Šta je novo?

SATA rezač i instalacija Viste

datorec

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2006
Poena
319
da li je neko imao iskustva sa gore u naslovu pomenutim? meni se desilo da kad sam krenuo instalaciju sa SATA rezačem to je toliko usporeno i traje večnost. na kraju sam priključio IDE rezac i sve je proslo najnormalnije. mozda nekome pomogne da se ne nervira ako mu se desi isto ili mozda neko ima nesto da kaže meni da mi pomogne. u svakom slučaju hvala svima!:wave::banana:

probali instal wxp sp2 aprilski i nije hteo da prepozna Nec-ov sata black label pisach..
iako ga je plocha prepoznala..

izgleda da su sata pisachi suvishe novi da bi to radilo kako treba sa windowsima..

mozda treba sachekati vista sp1 i wxp sp3 da bi to radilo u instalu kako treba..
( slichno je bilo problem sa ide i sata hdd-ovima, i izmedju wxp i wxp sp1 da bi tek na sp2 skoro svaki radio bez problema )

Kod mene radi normalno, instalacija XP-a je sa SATA optickim uredjajem (LG) trajala koliko i sa PATA negde oko 20 minuta, Vistu nisam instalirao sa ovim novim uredjajem.

Kod mene je XP SP2 preko Lite-on SATA rezaca instaliran bez problema, mada mislim da je trajalo maaaalko duze od 20 minuta :) Da li je moguce da je nesto do ploce?

da li je neko imao iskustva sa gore u naslovu pomenutim? meni se desilo da kad sam krenuo instalaciju sa SATA rezačem to je toliko usporeno i traje večnost. na kraju sam priključio IDE rezac i sve je proslo najnormalnije. mozda nekome pomogne da se ne nervira ako mu se desi isto ili mozda neko ima nesto da kaže meni da mi pomogne. u svakom slučaju hvala svima!:wave::banana:

Meni to lici na PIO mod, jer nisu ucitani drajveri sata kontrolera na ploci!!!

Kod mene radi sasvim normalno taj rezac instalirao sam i vistu i xp probao sam i AHCI i IDE mod sve funkcionise odlicno

Juce kod mene instalirana Vista na IDE HDD i XP na SATA sve a LiteOn 20A1S-om SATA bez ikakvih problema.

Kod mene xp nece ni da krene(zakuca pri boot-u) na optiarc 7173S moguce da je do ploce, vistu nisam probao,
Morao sam da kacim neki cd-rom teac iz naftalina, sva sreca pa ga nisam bacio nije koriscen jedno 3 godine a ko zna koliko je mator.
Ne zna stacu sa vistom da li ce da radi ona je na dvd-u.
A imam sada od dvd samo sata ccc.

Uspeo sam da instaliram Vistu bez problema na optiarcu 7173s, a za windows xp je potrebno da u biosu podesim na ACHI: disabled, native IDE mode: disabled.

pozz

Da ne otvaram novu temu, a slican je problem...

Ne mogu nikako ni da pokrenem instalaciju Viste x64 preko sata optiarc-a 7170s (nece da boot-uje). E sad, najinteresantnije je sto je i disk u redu i uredjaj je u redu, a to znam jer mi na drugoj masini radi i moze da pokrene setup (sa pata LG dvd/rw-a), dok na primer sa tog sata optiarc-a normalno podize Hirens Boot CD 9.3, tako da mi je to cudno.

Jel neko zna u cemu moze biti problem, da li ima neka caka kod rezanja dvd-a (Viste) ili nesto u bios-u treba podesiti (procackao sam sve opcije, ali nisam uspeo nista "pametno" da uradim).

Ploca je Asus M2N-E.

Unapred hvala...

Jeste stara tema, ali i meni se pojavio ovaj problem. Na novom kompu nisam moga da instaliram Windows sa sata rezaca pa sam morao da nakacim ide da bih sve instalirao. E sad taj rezac ni u windowsu nece da radi na tom kompu dok mi na starom kompu radi savrseno. Jel zna neko kako da resim to?

Ja licno nisam imao problema sa instalavijom ni Viste ni XP-a sa sata NEC 7173s.
Ploca je Gigabyte p35ds3r.

XP radi ok , medutim Vista i meni pravi probleme.

Mozda Vista zahteva drajvere na flopiju za Sata uredjaje. :d

Nazad
Vrh Dno