Šta je novo?

Sata driveri...

• Začetnik teme Začetnik teme CarnX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
845
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Hocu da stavim WinXP na laptop koji ima sata HDD i pritom da HDD radi u SATA modu... Kako da instaliram drivere za sata??? Nashao sam neko uputstvo na netu po kome treba da na instalacioni disk Windowsa ubacim te drivere ali poshto nemam ni jedan prazan cd pri ruci (mrzi me da idem da ga kupujem) da li postoji neka druga varijanta (preko flasha, npr.)?

Tebi ne trebaju sata već ACHI drajveri. I da, treba ti prazan CD, ili da laptop prebaciš u IDE mod.

Ma na to sam mislio 🙂

Zar ne postoji neki 3. nachin bez CD-a, a da HDD radi u AHCI modu?

Cekaj sad,jel vec imas instaliran XP pa hoces da stavis drajvere ili hoces da instaliras svez XP?
Pitam na osnovu tvoje izjave " jel moze bez cd-a"
Ako imas Xp valjda imas i neki cd -rw ili cd-r,skines nLite koji je tako jednostavan da nemoz biti jednostavniji,skini sa laptopovog sajta drajvere za XP (ako ih ima),u nLite imas opciu integracije AHCI drajvera,napravis imidz koji ces narezati i to je to...
Jedini preostali nacin ti je USB Floppy ako ga imas,koji koristis pri pocetku instalacije da ti ne bi iskocio BSOD...

Poslednja izmena:
NA chist disk hocu da instaliram XP... A Laptop nema flopy... Znachi jedino ako moze preko usb flasha ili neke sd kartice... :s

Imas CD/DVD drive na tom laptopu,kolega?
Hocu reci ne razumem bas sto tako bezis od CD instalacije i nLite-a kad je to najlaksi i najbezbolniji nacin.Postoji mogucnost instalacije preko flesha ako ti laptop podrzava USB boot varijantu,ali dok se nacimas oko podesavanja flesha 5 puta ces napraviti instal sa AHCI drajverima preko nLite-a...

Pogledaj pa proceni sam...

Poslednja izmena:
Pa problem je shto nemam prazan cd...

Pa nabavi 🙂

U tom slucaju ostaje tu USB varijanta...imas gore link pa probaj...

Pa i nije tako strašna instalacija preko bootabilnog USB-a, na netu već ima programa koji automatski od ISO fajla naprave bootabilni USB

Nazad
Vrh Dno