Šta je novo?

Sapphire X800 GTO² feat monteboy

CYK je napisao(la):
Ispravka ovaj te finac sije
http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1690236
ajde oladi to jos malo i nasviraj tih 25mhz :whip: :whip: :whip:

Da i ja sam vidio da je finac jedini bolji sa GTO2

prvo sto sam primijetio kod njega je da ima X850 bios , moj sledeci korak je bio da bacim isto X850 bios na moju to mi je donijelo nekih 30 pojena , ali ne vise.

Sobzirom da ima manji klock na CPU a i da mu mema radi na manjim klokovima nego kod mene veoma je interesantno kako je izvukao preko 8400 ????

probacu veceras jos ostrije timinge za memu pa ce mo da vidimo.

ove 25 MHz vise na GPU mozda bi donijele nekih 150 pojena ali ne sigurno vise.

Kisa je napisao(la):
monteboy, to su ti 100% stabilni klokovi? ...ili samo za testove? Koliko ti se greje memorija?

Rezultati su stvarno odlicni za kartu od ~250 evra (+-). Nevazno da li je modovana ili ne. Ujedno time mislim i na GTO modele!

Dugujes nam jos 2003 i 2001. poz

Kiso stabilni klokovi za svaki dan su daleko ispod ovoga prvenstveno jer su temperature okruzenja znatno drugacije :

* trenutna temperatura smjese voda/ethanol za vrijeme benchmarkinga iznosi -4° ;)

Otvrdjivanje stabilnih klokova pri normalnim radnim uslovima sam ostavio za neko buduce vrijeme sad prvenstveno gledam da izvucem neki maks iz sistema.

Po nekoj mojoj proceni 630 za GPU i 620 za memu ce biti za svaki dan ali
definitivno to sada ne mogu reci jer se takvi testovi moraju ostaviti da rade satima na nekim normalnim temperaturama.

drfedja je napisao(la):
Wooow! A jel' bi ti prodavao tu graficku karticu ? :D Rezultat je Extra.

Pa mozda ti je vec CYK rekao da imam namjeru da uzmem dvije 7800GT pa da ih malo naduvam :) tako da ce ova kartica biti vjerovatno brzo na prodaju javit cu ti se uskoro i reci ti definitivno sve. Sve zavisi kako budem stojao sa finansijama sledeci mjesec :)

poz...

Poslednja izmena:
Cek to je sa otkljucanih 16 pjpova>? Jel svaki GTO2 moze da otkljuca 16 pajpova?

monteboy je napisao(la):
evo uspio sam da probijem 8100 u 3dMark05
Fino, bogami... dobro si ga napanjio! cheers

Videcu i ja da se poigram malo ovih dana, trebalo bi da zamenim CPU cooler, a mozda i CPU... memorija je odavno u planu... pa da te malo pojurim, dok jos ima zime ovde u BG-u! :)

face je napisao(la):
Cek to je sa otkljucanih 16 pjpova>? Jel svaki GTO2 moze da otkljuca 16 pajpova?

Definitivno svaki !

To je velika prednost GTO2 uodnosu na obicnu GTO zato sto je uspjeh odkljucavanja 100% dok kod GTO samo Connect3D kartice imaju mogucnost odkljucavanja i to ne svaka.

Druga prednost GTO2 je R480 chip i 1.6ns memorija.

U svakom slucaju karta vrijedi svaki evro i trenutno po mom mishljenju best buy u mainstream segmentu.
Pa cak i za one koje OC ne interesuje.

CAR je napisao(la):
Fino, bogami... dobro si ga napanjio! cheers

Videcu i ja da se poigram malo ovih dana, trebalo bi da zamenim CPU cooler, a mozda i CPU... memorija je odavno u planu... pa da te malo pojurim, dok jos ima zime ovde u BG-u! :)

Ti znas...... :p

Sta ti je sa validacijom?

CAR je napisao(la):
Hvala lepo ;)

BTW, disem ti za vrat, sad sam na 7.9K... godi mi ovo 'ladno vreme! :d
lepo lepo aj da ne bude dosadno nategni to malo jos ! :)

Da nije finac stavio u drajverima high preformance pa tako izvlaci koji bod vise?
Hvali mi jos samo 4700 da te stignem :D

SPEEDY_KG je napisao(la):
Da nije finac stavio u drajverima high preformance pa tako izvlaci koji bod vise?
Hvali mi jos samo 4700 da te stignem :D

kontaktirao sam ga , memory timinzi graficke su mu totalno isti kao moji ,drajveri isti kao moji, lik nema nikakve posebne tweakove instalacija XP'a mu je cak stara preko godinu dana jedina razlika on ima SP2 ali to nemoze uticati u tolikoj mjeri na rez tako da je veoma cudno.

......... kako stvari stoje njegov rez nece panuti dok ne budem zavrsio hibridno hladjenje.

Dobio sam iz kanade Connect3D x800GTO ali kako AtiTool kaze nije modabilna... E sad.. Interesuje me postoji li mogucnost moda i ako na petom i poslednjem mestu ne stoji F?
I naravno sve pohvale za mod Monty...

:D:D:D:D:D:D

Pa svi smo stavili "High Performance" u drajverima!!! :D

Jedini sam ja glup pa na quality pustao testove i dobio 34xx sa 6200 :D
Sad ne mogu da se setim koji su drajveri bili.

Jedini sam ja glup pa na quality pustao testove i dobio 34xx sa 6200 :D
Da sam ja na "Quality" setovanjima pustao 3DMark03 na 6200, nikad ne bih izvukao 8.5K ;)

Monti ja se bojim ako budes jos malo pokazivao rezultate te kartice da ces moci da je das na aukciju slobodno.. jer ko nebi uzeo tako nesto???
Pa to dere i 7800GT-a koji kosta 400+ e(nov kod nas),tipujem da ce tvoja karta preci 300e,jos ces i zaraditi ***.
:)

CAR je napisao(la):
Da sam ja na "Quality" setovanjima pustao 3DMark03 na 6200, nikad ne bih izvukao 8.5K ;)
Nije valjda da se time sluzimo... mali veseljace :D

GoranM je napisao(la):
Nije valjda da se time sluzimo... mali veseljace :D
Ko, ja... ma neeeeeee :d:d:d

Bre, sluzim se "time" od kad znam za sebe... a ko to ne radi, ili je tezak neznalica ili je stvarno veseljak! :D:D
(speedy, nemo' se ljutis, nije bilo tebi direktno upuceno :))

BTW, stize mi najzad danas ovaj dugo ocekivani ruski talas zahladjenja sto sam odavno porucio :) ... pa cemo da vidimo moze li se preko 8K i koliko :smoke:

Ajde care kreni da se zagrevas, vec je -11. :whip:

CAR je napisao(la):
Bre, sluzim se "time" od kad znam za sebe... a ko to ne radi, ili je tezak neznalica ili je stvarno veseljak! :D:D
Sad si me stvarno naljutio :D
Ja sam moju pre neki dan tero na 600/770 bez dodatnog hladjenja , sa otvorenim
prozorom(kako sam se smrzo :D ) radila je bez greske

CAR je napisao(la):
Ko, ja... ma neeeeeee :d:d:d

Car'e slucajno sibirski talas zahvata i mene veceras , -16 ce biti :)
Kako volim ovo trkanje , nemoz da vjerujes ....

Cyk je vec zazalio sto je prodao svuju X850 ;)

Poslednja izmena:
monteboy je napisao(la):
Car'e slucajno sibirski talas zahvata i mene veceras , -16 ce biti :)
Kako volim ovo trkanje , nemoz da vjerujes ....
Kako ono ti imas obicaj da kazes: ti znas ;)

Nego, sta ce tebi zahladjenje, ti vec imas vodu ili sa cime li se vec 'ladis... to je za nas nesrecnike sa air coolerima! :)

Ipak, zeza me CPU, sumnjam da ce preko 2.9 giga... a steta, stvarno, i memorija se veseli radu od 275 MHz, kao i graficka, koja ce da tera bar 640/660MHz.
monteboy je napisao(la):
Cyk je vec zazalio sto je prodao svuju X850 ;)
I meni se cini... :p

BTW, Milose, spreman sam: navukao sam perjanu jaknu, vunene carape spremio odavno... komp je na terasi (zastakljena... hvala Bogu! :d), sad cu da otvaram vrata! :d

Kisa je napisao(la):
terao si 770mhz? aj daj neke testove/rezultate.
Evo testa na datim klokovima , rezultat bi bio veci ali procesor me kolje.
Test je radjen na high performance i drajverima 81.95

Prilozi

• 3dm03 7693 600core 770mem.jpg
    3dm03 7693 600core 770mem.jpg
    97.5 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
@SPEEDY KG: Izvini stvarno, prevideo sam da imas 6200. Razumeo sam te da si overklokovao x850xt na 770mhz.

Jos jednom, stvarno mi je zao. Inace, mnogo lepi rezultati sa "budzetnom" kartom.

Poz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno