Šta je novo?

SATA + ATA

sleep

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2008
Poena
319
Dakle ovako, imam WD 320 hdd sata2 i na njemu instaliranu Vistu. Ono sto mene interesuje je sledece, moze li nekako jos jedan hdd i to ata Maxtor 80 GB da se nakaci i da ga OS prepoznaje kao jos jednu particiju. Ako moze neka mi neko ukratko objasni kako jer na forumu bas i nisam nesto pronasao.
Unapred hvala.

:wave:

A sto ne bih moglo. Prikaci ga slobodno.

Moja krivica, nisam sve objasnio. Nakacio sam ga, ali preko adaptera na sata prikljucak i bios ga uopste ne prepoznaje, ne vidi ga, a ni Vista

Poslednja izmena:
Jel ukljuceno u biosu i sata + ata
da nije sata only stavljeno

Poslednja izmena:
Imam ja jedno pitanje,mozda je glupo al aj da postavim...
Isto imam sata WD320 i hteo bi da dodam jos jedan od 80gb ATA disk. e sad pitanje je sta je bolje,da uzmem SATA adapter ili da povezem sa normalnim ATA kablom (posto na maticnoj imam i jednu ATA uticnicu)? pretpostavljam da sa tim adapterom ne mogu da ubrzam protok podataka...

Naravno da ne mozes da dobijes na ubrzanju na taj nacin ;)

Poslednja izmena:
A i koja je poenta koristiti adaptere koji samo mogu da naprave problem ako vec imas "uticnicu" na ploci.

Ubodi ga u ATA i teraj.

A i koja je poenta koristiti adaptere koji samo mogu da naprave problem ako vec imas "uticnicu" na ploci.

Ubodi ga u ATA i teraj.

koriste se ako nema dovoljno ata prikljucaka na ploci...

novije ploce imaju samo 1 ata konektor za razliku od starijih gde ih je bilo 2 kom.....

koriste se ako nema dovoljno ata prikljucaka na ploci...

novije ploce imaju samo 1 ata konektor za razliku od starijih gde ih je bilo 2 kom.....

Znam ... danas sam bash imao okrsaj sa jednom GA-P35-DS4. A covek ima ATA hard i DVD :d

Malo je izlomljen kabl, ali sam uspeo da prikacim obadvoje.

Ali da se vratimo temi ... ako je problem duzina ATA kabla, to se resava nabavkom duzeg.

Poz

Nazad
Vrh Dno