Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

Meni novi tanjir od 120cm stoji i inverto black ultra glava i nikako da namontiram, trenutno koristim neku aluminijumsku od 90cm. Ovaj veci tanjir ne znam da li da postavim umesto ove alu na zid ili negde da pravim postolje na zemlji zbog vetra...da mi ne rasklima diseq motor.

Poslato sa Nova 5t
Koji diseqc motor imaš? Meni je 10 godina na terasi stajala 1,2m antena na onom sa metalnim zupčanicima. Da me ubiješ, ne mogu modela da se setim... Nešto 3600, valjda.

Od proletos koristim na njemu manju antenu, jer ova velika više jednostavno nije neophodna, pogotovo jer imam i 1,8m prime na vrhu zgrade.

Uglavnom, ni najmanje nije popustio za ovo vreme. Radi kao prvog dana. Terasa je izložena jakom vetru u toku cele godine.

Koji diseqc motor imaš? Meni je 10 godina na terasi stajala 1,2m antena na onom sa metalnim zupčanicima. Da me ubiješ, ne mogu modela da se setim... Nešto 3600, valjda.

Od proletos koristim na njemu manju antenu, jer ova velika više jednostavno nije neophodna, pogotovo jer imam i 1,8m prime na vrhu zgrade.

Uglavnom, ni najmanje nije popustio za ovo vreme. Radi kao prvog dana. Terasa je izložena jakom vetru u toku cele godine.
Amiko DM 3800

Ima isto metalne zupčanike.

Poslato sa Nova 5t

Može preporuka za Motor za tanjir 125cm...nabavka kod nas....bio sam godinama na Multifeed-u

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

pomenuti amiko 3800

I ja koristim amiko, na 90tici nekoj no name, ide sve od 2010. inace jos radi i stari sistem na strong motoru iz 2004. kad je quadro 8050 cuda radio sa ključevima. Kako mi fali cekanje ključeva, cs je ubio svu draž :)

Istina, nekad je bio hobi a onda je nekima postao posao ...

2004 se sećam neki lik iz Zrenjanina bio najjaci za cs i sve jace kladionice su od njega uzimale usluge, tada je bilo 50e mesecno po liniji.

Poslato sa Nova 5t

Ишчитах целу тему. Хмммм. Има интересантних информација.
Немам ништа од сателитске опреме, па да видим шта ми треба.
Видим овде доста људи има и са иптв теме.

За почетак само антена. ТВ ми има сателитски рисивер. Интересује ме за сада само бесплатни 4к канали. Видим да их има, али на различитим сателитима. Е сад, мени стан гледа на исток и један мали блокирани део на запад. Мораћу антену на кров ставити. Живим на задњем спрату. Ваљда ми неће неко мазнути антену :D
Него да ли постоји шанса да се коаксијални кабал са антене повеже на мрежу где је СББ, па у телевизор? Не знам да ли СББ блокира и сателитске фреквенције?

Читао сам о дримбоксовима. То ми је јако интересантно! У једном последњем делу је у овој теми улетео један члан (што воли да се хвали) који је банован. Био је и у теми о ИПТВ. Мислим да знам ко је тај лик на другим форумима. Ако је истина о ономе што је писао, да постоји шанса да се скенирају те Ц линије и исто тако проналазе, па то би било јако занимљиво, како за мене тако и за вас :D

Један добар члан са форума ме је научио како се траже дримбоксови, једва чекам да се бацим и на то.

За сада је мана, што немам ништа од опреме, али од нове године би могао сакупљати. Видећу колико ми пара треба за употребу, а да ме жена не избаци из куће :D

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Antena mora da gleda na jug, znaci samo krov.

TV sa sat prijemnikom nista spec, enigma je za to, probao na LG-u odustao posle pola sata.

Preporuka antena 1.2 + motor (stapni/diseq) ja vise ipak volim stapne ali i diseq moze da vrti do 1.2 ali obavezno sa metalnim zupcanicima.

Za ovo ostalo samo na pp ;)

TV i njegov Tuner,mrka kapa sem FTA kanala...4K sve što je free...dosadi...vrte u krug sve isto....
Risiver obavezno još bolje ako je Enigma2...ima i zanimljivih pluginova....
Recimo ovaj skoro pomenuti Free Server 7.0.9...nije samo dobar za C Linije ...ima i opcije IPTV...:)
31815bab17b8ab5676302f30807c7f89.jpg
e3aef6b0f31d040de25f9258bb0c55b6.jpg
5717d8347ab264e9cc7c0ae59b4b097f.jpg
6c7f763439f7bda2ccb4bc16f6df3c68.jpg

@salekojot u sustini ti je potrebno da kupis drzac za tanjir, tanjir, lnb, kabal, risiver i c liniju.
Imas na nekom od prethodnih postova preporuku za amiko motor, tanjir mozes bilo kakav aluminijumski za početak i od totala ako neko hoce da ukloni, mozw se naci i za dzabe jer ljudi cesto bacaju tanjire. Risiver imas vu+ 4k, to ti je dovoljno a relativno je jeftin. C linije su toliki jeftine da nema potrebe da skeniras, mozes do 10 eura naci za godinu ipo da radi potpuno korektno.
Tu sam za sva dodatna pitanja, kod nas u cg cesto ae desi da neko prodaje citav sistem da ga ukloni zbog seljenja, to bi ti najbolje bilo.
Naravno potrebno je sa nekog platis da postavi motor. Ja sam sam, ali to kad prvi put radis bas je problematicno.

@jaffar, @pumpa1, @brankopack7 хвала на информацијама. Колико сам разумео, треба ми око 200-250 евра за комплет задовољство од опреме. Од тога 130 за Дримбокс (енигму), остало на антену.

Не треба мени Ц линија да би ја гледао телевизију, имам ја тога на бацање, него једно ново искуство. То ми је нови изазов. Одувек сам желео да имам сателитску телевизију. Још знам да је боља слика него на ИПТВ.

Poslednja izmena:
Ovo je bas zlatno vrijeme za gledanje sat tv, sto se tice izbora paketa. Kvalitet slike je bas kao zilet.

Bilo je i zlatnijih ali nije lose ;)

@salekojot u sustini ti je potrebno da kupis drzac za tanjir, tanjir, lnb, kabal, risiver i c liniju.
Imas na nekom od prethodnih postova preporuku za amiko motor, tanjir mozes bilo kakav aluminijumski za početak i od totala ako neko hoce da ukloni, mozw se naci i za dzabe jer ljudi cesto bacaju tanjire. Risiver imas vu+ 4k, to ti je dovoljno a relativno je jeftin. C linije su toliki jeftine da nema potrebe da skeniras, mozes do 10 eura naci za godinu ipo da radi potpuno korektno.
Tu sam za sva dodatna pitanja, kod nas u cg cesto ae desi da neko prodaje citav sistem da ga ukloni zbog seljenja, to bi ti najbolje bilo.
Naravno potrebno je sa nekog platis da postavi motor. Ja sam sam, ali to kad prvi put radis bas je problematicno.

Posto znam da je sale na sbb-u ja bi mu predlozio neki kombo box pa moze da upari sat+kabl u jednom boksu ali treba biti obazriv pri kupovimi jer sbb-ov krs d3cam nece da saradjuje sa svim enigmama ali kad bude dosao do toga ...

Da, islo je nekad vise, ali godinama je bio potpuni zastoj, pa je ovo ipak osvjezenje :)
Sto se tice tih combo, nemam nikakvo iskustvo :)

Diseqc aktuator zapravo i nije tako komplikovan za postavljanje. Prvo se sam aktuator montira na apsolutno vertikalnu šipku i to tako da gleda savršeno ka jugu, dok je u centralnom položaju.

Onda se montira antena, i to tako što u tom položaju aktuatora treba da bude usmerena na satelit čiji je položaj najbliži geografskoj širini mesta montaže. Za Beograd to je Astra na 19,2E. Kad se to uradi, manje-više sve je završeno.

Da bi bilo idealno, treba u montaži korigovati usmerenje aktuatora za ugao odstupanja mesta od položaja satelita (za BG primer, oko 1 stepen).

1000 din diseqc skretnica 8 u 1 (gledaš odjednom 8 satelita, bez motora, čekanja da prevrti do pozicije, ali ti treba i 8lnb, šina (koju možeš da improvizuješ, do 10e je nova) i sedneš i uživaš..... otprilike sve ti se i svede na par satelita posle kratkog vremena....

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

1000 din diseqc skretnica 8 u 1 (gledaš odjednom 8 satelita, bez motora, čekanja da prevrti do pozicije, ali ti treba i 8lnb, šina (koju možeš da improvizuješ, do 10e je nova) i sedneš i uživaš..... otprilike sve ti se i svede na par satelita posle kratkog vremena....

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
А опсег тих 8 сателита је од 13.0°e do 28.2°e или може до 0.8°w?

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Ja sam imao od 0.8w-28e..sklopka 8/1...i jedan manji zasebno tanjir za 39e..kasnije za 1.9e...

Jeste ako se odma kupuje sve od jednom...ja sam vremenom slagao...
Naravno uvek postoji određenog gubljenja signala na određenim satelitima,i mora dobro da se podešava...tačno da se stavi određeni LNB na određenim satelitima..itd...

Jeste ako se odma kupuje sve od jednom...ja sam vremenom slagao...
Naravno uvek postoji određenog gubljenja signala na određenim satelitima,i mora dobro da se podešava...tačno da se stavi određeni LNB na određenim satelitima..itd...

Svodi se na to da svaki sistem ima svoje prednosti ali i svoje mane, tako da ne možemo reći bolji je ovaj ili onaj. Stvar je u tome kome je šta veći prioritet i ko šta preferira. Meni licno ne predstavlja problem što ću malo sačekati da mi motor pomeri tanjir na drugi satelit. Nije vreme da bacam neke besne pare za multifid sistem i da budžim ne znam šta, pitanje je dokle će to sve da funkcioniše a ovako uzmem tanjir za neke male pare, novi motor 55e, inverto black ultra 10e i risiver neki za 130e i to je to. To izadje nekih 220-230e a multifid je ipak skuplji i zahtevniji za montažu.

Poslato sa Nova 5t

Nazad
Vrh Dno