Šta je novo?

Sata disk na plocu koja nema sata konektor

arnyman

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2008
Poena
319
Zabo mi Maxtor star 10 godina, a imam neku satu iz laptop-a koja mi skuplja prasinu pa reko da iskoristim. Al posto nemam sata konektor moram da nabavim neki sata kontorler/adapter, kontam da postoji onaj kontorler sto ide u pci slot i onaj adapter koji se kaci na IDE, sta mi preporucujete?

Jedino da probas sa nekom PCI kartom koja ima na sebi takva 2 ili vise konektora pa ubodes u jedan taj tvoj HD.

Zabo mi Maxtor star 10 godina, a imam neku satu iz laptop-a koja mi skuplja prasinu pa reko da iskoristim. Al posto nemam sata konektor moram da nabavim neki sata kontorler/adapter, kontam da postoji onaj kontorler sto ide u pci slot i onaj adapter koji se kaci na IDE, sta mi preporucujete?

...kontoroler sto ide u pci slot .....

Uzeo sam Silicone Image Sil 3114 SATARaid Controller, instalirao drivere s neta, komp ga prepoznaje, ali mi ne prikazuje disk u My Computer, a u Device Menager-u ga prepoznaje, evo i slike dole

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    68.5 KB · Pregleda: 47
Jel imaš neke particije na tom disku?

Idi na Computer Management -> Disk management. Ako nema particija napravi ih i formatiraj. Pazi samo da ne formatiraš pogrešan disk. :)

Uh, malo glupo pitanje, gdje mu dodje computer management?

Edit: Nadjoh ga, formatirao i sada radi, hvala puno

Poslednja izmena:
Control Panel -> Administrative tools -> Computer management

Ili desni klik na My Computer pa Manage.

Nazad
Vrh Dno