Šta je novo?

Sapphire X1900 GT problem

nogga

Čuven
Učlanjen(a)
05.11.2004
Poena
619
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x
Matična ploča
Gigabyte Aorus Elite
RAM
32 GB hyperx predator @3600
GPU
1660 Super
Storage
m.2 x 2, ssd x2, HDD x2
Zvuk
Hyperx cloud + JBL
PSU
750 CM Gold
Kućište
CSX Spartan limited edition
Monitor
Benq XL2411P
Miš & tastatura
Zowie ec-2 and Hyperx Alloy Origins
Ostale periferije
Zowie bungee
Laptop
Dell
Mobilni telefon
Iphone 13
Steam
~G~
Pristup internetu
  1. Optički internet
Konkretno,imam 10 ovakvih karti i pojedose mi mozak.

Desava mi se da mi pucaju i probijaju teksture na pomenutoj grafici.Pokusavao sam da stavim i stare i nove i omega drivere i ko zna sta sve al uvek isto.Ito na svih 10 ista prica.Dal je moguce da sam dobio 10 extra skart karti ili sta.Problemi su poceli skoro,posle jedno godinu dana koriscenja.Naravno cisceni su kuleri jer se greje kao pravi zmaj.

Konkretno ostatak konf:
ASUS M2N-E
PQI 1Gb ram @667
AMD 3200+ Athlon
HDD WD 250 Gb
Codegen 400w napajanje.

Ima li iko od vas neku ideju ili da mi nesto predlozi.

Ista pricha je bila dok sam imao 9800pro. Odlazi memorija polako

ma znam al mislim 1 godinu,pa jos 10 komada........malo mi.....

Da nisu napajanja preslaba?Moze da se desi i to.

Pa pazi codegen 400w .Napominjem da nista nije OC nikada niti ce.Sumnjam obzirom da ono gura plocu HDD CPU i GPU(i RAM).Tesko da to proguta 400w.

Revizija? Ako su sa jednoslotnim coolerom najverovatnije je rev2 i greje se ko nezdrava.
Mislim da je Codegen 400W malko slab.Proveri napone.Zatim proveri (recimo preko ATI toola) temperature graficke u raznim rezimima rada.
Recimo da je logika sledeca: 1 crkla posle godinu dana (koliko se secam imaju 2 god garancije) pa ok, desava se, ali 10 posle 1 god to malko teze.

Ljudi sad ste me upasili treba danas da kupim sapphire x1900gt :trust:
I da li ova kartica ima prikljucak za dodatno napajanje?

Poslednja izmena:
@dog : Da,ima prikljucak za dodatno napajanje.
@klavir stimer : Cekaj hoces da kazes da 400w nije dosta ili da su napajanja prsla?
Da imaju jednoslotni kuler.aj sad cu da ih slikam pa postujem.

Poslednja izmena:
Hm...da li je taj prikljucak standardan?posto ja imam codegen 450w

@klavir stimer : Cekaj hoces da kazes da 400w nije dosta ili da su napajanja prsla?
Da imaju jednoslotni kuler.aj sad cu da ih slikam pa postujem.

400W je dovoljno ali pravih, iskreno sumnjam da codegen posle godinu dana koriscenja ima i 300W, najpre bih pokusao sa boljim napajanjem i boljem hladjenjem u kucistu.

Hmm.Hajde probacu.Mada da budem iskren ako koza laze rog nelaze http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine kaze 223w.Ito pod full loadom.Nemoguce da je Codegen pukao za bas 200w.al ajd i to cu da proverim.Milim ok da aslabi,al bas za 50%........malo mi je neverovatno.

Poslednja izmena:
a koliko ampera daje na +12V?

ne znam za x1900gt, ali ja imam x1950gt i ona ima dva molexa za napajanje (te karticu nisu bas mali potrosaci) i treba joj minimum 20A na +12V

To jos nisam proverio a neznam ni kako?
Hajde recite mi kako pa cu da vidim sve uzimam u razmatranje ,ali da resim problem.
Ima jedan 6-to pinski.postovacu kasnije slike.

Na samom napajanju ima oznaka +12V1 I +12V2.
Ova prva moze da isporuci 12A druga 15A struje.
Mislim da ovo 1 I 2 oznacavaju da ima dva raila,tj dve 12V grane.
Max wattage je 240W na 12V granama.Jel ovde mozda problem?

Ovo su slike doticne kartice i napajanja.Ajde sad ako neko moze da mi odgovori.

Uzeo sam x1900gt i mogu reci da je karta neobicno hladna,negde oko 38 c na fabrickim klokovima,kad je malo OC temperature ne prelaze 50 c,inace sam veoma zadovoljan dosta je bolja od moje prosle karte(leadtek 7300gt) toliko od mene,pozz :wave:

Ma kapiram samo da vidim dal neko ima odgovor.Ajel ti ovakva karta ili....koji je proizvodjac?

Skroz ista karta,evo sad sam bas pokrenuo ati tool pokazuje 34 c kad je kloknem na 590/860 bude oko 48-50c po izslasku iz igre.

Hmm.Pa momci ajde neka se neko javi i neka mi objasni(ako zna i ako moze)kako da proverim koliko A mi isporucije 12v grana.
Izludjuje me ovaj problem pa je svaki predlog dobrodosao.

Ne znam brate probaj da uzmes neko jace napajanje tipa chieftec 450w,ja trenutno imam codegen 450w ali cu ga menjati posto nemam bas poverenja u njega :trust:

Bah makar da imam neko takvo na par dana samo da probam pa da makar znam na cemu sam.
mislim opet netreba mi jedno nego 10 :S.Do the math.

Jel moze neko da mi objasni kako da izmerim koliko A mi daje 12V grana?
Ako iko zna neka mi kaze.Pliiiiizzzzz

Ljudi jel moguce da niko nezna da mi kaze kako da izmerim koliko pusta struje grana :S.Ajde neko pliz.

pa jedino sa unimenrom izmeris struju i napon pa to pomnozi i to je to

@nogga na kolko si stavio klokove ???meni je stabilno 590/850 pri izlazku iz igre temperatura u ati tool bude 60 c sto mislim da je ok,citao sam na netu da kad se odradi v mod dostize i 620/900 sto bi mozda vredelo i odarditi :eyebrows:

Ljudi jel moguce da niko nezna da mi kaze kako da izmerim koliko pusta struje grana :S.Ajde neko pliz.

Imas dve grane, 1. daje 15A 2. 12A, s tim sto napajanje daje max 240W kada se saberu te dve grane dakle 20A kombinovano a to je sasvim dovoljno. Mislim da je moguce da su otisli kondenzatori na grafikama, mozda je neka skart serija, ali ako mozes probaj prvo neko drugo napajanje to ti je najlakse.

Poslednja izmena:
!

Jel moze neko da mi objasni kako da izmerim koliko A mi daje 12V grana?
Ako iko zna neka mi kaze.Pliiiiizzzzz

Uzmi za pocetaka neko krshteno napajanje pa tek onda kreni dalje ....

Dobro znam da treba da izmerim unimerom,samo pravo pitanje je gde?
ploca je M2N-E,pa sad ako neko zna mogao bi da mi kaze.

Ljudi nikad nije OC na tim masinama u tome i jeste problem.Iako me strasno golicalo da probam ali nisam.Probachu ovih dana neko napajanje jace.

Da budem iskren gledao sam grafike i nije mi nista izgledalo kao da je crklo,makar onako al pogledacu i te kondenzatore da nisu slucajno nesto.

Poslednja izmena:
Znam da nije ok ali cisto da vas izvestim da su sve reklamirane i zamenjene za X1950 GT jer se ispostavilo da je cela serija skart:zgran::zgran:

Trazili su da im damo jednu masinu na test.OK.Posle 3 dana je covek rekao da stvarno nesto nije uredu i da donesemo SVE grafike.Od 10 4 su pukle prilikom testiranja za sva vremena.Serviser nas je zamolio da sacekamo sutra da nam se javi covek iz komercijale(posto je bilo oko 9 sati).Sutra nas je nazvao covek i rekao da od tih 10 kartica samo jedna radi kako treba i da dodjemo da uzmemo nove.

Smesna stvar u celoj prici je da nam je komercijalista rekao da su svesni da cela serija ima problem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno