Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

Na nasu veliku zalost ... :), morace da su slusa poljski, italijanska, turski ...
Uzmes od nekoga eon (ako nemas) pustis rts na telefonu i spojis s a linijom ili avr. Jedino vi gledate sat pa ne znam koliko moze da se pauzira stream da bi se sinhronizovao zvuk, posto eon kasni. Ja tako gledam preko iptv, tacnije slusam.
 
Kakav crni eon koji kasni 20+ sekundi, ko bi siftovao/ofsetovao toliko i kasnio za live tv-om.

Sto se tice mene je imam mogucnost da nabijem Acu Informaciju i ekipu na neki strani 4k kanal uz pomoc enigme koju mogu da pustim direkt na zvucnike preko optike uz audio ofset a slika na tv-u sa sat izvora al' ako 'oces iskreno bas me mrzi to da radim.
 
Imam AzBox Premium sat prijemnik, koji je fullHD, a i Sony TV 4k, koji ima ulaz za sat tv...Imam i kineske linije. S obzirom da većina kanala (sem TRT na 42e) je zaštićena, a Azbox ima i "prolazni" sat signal, da li postoji neka mogućnost da se nekako "propusti" signal do tv-a, da Azbox "otključa", a TV prikaže kanal?
Pretpostavljam da ne može,ali rekoh, da pitam...:)
Ili da jurim 42e, pa direktno na tv...
 
Da nemaš kakav android boks. Ta kombinacija sigurno radi :)
Imam eon uredjaj slobodan. I šta onda?

EDIT: sada tek vidim da nisam baš precizirao. Gledam kako bih mogao da pustim 4k kanale koji prenose WC, nemam 4k sat prijemnik (samo fullHD), a TV ima ugradjeni sat prijemnik.
 
Poslednja izmena:
Ne može to što hoćeš
 
Imam AzBox Premium sat prijemnik, koji je fullHD, a i Sony TV 4k, koji ima ulaz za sat tv...Imam i kineske linije. S obzirom da većina kanala (sem TRT na 42e) je zaštićena, a Azbox ima i "prolazni" sat signal, da li postoji neka mogućnost da se nekako "propusti" signal do tv-a, da Azbox "otključa", a TV prikaže kanal?
Pretpostavljam da ne može,ali rekoh, da pitam...:)
Ili da jurim 42e, pa direktno na tv...
Azbox (sad nemam ga vise od 10 godina pa ne znam kakve su varijante) ako je na enigmi mogao bi da strimujes 4k kanale na eon boksu pomocu Kodija napr. uz pomoc vu+ pvr-a ili da izvuces .m3u iz webif-a i koristis tivimate ili neki app za .m3u liste, ima varijanti.
 
Ako je Enigma prilično je lako. Skines neku listu možeš ciefp ili don@ i buket koji su uhd kanali preimenujes u 4k. Na eon boxu instaliras kodi, a na kodi u addons/pvrclients instaliras enigma2 client. Udjes u enigma2 client/configure i ukucas IP adresu azboxa, u channels imaš tv bouquet fetch mode: izaberetes: some, number of tv bouquet: 1 , tv bouquet 1 tu ukucas ime buket: 4k. Ideš na ok, restartujes boks, i onda ćeš u kodiju u onom dijelu TV dobiti sve kanale koji su na risiveru u 4k listi. Naravno obavezno je da su risiver i boks na istoj mreži, poželjno žičano vezani. Tako ja gledam 4k na nVidia shieldu.
Ako zakocis sjutra mi se javi privatno da ti pošaljem broj telefona da završimo dje budeš stao
 
Hvala puno!
Jedno pitanje, pre nego što krenem.
Da li može kodi direktno na tv-u, imam sony tv sa android 9.
EDIT: još jedno pitanje, azbox da li treba da bude upaljen/ugašen?
 
Moja je preporuka da ipak ides na kastum .m3u i izvuces samo tih par kanala koje bi gledao i usisas ih u neki program koji pusta .m3u liste kao sto rekoh tivimate, ott navigator, iptv player ... ili jednostavno u kodi preko simple iptv pvr klijenta, moze i ovo prvobitno receno ali ce ti dosta usporiti boks ako ne ides na kastum bukete u pvr-u, kreni od negde pa kad zapnes ...
Sto se tice Kodija na tv-u ides na gp i skines, predpostavljam da nije problem.
 
ovo nije tema za Kodi (postoje barem dve), nije ni za IPTV liste
 
Imas mali televizorcic na svakom od buketa/ili pojedinacni kanal, kliknes na njega i skinuce ti .m3u.
 
Instaliraj na eon box e2 streamer imaš je na playstore. U aplikaciju ubaci ip adresu azboxa, user i pass i dobićeš pristup webifu. Otvori tv listu kanala i pusti stream preko vlc-a...
 
bolja je opcija da Enigma bude u Standby rezimu,u tom slucaju mozes da menjas kanale na Androidu preko streama,kao da je zaseban risiver...
 
Nešto se uradilo...;)

Znači, udje se u WebIf, klikne na televizorčić, skine se uhd podlista, još se malo skrati u Notepad-u za kanale i satelite koji sigurno ne mogu da se gledaju.
Probao sam prvo Azbox sa wifi, koji je samo par metara, ali secka samo tako. Stavio sa kabl i mnogo bolje...
Testirao sam par kanala, a što se glavnog tiče, probao sam Rai 4K. Poljake nisam jer ova trenutna Vhannibal lista ga nema, pa ću tokom dana da ubacim neku drugu.
Što se tiče slike, slika je stvarno dobra, ima solidan HDR. Jedino, pri brzim pomeranjima kamere ima sitno trzanje/kašnjenje.
Da li je kod vas sve idealno tečno?
Pustam preko tivimate, instaliranog na tv-u. Enigma u Standby rezimu.
 
Kod mene nema seckanja sve je na kablu.
Sat boksovi obicno imaju deklarisan mrezni prikljucak na 100 megabita sto bi trebalo biti dovoljno ali koliko koji boks zaista propusta ko bi ga znao.
Uglavnom ukapirao si poentu da 4k boks nije neophodan da bi preko strima sa boksa gledao 4k kanale, sad se igraj/podesavaj pa ces naci neku dobitnu kombinaciju.
 
To je baš sitno, sitno...Jedino, kada bih neki imao neki jači andoid box pa da uporedim, da nije do tv-a, tj da možda on ne usporava...
U svakom slučaju ovo je super! Mučio sam se sa bbc ipayer-om i nisam uspeo da ga nateram da radi.
Ne moram da dajem pare za octagon 8008 :ROFLMAO:
Za tako nešto malo gledanja u 4k i ova opcija je ok. Moram neku "laku" listu kanala da ubacim, nemam puno mesta
 
Ma samo nijesu ubacili tvp 4k u uhd buket, imas ga sigurno u polsat
 
Vrh Dno