Šta je novo?

Sastavljam AMD konfiguraciju,potrebna mala pomoc

ziggy

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
609
Neodlucan sam po pitanju maticne ploce. Ono sto bi trebalo da bude znacajno je:cena (oko 70-80 eur),kompatibilnost sa kasnijim AMD procesorima koji ce se pojaviti (Athlon XP),integrisan zvuk,stabilnost. Ne zanimaju me kombinacije tipa VIA KT333 ili KT400. Ako je i to od znacaja, navescu da ce graficka biti Gigabyte Radeon 9000, a operativni sistem win2k. Procesor ce za sada biti Duron 1200.
Na pamet mi je palo sledece: Fastfame 6VHF, Abit KG20, Matsonic MS-8137C, Gigabyte GA-7DXE. Nemam iskustava sa AMD cipsetom pa mi je to nepoznato malo. Mozete li pomoci da se odlucim ili eventualno predlozite nesto bolje, i naravno to obrazlozite.

Hvala unapred.

Asus 266 C ili Gigabyte GA-7DXE. Neces pogresiti ni u jednom slucaju.

ziggy je napisao(la):
Neodlucan sam po pitanju maticne ploce. Ono sto bi trebalo da bude znacajno je:cena (oko 70-80 eur),kompatibilnost sa kasnijim AMD procesorima koji ce se pojaviti (Athlon XP),integrisan zvuk,stabilnost. Ne zanimaju me kombinacije tipa VIA KT333 ili KT400. Ako je i to od znacaja, navescu da ce graficka biti Gigabyte Radeon 9000, a operativni sistem win2k. Procesor ce za sada biti Duron 1200.
Na pamet mi je palo sledece: Fastfame 6VHF, Abit KG20, Matsonic MS-8137C, Gigabyte GA-7DXE. Nemam iskustava sa AMD cipsetom pa mi je to nepoznato malo. Mozete li pomoci da se odlucim ili eventualno predlozite nesto bolje, i naravno to obrazlozite.

Hvala unapred.

A ako nemas kintu za skupi DDR (ili hoces da ustekas pare) uzmi Matsonic 8137c izuzetno stabilna i odlicna ploca sa KT266a cipsetom(ima je za 65€).
Ima i SD-RAM kao i DDR podnozja,
Moja preporuka.

Hvala puno.

A kaKva je inace razlika izmedju VIA KT 266 I AMD 761 cipseta?

koma je napisao(la):
Nemoj ASUSV266-C (ako ti se potrefi krs serija, ocekuj od te ploce da ce pogresno da ti ocitava napone i ponekad da blokira i tako to)

Pozdrav,

Sve sto sada stize su nove serije, rev2.0, i odlicno rade.

Nazad
Vrh Dno