Šta je novo?

Satelisti ?

GuruDexx

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2003
Poena
619
Zdravo

Posto sam morao da vratim ghost file ali sa starimm setovanjem na SS2
sa Astrom to sam ponovi sve sto sam radio i ranije ali sad nemogu da dobijem signal na OpenSky-u. Ranije sam koristio 414 driver, onaj sto ide uz karticu i sve je lepo radilo, ali sad nije vise hteo. Stavi sam i 428 driver posto ima vec definisan eurpoeonline na opensky-u ali i dalje nista. Stari driver je imao SatTV koji je lepo radio i imao sam signal ali kad odem na data gubim signal. Sa 428 nemam ni satTV signal ni data signal.
Jel imate neku ideju u vezi ovoga kako doci do signala ...

poz

Ti drajveri su mnogo osetljivi....Uradi sledece....obrishi skynet.sys iz windows/system32/drivers direktorijuma, deinstaliraj fazzt, pa ponovo instaliraj 4.22 drivere...onda instaliraj softver od 4.28 (panel onaj) i dobicesh sva podeshavanja automatski....instaliraj fazzt i sve podesi i to je to...ako nece, probaj vishe puta deinstalaciju svega....

U medjuvremenu sam obrisao masinu i krenuo od nule odnosno vratio ghost file startni samo nforce i winxp. Probao sam sve driver-e sto imam i uvek je isto. TV radi u svim verzijama na oba LNB-a. Data service na horbird-u radi (imam dva LNB-a) kobajagi radi i OpenSky odnosno signal pozeleni ali u statusu nece da ispise koji je satelit u pitanju i orbitu, a kad ubacim podatke za EON ikona pocrveni
To sam sve radio pre dva meseca kad smo prelazili na novi sat i sve je proradilo iz prve a sad neki haos, stvarno nemam ideju ...

poz

Evo proradilo je.
Nemam pojma u cemu je bio problem.
Uvece pokusavao i nije hteelo. Ujutru kada sam upalio masinu sam imao signal, i sada sve radi kako valja.

Poz.

Pa nemoj da kazesh da nisi restartovao posle instalacije svega ? :)

Ma jesam, posle sam instalirao celu ostalu masinu restartovao sam namanje 20x.

Poz.

Opet sam izgubio signal jel to do mene ili...

Jel to neki fazon ili ti to ozbiljno ?

Pa ako se bash zadrzao sneg na LNBu ;)
meni sneg svuda po anteni, ali radi normalno...

GuruDexx je napisao(la):
Jel to neki fazon ili ti to ozbiljno ?

Pa ovo za sneg se deshava ljudima , ako se desi da ti sneg krene da se zadrzava na samom LNBu prekine se signal .

Palo mi je na pamet poshto se i reko bash sad kad je pado sneg da ti je opet nestalo. Drugi razlog zbog koga ti je mozda nestao je zbog pregrevanja kartice .

U svakom slucaju ili ti se neshto pomerila antena ili ti lnb zbog snega ne hvata ili zbog pregrevanja , nema cetvrtog :)

TV radi najnormalnije samo kada predjemo na Data service na "EuropeOnline 7E" se izgubi signal.

Poz.

Evo sada sam prebacio karticu u drugi komp i nece.
Imam signal na HotBird na...
Cak imam signal na OpenSkay W3 7E.
Dajt pomagajte poludecu, bez FastSurfa.

Poz.

Evo gurnuo i u treci i dalje nece.
Daj ljudi pomagajte!!

Poz.

Pa jel imash uopshte sve pidove upisane ?

znam da je off topic ali da pitam,kolika vam je brzina downloada sa fastsurfom?

Imam sve pidove upisane, probao sam sve drivere koje imam i sa svima je isto, Kad je bodem u slot i instaliram drivere tad radi. Posle kad ugasim masinu i recimo sutradan upalim tad vise neradi. Mogu da gledam TV ali kad odem na data service nema signala. Signal u data servicu imam na OpenSky i na Hotbirdu ima tri transpondera ali kad predjem na EuropeOnline, puf. Meni je ovo sve cudno.
Mislio sam da podjem od provere antene odnosno LNB-a ali kako stoje stvari kad dodje prolece Nemam ideju sta moze da bude vezano za pc i karticu ...

Inace kad je radilo brzina dowload-a je bila u proseku 90KB/s a zna da bude i 200 zavisi od doba dana ...

Alo, stvar resena. Riknuo DiSEqC switch. Otkacio sam LNB od Hot Bird-a i direktno pustio Eutelsat i sve radi kao mina ...

pozdrav

samo da priupitam iako je off ima veze sa satelitom naime ortak me pitao sta je sa nemackim kanalom premiere sport itd...

naime valjda ih nema u ponudi a voleo bi da plati ako treba da se gleda taj kanal gde bi mogao da se raspita...

Azda' je napisao(la):
samo da priupitam iako je off ima veze sa satelitom naime ortak me pitao sta je sa nemackim kanalom premiere sport itd...

naime valjda ih nema u ponudi a voleo bi da plati ako treba da se gleda taj kanal gde bi mogao da se raspita...

Samo u nemeckoj (i za lokalce)!

Imas na montsatu reklamu, cini mi se da prodaje neki makedonac i nije jeftino.

Nazad
Vrh Dno