Šta je novo?

Satelitski internet

D.J.Cool

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2003
Poena
609
:zgran: Zanima me sledece, da li je neko koristio satelitski internet za download ,a da je za konekciju koristio gprs sa mobilnim telefonom, ako jeste koliko skidaju para sa 064, a koliko sa 063 mreze? Ja sam ranije dok je gprs bio besplatan isao na internet preko 064 mreze, koristio sam t68i. Koliko se secam jedan prijatelj mi je dao valjda drajvere za telefon, sada je on otisao preko grane, pa ne mogu da ga kontaktiram. Da, za povezivanje sam koristio bluetooth i sve je to radilo odlicno. Da li mi trebaju ti "drajveri' za telefon ili to moze da radi i bez toga? Imam u planu da uplatim mesec dana satelitskog interneta, pa bih voleo da cujem sta vi mislite. Ja sam u provinciji gde ne postoji nikakva druga konekcija za net osim telefonskog modema, Srebrno Jezero. :eyebrows:

Ne isplati se nikako GPRS jer je upload veliki preko satelitske. Bolji je Dial-up Flat + tel. racun.

Megabajt ti je preko 50 din, pa ti vidi koliko se to isplati...

K'o što reče Djalf, u slabom saobraćaju sat telefoniranja (Interneta) te košta oko 5,5 din...

Ako je u pitanju offline download, uopshte nije problem, niti je skupo, poshto je retko potrebno da si na netu zbog satelita...

koliko mi se chini, jedan moj prijatelj koristi satelit i za upload koristi gprs i secam se da mi je rekao da se ( kod mobtela) ne naplacuje upload vec samo dload sa gprs-a, tako da su mesechni iznosi veoma mali, kontam da su negde oko 100-200din maximalno, samo ono shto ti obrachunaju pri svakom konektovanju....

@Mares
Mogu da te demantujem. Moj prijatelj je potrosio 500 dinara za jedan dan GPRS-a i satelitske (256k, Astrasat), pa razmisli ponovo da li Mobtel naplacuje upload...

hmm, ok onda...mislio sam da se samo dload naplacuje,a i koliko se secam na astrasat sajtu je pisalo kao kako moze preko gprsa da se koristi upload jer se kao ne naplacuje), a i juche sam bash bio neshto u mobtelu i pitao ih za to i neki lik shto radi tamo mi je rekao da se naplacuje "samo neshto u kilobajtima", verovatno ni ne zna shta je gprs lol

D.J.Cool je napisao(la):
Imam u planu da uplatim mesec dana satelitskog interneta, pa bih voleo da cujem sta vi mislite. Ja sam u provinciji gde ne postoji nikakva druga konekcija za net osim telefonskog modema, Srebrno Jezero. :eyebrows:

Generalno gledano ti se satelit na način na koji bi ga ti koristio ne isplati. Ljudi koji koriste satelit to rade na način, da uzmu pretplatu na godinu dana, zatim doniraju svoju zonu nekoj "pusherskoj" (mozda ti glupo zvuci, ali tako se to zove) grupi, i akonto svoje donacije primaju preko satelita sve sto ta grupa skida. To praktično znači da se ti opraštaš od svog downloada, ali zato primaš sve najnovije filmove, igre, programe, muziku, ... U praksi ti to znači, da bi umesto jednog filma mesečno + neke sitnice koje bi ti skinuo kao pretplatnik satelitskog neta, primao 20 giga svega gore pomenutog dnevno.

E, sad, ti vidi sta ti se isplati i koliko si finansijski moćan, i šta te u krajnjem slučaju interesuje, pa se malo raspitaj o tim grupama.

djalf je napisao(la):
@Mares
Mogu da te demantujem. Moj prijatelj je potrosio 500 dinara za jedan dan GPRS-a i satelitske (256k, Astrasat), pa razmisli ponovo da li Mobtel naplacuje upload...
Upravo to.
GPRS se tarifira po ostvarenom protoku što uključuje i download i upload.

A da uzmeš dvosmerni satelitski link :D

tomato je napisao(la):
Generalno gledano ti se satelit na način na koji bi ga ti koristio ne isplati. Ljudi koji koriste satelit to rade na način, da uzmu pretplatu na godinu dana, zatim doniraju svoju zonu nekoj "pusherskoj" (mozda ti glupo zvuci, ali tako se to zove) grupi, i akonto svoje donacije primaju preko satelita sve sto ta grupa skida. To praktično znači da se ti opraštaš od svog downloada, ali zato primaš sve najnovije filmove, igre, programe, muziku, ... U praksi ti to znači, da bi umesto jednog filma mesečno + neke sitnice koje bi ti skinuo kao pretplatnik satelitskog neta, primao 20 giga svega gore pomenutog dnevno.

E, sad, ti vidi sta ti se isplati i koliko si finansijski moćan, i šta te u krajnjem slučaju interesuje, pa se malo raspitaj o tim grupama.

I naskidaš se filmova sa italijanskim i portugalskim tonom, poljskih serija, nekompletnih fajlova i ostalih gluposti. Da ne pričam da sve vreme dok skidaš sa satelita računar nesme ništa drugo da radi jer je velika verovatnoća da fajl neće biti kompletan. Probao dva meseca i skinuo gomili đubreta.
Mislim da je bolja varijanta ta platiš mesečno i sam skidaš šta hočeš.

Gresis merline, mnogo gresis. Mozda je tako bilo pre, ali sada nije uopste.

Evo recimo ja trenutno hvatam sve sto balkan-erp salje.

Imam u spajzu kt133 plocu, 512 sdrama i xp2000+. Ubodena 2 ata 100 harda, jedan od 80gb drugi od 20gb. Naravno djubre od kucista i napajanja.

Koliko to moze da kosta? Malo....
Jedino moram da priznam da je za prvi put stvarno bila *******cija namestiti sve da radi kako treba automatizovano, bez mnogo interakcije.

Sa tom masinom, mogu sve na njoj da odradim. Da pohvatam sve fajlove bez dropa, da dekriptujem pa i extractujem na toj istoj masini.
Stizu samo engleski naslovi i nema vise poljkog djubreta i ostalih ******.
Sve najnovije pada redovno.
Sajt je www.balkan-erp.com

Jedino lose u celoj prici sto je glavni admin malo isfrustriran i nervozan lik :d

Nije valjda Goodfather glavni ? :D:D

driver je napisao(la):
Nije valjda Goodfather glavni ? :D:D

Koliko sam skontao, xtrip. Covek je prilicno nervozan i maltene svakda druga mu je fuckin ovo ili fuckin ono :d :d ali nekako ga razumem, verovatno dobije dnevno par stotina glupih pitanja.

Ahahaha, secam ga se, smarach nevidjeni ;) E da sam ja ostao, bio bi sad tamo glavni :)

Možda se sad situacija promenila, ali stvarno i ovako skinem 1-2 giga dnevno ali onoga što meni treba. Nemam brate ni vremena da pregledam sve šta mi stigne.

driver je napisao(la):
Ahahaha, secam ga se, smarach nevidjeni ;) E da sam ja ostao, bio bi sad tamo glavni :)

Da,da samo kada ne bi bilo laufer-a, tnt-a, xtrip-a, raven-a, interc3ptor-a i da dalje ne nabrajam. :d

i to sto merlin prica je za Filegrab i te ruske i kojekakve programe za manje-vise uspesno hvatanje svega sto silazi.
B-erp je skroz druga prica, tu moras da imas uplacen nalog kod Broadsat-a ili inace nista od tih 15-20Gb dnevno.

Shta bre kad ne bi bilo :) Pa ja sam jedan od tri choveka odgovaran za osnivanje BalkanFZPa :D

Jer mozete da mi pomognete da mi kazete gde mogu da kupim karticu za satelitski net i da li postoji prestavnistvo negde u BG ili moze kod bilo kog provajdera

@Koliko sam skontao, xtrip. Covek je prilicno nervozan i maltene svakda druga mu je fuckin ovo ili fuckin ono <-- na EON-u tih problema nemamo niko nije nervozan i sve radi 100% :p

@Driver Shta bre kad ne bi bilo Pa ja sam jedan od tri choveka odgovaran za osnivanje BalkanFZPa <-- Tu se slazem ;)

Ma sat rula za xxx sadrzaj , davno nekad upravo je xtrip bio zasluzan za gomile i ggomile toga :D a i jos pre toga ne znam ko za gooooooomile i gomile .... a ko je sta osnovao to ostavljam vama da hranite ego :D:D:D:D
Ali koliko vidim jos samo berp radi okay , na okay satelitu i sa relativno dobrim download sadrzajem.
aj zdravo :p

zasto a sta fali intelsatu signal 85% sa 120cm antenom, program se nikad ne zaglavljuje, nema incompleta a i niko nije nervozan.... :p

Shljaka dobro na intelsatu??? nemam pojma vishe, cak mi ss2 hvata prashinu po sobi a satelit sluzi samo kao spoljasnji dekor kuce :D Ali ono sto sam imao prilike da vidim na berpu sto se tice downloada je bukvalno preslikano sa nforce, sto znaci sve najnoviji naslovi .... e sad sto nema vishe poono xxx-a , pa ebiga nema mene :D:D:D:D:D

drekavac je napisao(la):
Jer mozete da mi pomognete da mi kazete gde mogu da kupim karticu za satelitski net i da li postoji prestavnistvo negde u BG ili moze kod bilo kog provajdera
Kupi SkyStar 2 karticu i ako si zainteresovan za Offline Download idi na www.broadsat.com i uplati Sattorent 1024Mb mesecno...(6 meseci minimum)...

A vi ostali imate 7 dana BAN na BOC Chat-u...ko oce jos da se raspravlja samo nek izvoli :eek:)))

1GB per month for one year for only 189,90 Euro
Mora sadržaj tih 1GB da bude jako atraktivan.

Tako glasi paket...ustvari za te pare dobijes...oko 300 GB mesecno...svega i svacega...pogledaj na ovoj stranici sta od prilike...LINK

Nazad
Vrh Dno