Šta je novo?

SATA hdd power kabl - HITNO

Učlanjen(a)
31.10.2009
Poena
350
Ovako,

Imam sata pow. kablic i na njemu 3 konektora za diskove.

Posto imam 4 diska, htio sam da ih sve stavim na taj jedan kabl. E sad, buni me raspored crnih zica na kablu.

Sa prvog konektora:
uploadfromtaptalk1318880824617.webp

crne zice na pozicijama 2. i 4. se ukrstaju i na sledecem konektoru zauzimaju poziciju "jedna drugoj" da tako kazem:
uploadfromtaptalk1318880940302.webp

i na kraju, vracaju se u prvobitan polozaj tj. kao na prvom konektoru.

Ja bih da taj jedan kabl sa 4 konektora izgleda ovako:
uploadfromtaptalk1318881057444.webp

(zamislite 4 konektora jedan iznad drugog)

Da li smijem da raspletem crne zice i da ih postavim na pozicije 2 i 4 kako na prvom tako i na poslednjem konektoru??

Ovo pitam jer mi je lakse da odradim sleeve na taj nacin i spojim sa konektorima, nista drugo nije u pitanju.

Znam da je crna zica nula tj. GND, ali nisam siguran da u napajanju te zice idu na isto mjesto...

Napajanje je SS 660KM a diskovi su iz potpisa + Samsung F3 500 gb.

Poslednja izmena:
sacekaj,sto bi sekao,samo sata konektor nabi na zice i cesalj ce da ih usece i ostvari kontakt. jedino ako ti je kabl kratak pa moras da produzavas,e onda ok.

nego gledam sata data kabl sto si slivovao,providi se,mogao si opusteno da ga po duzini zalepis crnom izolir trakom pa preko predjes mrezasti sliv,ne bi se nazirala boja kablova,al sad je kasno 😀

Ma salio se za sijecenje, zavrsio sam sve. Lenjirom idealno gurnuo zice u cesalj sve proslo bez greske.

Sata kabl se vidi pod odredjenim uglom, mada cu da mijenjam kablove jer mi ovi nisu nesto ispali dobro pa kad budem zavrsavao sleeve i njih cu promijeniti.

Nazad
Vrh Dno