Uros Novakovic
Slavan
- Učlanjen(a)
- 31.10.2009
- Poena
- 350
Ovako,
Imam sata pow. kablic i na njemu 3 konektora za diskove.
Posto imam 4 diska, htio sam da ih sve stavim na taj jedan kabl. E sad, buni me raspored crnih zica na kablu.
Sa prvog konektora:

crne zice na pozicijama 2. i 4. se ukrstaju i na sledecem konektoru zauzimaju poziciju "jedna drugoj" da tako kazem:

i na kraju, vracaju se u prvobitan polozaj tj. kao na prvom konektoru.
Ja bih da taj jedan kabl sa 4 konektora izgleda ovako:

(zamislite 4 konektora jedan iznad drugog)
Da li smijem da raspletem crne zice i da ih postavim na pozicije 2 i 4 kako na prvom tako i na poslednjem konektoru??
Ovo pitam jer mi je lakse da odradim sleeve na taj nacin i spojim sa konektorima, nista drugo nije u pitanju.
Znam da je crna zica nula tj. GND, ali nisam siguran da u napajanju te zice idu na isto mjesto...
Napajanje je SS 660KM a diskovi su iz potpisa + Samsung F3 500 gb.
Imam sata pow. kablic i na njemu 3 konektora za diskove.
Posto imam 4 diska, htio sam da ih sve stavim na taj jedan kabl. E sad, buni me raspored crnih zica na kablu.
Sa prvog konektora:

crne zice na pozicijama 2. i 4. se ukrstaju i na sledecem konektoru zauzimaju poziciju "jedna drugoj" da tako kazem:

i na kraju, vracaju se u prvobitan polozaj tj. kao na prvom konektoru.
Ja bih da taj jedan kabl sa 4 konektora izgleda ovako:

(zamislite 4 konektora jedan iznad drugog)
Da li smijem da raspletem crne zice i da ih postavim na pozicije 2 i 4 kako na prvom tako i na poslednjem konektoru??
Ovo pitam jer mi je lakse da odradim sleeve na taj nacin i spojim sa konektorima, nista drugo nije u pitanju.
Znam da je crna zica nula tj. GND, ali nisam siguran da u napajanju te zice idu na isto mjesto...
Napajanje je SS 660KM a diskovi su iz potpisa + Samsung F3 500 gb.
Poslednja izmena: