Šta je novo?

SATA 160gb+250gb

Srdjan_sf2

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2007
Poena
304
imam SATA hard (maxtor) od 160gb i kupio sam SATA 250gb (wd) i kada hoću da instaliram win na novi hard, krene instalacija, tj. prvo formatira hard, instalira win i kad restartujem komp treba da podigne sistem. posle učitavanja komponenti u kompu pojavi se crn ekran i piše "eror loading operating system" i ne može nikako da se podigne win sa tog harda...

probao sam sa razilčitim kombinacijama da mi on bude master ili slave, ali nikako ne mogu to da uradim, kad se pojavi taj crni ekan piše spisak ostalih delova (dvd rezač i običan rezač) ali za hard piše NONE tj nema ga nigde......... :wall:

HELP PLEASE!!!!!!!!

nije do toga. ja već imam instalirane SATA drivere, vidim taj hard u win-u, ali ne mogu da ga instaliram. jel ima neko neku ideju????????? mesec dana ne mogu da instaliram win na taj hard!!!!!!

kad podignem sistem sa ovog drugog harda, mogu da mu pistupim, da stavljam podatke na njega...

samo neće da se instalira win. piše gore šta se dešava...

Jesi li probao da u sistemu bude samo novi hdd tj da stari totalno iskljucis pa da instaliras win?

To se cesto desava ako je hard disk u biosu prijavljen pod drugim fajl sistemom u odnosu na onaj kojim je particionisan.
Nekad je uzrok tome particionisanje pre instalacije (ovaj problem posebno moze da prouzrokuje Partition Magic).

Probaj da promenis setovanja u biosu za adresiranje harda - ako ti je sada recimo na LBA, probaj da promenis na CHS ili na LARGE.

Ako si particionisao hdd pre instalacije, onda iz Windowsa obrisi sve particije sa diska (u disk managementu), ostavi adresiranje u biosu na AUTO ili LBA i particije napravi prilikom instalacije Windowsa (sto je i inace preporucljivo na novim hardovima).

To se cesto desava ako je hard disk u biosu prijavljen pod drugim fajl sistemom u odnosu na onaj kojim je particionisan.
Nekad je uzrok tome particionisanje pre instalacije (ovaj problem posebno moze da prouzrokuje Partition Magic).

Probaj da promenis setovanja u biosu za adresiranje harda - ako ti je sada recimo na LBA, probaj da promenis na CHS ili na LARGE.

Ako si particionisao hdd pre instalacije, onda iz Windowsa obrisi sve particije sa diska (u disk managementu), ostavi adresiranje u biosu na AUTO ili LBA i particije napravi prilikom instalacije Windowsa (sto je i inace preporucljivo na novim hardovima).

hvala ti! jel možeš samo da mi objasniš kako da promenim to adresiranje u biosu? to oko LBA, CHS ili LARGE...? u kad uđem u bios i uđem na ono prvo, vidim hard i tamo mogu da stavim samo LARGE ili Auto.. jel to to?

Poslednja izmena:
Da, to je to, samo zavisi od ploce do ploce koje ce ti biti ponudjene opcije. Probaj sve koje su ti na raspolaganju. Mozda pomogne, ali mozda je problem i u necem drugom.
U svakom slucaju, preporucujem ti da potpuno izbrises sve particije sa diska i onda pokusas novu instalaciju windowsa, mozda upali.

Samo iscupaj taj drugi hard, ostavi samo taj novi, pa posle instalacije vrati stari hard..

LJUDI, hvala vam na pomoći!!! u tome je bio problem!!! rešio sam ga i sad pišem iz novog win-a 😀

hvala još jednom! što se mene tiče, tema može pod ključ

Nazad
Vrh Dno