da i ja kazem rec dve, tj. prenesem ono sto su meni driver i jos neki dobri ljudi sa ovog i drugih foruma svojevremeno objasnjavali
@Golden and all
ovo je sve vezano za EON usluge, a gledanje FTA i PPV satelitsih kanala je posebna prica
znaci kad kupis karticu sa pretplatom od godinu dana i dobijas takozvani fastsurf koji sluzi za brzo surfovanje, znaci sa modemom si online na provajderu i preko njega idu zahtevi ka sajtovima, a oni velikom brzinom preko satelita spustaju na tvoj hdd i otvaraju na ekranu.
za to se podesava proxy u browseru i moras biti nakacen na ISP, a protok ide do 96kb/s i tako dok ne potrosis mesecno ogranicenje od 1gb, a posle toga protok pada i krece se od 10kb/s do 20kb/s sve to tako do pocetka novog meseca kada krece ponovo puna brzina.
uz to imas 1gb file fatch-a sto je u prevodu, odaberes fajl na netu i url za njega ubacis na odredjeno mesto na EON sajtu koji prvo skida taj fajl na svoj server pa onda tebi javi da je fajl spreman za slanje, ti kliknes i on ti u fazzt programu koji dobijas na eon cd-u ubaci vreme kada ce fajl biti pusten, sve zavisi od guzve, otprilike 12 sati od tog trenutka,
kad dodje vreme za skidanje sve sto je potrebno je da ti je ukljucen racunar i startovan software za satelitsku fazzet i server4pc
nije potrebno biti povezan na ISP
uz sve ovo postoji mogucnost gledanja filmova i xxx materijala direktno na sajtu EONa, za pristup tome je potrebno biti online dok ne pocne prenos filma koji se gleda u browseru, nakon toga moze se prekinuti veza sa provajderom.
ovde se vodi i diskusija o ffm
evo kako to radi
program je zamisljen da sluzi za deljenje fajlova sa svima
najprostije izgleda ovako, onaj fajl sto si izabrao za offline skidanje *file fetch*, kada eon kaze da je fajl spreman za preuzimanje ti dobijes .efa fajl koji unosis u ffm koji isti salje u fazzt a on u odredjeno vreme preuzima fajlove sa satelita i smesta ih na hdd...
e taj .efa fajl je bitan jer ako ga postavis na neki public sajt i ja ga skinem, unesem u ffm onda ce taj tvoj naruceni fajl stici i meni
nadam se da je ovo jasno
dalje, posto nije zanimljivo meni, a i drugima da skidamo ono sto ti narucis jer to mozemo i sami da nadjemo na netu bolja je fora dati nekom drugom svoj (tvoj) nalog, a on ce naruciti nesto sto je svima zanimljivo, potrebno, a ne moze da se nadje na netu ... pogadjas to su najnovije igre, programi, mp3, filmovi
dobar covek .efa fajlove za sve to okaci na neki sajt gde ces ti (mi) iste skinuti, ubaciti u ffm i u odredjeno vreme dobiti.
naravno za preuzimanje .efa fajlova moras biti on line, a po ubacivanju istih u ffm mozes se diskonektovati.
eto razloga zasto sam ja i mnogi drugi svoj nalog (zonu) ustupili na koriscenje takozvanim pusherima jer oni preko nekih private ftpa i foruma prikupljaju sve te zanimljive stvarcice koje su posle i nama dostupne.
jedina "mana" ovog servisa je sto ne mozes da biras, vec ono sto se ponudi to je, a to je ustvari ono sto ti zelis
i tako dan za danom pred kockastim ekranom type;
tatatatira dok disk ti svira, gigabajti stizu, a glave se o ploce lizu i sve glatko pici kao u bakinoj prici
inace pusheri iskoriste tvoj mesecni limit za narucivanje fajlova *file fetch*, a tebi ostaje i dalje fastsurf sa kojim mozes skidati i surfovati naravno dok si online.
jos nesto, fajlovi koje preuzimas su podeljeni u vise .rar arhiva tako da ako se neki ispusti (postoji dosta razloga) mozes naruciti na odredjenom irc kanalu i ti fajlovi bice postavljeni na "odredjeni" ftp server odakle ces moci da preuzmes sa svojom brzom internet vezom tj. fastsurfom
eto, rekoh ja rec dve u nadi da sam sa ovim postom objasnio sta se dobija kupovinom EON pretplate i sat kartice
p.s. driver, dodaj nesto ako sam ispustio
pozdrav svima