Šta je novo?

SATA IDE i setup XP-a

• Začetnik teme Začetnik teme biker
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

biker

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2005
Poena
660
Kada su mi vezana oba diska(sata i ide) i krenem instalaciju winxp sp2, izaberem da mi se instalira na sata i kada zavrsi kopiranje krene da se boot-uje sa diska, uopste ne j**e sata nego trazi da nastavi setup sa ide......tamo ne nadje nista i prekine setup. Resio sam to tako sto iskopcam ide disk zavrsim setup i onda ga vratim, a pretpostavljam da postoji neki pametniji nacin.

Poz.

meni to radi bez problema.
jesi li instalirao driver-e za sata na pocetku instalacije?

pozz.

Nisam, mislis onaj sa diskete? Pretpostavljam da je to to...
A sada kada je instalirano, da li ima potrebe da instaliram drajver ili ne?

Thnx

Poslednja izmena:
Da to sam mislio.
Mozda je u tome bio problem.
Neznam ni ja samo prepostavljam
Sada verovoatno ne treba da instaliras.

pozz.

A kako si uopšte izabrao da hoćeš instalaciju na SATA disk ako pre toga nisi učitao SATA drajver s diskete!?

Darko

Dobro pitanje :trust:... biker pri sledećoj instalaciji obrati pažnju na dno ekrana gde Windows ispisuje trenutne akcije, i između ostalog piše nešto poput "to install third party controler press..." gde ti lupiš navedeni F taster i on proguta drajver sa diskete.

Drajvere očigledno ima čim instalacija XPa prođe kada je IDE disk isključen.
Najverovatnije je u BIOSu podešeno da se sistem prvo podiže sa IDE pa tek onda sa SATA diska. Stavi da su SATA diskovi ispred IDE diskova pa probaj onda.

Ma ok je, to je reseno.......a uradio sam tako sto sam sam isklucio ide disk......sledeci put cu da ucitam drajver sa diskete 😉

Poz,

:wave:

Tebi je ocigledno SATA kontroler u kompatibilnom modu u BIOS-u, inace ne bi mogao da instaliras Windows XP na SATA disk bez drajvera sa diskete.

Nazad
Vrh Dno