Šta je novo?

sastavlja covek kompjutere :)

darkop

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2003
Poena
609
Kaze covek nesto mu se gasi komp, a lik koji mu odrzava mu dao instrukciju da kad se to desi "malo mrdne plocu" :)

Otvorim - i imam sta i da vidim :wall:

Nije bas kao onaj sto zavrce zavrtnje za drvo kroz laptop, ali nije ni daleko :)

Haha. Ploca direktno zavrnuta za lim u kucistu. Dobro je ikako radilo...

Ume to lepo i da zadimi... bilko je vec prezentirano par slucaja ovde na forumu...koji biseri...

Ovo nije losa ideja :)

Ovako ostane navoj sa gornje strane pa moze da se napravi DualMainboard sistem - iliti ploca na plocu :)

Sve sam vidjao, ali ovo jos nisam! Znaci to su neke budale totalne. Posebno taj lik sto mu sklapao. Znaci das gomilu para za novi i5 i plocu, i das nekoj budali da ti sklopi. To su strucnajci za koje je internet=fejsbuk, snaga graficke se meri u megabajtima, ne znaju da postoju stvar koji se zove muzicka kartica, napajanje od 500w je zakon, a kad komp zeza onda se mrda ploca.

Smem da pitam, a kako bi trbalo? Ne razumem? I kod mene je ušrafljeno, doduše ne sa ovim šro ima dupli navoj , nego normalni šrafčići .... dodše, ne vidim ovde sa slika, kod mene je na mesto predvidjeno za to, a ovde? Direktno kroz srtanicu?

Ma, samo su odbojnici sa pogresne strane ploce!

Poenta ovih šraf-odbojnika je da ograniče kontakt između ploče i "lima" tj kućišta samo na tim mestima gde se šrafi. Prvo se ušrafe ti odbojnici u lim pa se ploča stavi tako da se šrafovi mogu ušrafiti kroz ploču u odbojnike.

Meni je bilo zanimljivo nedavno kad sam menjao ploču. Promenim, priključim, uključim i ništa, neće ni da bekne. Izvadim iz kućišta, radi. Na kraju shvatim da je prethodna ploča imala jednu rupu za šraf koju nova nema. A odbojnik ostao i lepo pravi kontakt sa ko zna čim...

Poslednja izmena:
Da, sad sam gledao i kod mene, ti odbojnici su izmedju ploče i kućišta .... već sam se zabrinuo ....:):):)

kako je to uopste moguce i upaliti?
btw lollololololoo @ dual motherboard sistem hahahaha

Sva sreća pa verovatno kućište bilo lepo ošpricano, a farba kod montaže slučajno nije ogrbana pa nekako i radilo!

Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji!

Ima svakakih bisera, secate se onog sto je sekao graficku da bi je ugurao u agp slot :D

Da, sad sam gledao i kod mene, ti odbojnici su izmedju ploče i kućišta .... već sam se zabrinuo ....:):):)

Ozbiljno ili se salis? :d

Verovali ili ne - to je radilo :) Retko je zezalo :) Tako kaze vlasnik :)

Verovatno je bio ATA 33 mode :)

Poslednja izmena:
Ja ne znam kako je ovo fizički moguće, da bi ovako "montirao ploču" moraš junački da zapneš... :D

Pa kako se ploča gađala sa backplate rupama, slotovima (kako je zabadao grafičku itd)

Vrhunski :D,) A super mu je taj lik sto mu odrzava komp :wall:

Ovo je stvarno za neku vrstu nagrade...
ne znam dali toljagom ili kako ali definitivno je zasluzio nagradu...

Imao sam takvog kolegu. Jednom nije ubacio RAM do kraja i spržio je ploču i RAM, drugi put je zavrnuo ploču direktno na kućište i izgoreo je HDD kontroler.

Sad je u Sloveniji, montira DSL i zarađuje evre.

^ Necu DSL! :D

Bitno da je potrefio šraf i rupu, sad to što je ploču stavio sa pogrešne strane to je sitnica :D

a mogao sam da se kladim u kucu da bi ovako sve izgorelo...
nista....moracu da probam ovako nesto...sa onim plasticnim zabicama...da ih obrnem naopako...cisto da budem u trendu :D

Imao sam sličan slučaj pre par godina samo je ovom što je meni doneo komp koji "mu se gasio pa ga on malo lupi pa se opet neko vreme radi" ploča bila diretno ušrafljena za kućište.

Najgore što nisam odmah ukapirao u čemu je štos. Tek kada sam krenuo da skidam komponente i radim proveru svake po sistemu eliminacije video "masterpiece".
I naravno, odmah facepalm...

Pa i ovaj je usrafio plocu direktno na kuciste,samo je umesto normalnih srafcica koristio ode odbojnike ili kako se vec zovu.Ala je ovo moglo da smukne.....:exploder:

kakav kralj od coveka - majstora LD!

a mogao sam da se kladim u kucu da bi ovako sve izgorelo...
nista....moracu da probam ovako nesto...sa onim plasticnim zabicama...da ih obrnem naopako...cisto da budem u trendu :D

Ovo i da pokusam, ne bih uspeo, prekomplikovano je!!! Pohvala za efikasno resenje problema! Kao nas EI Nis kolor TV s pocetka 80-ih.. lupnes ga... i ... radi!!!:smash::-devil-:

Poslednja izmena:
Ja se mislio da li cu lepo montirati MB...
sad bar znam gde da se obratim posto kao nestrucno lice nisam kvalifikovan za to :d:d

Nazad
Vrh Dno