsolutno nista.

Ja cekam da vidim cenu U2713, pa ako bude ok - kupujem. A onda me tek ceka prava dilema - nova graficka :D

Kod iMac-a je jedini problem sa ciscenjem a i cena im nije bas prihvatljiva, barem ove cene kod nas...Za svako ciscenje moras da nosis u servis cisto da znas jer ne smes da otvaras iMac zbog garancije, a ima problem kada mu upadne prasina da se pregrejava. Sad sve zavisi u kakvoj prostoriji ti je iMac. Ja i dalje mislim da za tih 1600e mozes i odlicnu konfu i odlican monitor da uzmes.

Nazalost, o Apple-u ne znam apsolutno nista.

Ja cekam da vidim cenu U2713, pa ako bude ok - kupujem. A onda me tek ceka prava dilema - nova graficka :D
hmm... videh oko 540funti da mu je cena , znaci kod nas bi trebala da bude 600e/650e . sad da li se zna bar okvirno za koliko bi trebao ovaj monitor da se pojavi kod nas... opet vise ce mi se isplatiti da sacekam njega, nego da uzimma u2711. i guess :wave:

ps.dobio sam odgovor od zvanicnog distributera , cena je 615e + pdv. mogu da ga poruce rok isporuke 20 dana.
hmmm... now i have tought dicision ?! sta raditi poruciti njega ?130e je skuplji daklem od u2711.. kontam bolje uzeti njega nego u2711 ...? aj recite mi vi posto sam ja noob za sve te *******cije :p

ps.dobio sam odgovor od zvanicnog distributera , cena je 615e + pdv. mogu da ga poruce rok isporuke 20 dana.
hmmm... now i have tought dicision ?! sta raditi poruciti njega ?130e je skuplji daklem od u2711.. kontam bolje uzeti njega nego u2711 ...? aj recite mi vi posto sam ja noob za sve te *******cije :p

Ako ti je monitor potreban sto pre, ti poruci U2713. Meni se ne zuri, tako da cu sacekati da se pojavi u maloprodaji, pa cu videti kako se krecu cene.

U svakom slucaju, za tvoje potrebe mislim da je U2713 bolji izbor od U2711.

Ja narucio U2711, kontam da je bolji od HP-ovog ZR2740 koji nema ni OSD i generalno mi se ne dopada sudeci po recenziji na tftcentralu, a jeftiniji je od U2713...

Sta mislite o ovom asusu koji treba da izadje? Meni se cini da nece biti los, zna li mu se cena?

Za tu kartasku vratolomiju bolje uzmi 4 x 24" vise ces koristi imati.
A vrhunski ne moraju biti.

up , da se raspitam jos jednom... definitivno mi treba monitor sa 2560x1440 , do 500e.

da li ovaj dell u2711 u2713hm ili neki treci ?

http://www.firsttimepokerplayer.com/online-poker/hardware/monitors/

ovo tako izgleda , al ja ne mogu da izracunam/provalim lepo, default tabla gde igram je 800 x 570 , meni treba da stavim na monitor 9 table u isto vreme ali da se ne preklapaju, da li meni monitor od 27" sa 2560x1440 zavrsava posao ???

tipa meni treba ovako da izgledaju table

multi-tabling-full-tilt-poker.png

Vrh Dno