Samo sto je bilo poprilicno bitno setovati u biosu p2p na 1ms
sta znaci ovo, mislim da ovu opciju nikad nisam vidio u mom biosu (nforce2 Abit NF7-S maticna). Ja mislim da ja imam problema sa sata 1 vs 2 kompatibilnoscu, ili nesto povezano sa tim...
Prvo sam, pored 2 pata maxtora nabavio seagate sata 2 od 320GB, setovao ga preko jumpera u sata 1 mod, i posle apdejta sata drajvera, sve izgleda da radi OK. Onda sam uzeo Pioneer 212, i poceli su problemi sa verifikacijom narezanih fajlova povremeno. 115 nije pravio takve probleme. Sada, posle godinu dana, uzeo sam WD od 640GB, koji nema jumpere za setovanje, i stavio ga u TT Max4 externo kuciste i povezao eSATA kablom. 3-4 dana mi je izgledalo sve ok, dok mi se nije poceo javljati sledeci problem: skinem neke rar fajlove sa neta na seagate, iskopiram ih na WDa, i kad pokusam da ih ekstraktujem, prijavi CRC error. Onda sam se sjetio problema sa 112kom i poredjenjem fajlova iz Total Commandera, i TC je nalazio razlike izmedju istih fajlova na 2 drajva :smash:
Sad sam WDa brze bolje prebacio na USB, i koliko vidim ta varijanta radi ok, ali je spora. Jos ne mogu da skapiram da li se maticna glupira kad se nakace 2 SATA uredjaja, ili je problem samo sa sata2 nekompatibilnoscu :S: Sta misle koleZe?
Drugo, da li bih kupovinom PCI sata2 kontrolera rijesio problem? I da li ima PCI sata2 kontrolera, dobio sam neku orijentacionu ponudu, i svi sata2 kontroleri su PCIE, pa ako ne bude bilo sata2, da li bi mozda sata1 odradio posao?
Ehhhhhhhhh....