Šta je novo?

Sapphire Radeon HD5870 Vapor-X 2GB DDR5

dowlamen

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poena
169
da li neko ima pozitivno misljenje o grafi Sapphire Radeon HD5870 Vapor-X 2GB DDR5 ...ne treba mi ni za kakav overclock,,vec za neki pristojan gaming,,,to jest imam 5970,ali u gta V kao da ne primecuje 2 gpu-a u jednoj karti,,pa se mislim dal da uzmem ovu,,cena je slicna

Ovo je stara karta oko 5 godina pa sad ti vidi :D

nema se love buraz,,uzecu je,,,obecavam
samo mi kazi dal je sapphire toxic dobra varijanta 270x

Svaka 270X je dobra, pa bukvalno mozes slobodno ganjati najjeftiniju. Samo gledas duzu garanciju.

5870 nemoj da placas vise od 6500din.

Poslednja izmena:
A zasto ne uzmes GTX 750 Ti ? Sta si zapnao toliko za 270x ? Cim ne si neki manijak u igrama onda gtx 750 je sasvim dovoljna i za GTA 5 i ostale ponove igre ja sam nju kupio obicni GTX 750 non ti sa 2 GB ram posto mi je obican monitor 20 inca 1600x900 ova karta mi je sosema dovoljna, da je bio HD onda bi i ja isao na pojaku kartu

cek cek cek,,,,meni znace vasi saveti,,i volim vas dvojicu da vidim kako me ubedjujete u nesto sto jako zelim hahah :),,,,,,,uzecu neku,,,neckam se bre ljudovi :) nego dal je moguce da gta v nije optimizovan za dual gpu kao sto ima 5970,,te da ne daje neke performanse ? ajde mi nesto o tome kazite

msi-x48-platinum.jpg

imam ovu plocu ,,znaci socket 775,,,ne ide da sad imam i neku masineriju od grafe,,,radi overkilla q9550

Svaka PCI-E graficka moze na tu plocu.
5970 ti i jeste overkill za Q9550, pricali smo u drugoj temi. 5870 nije, ionako je slabija od 270X.

Za GTA nemam pojma, obavezno patcheve za igru i poslednje drajvere za graficku.

Poslednja izmena:
Mislim da GTA nije optimizovana na dvo jezgeni CPU, tebi fali samo jos jedna plocka od 4GB ram i to je to

Ja GTA 5 igrao sam na
I5 3570
8 GB ram
I mizernu graficku GT 630 4GB na medium pa sam proado GT630 i kupio sam gigabayte GTX 750 2GB,i stavjeno je sve na full rezulucija na Full 1600x900 peobao sam je na full HD preko televizora i isto je dobro radila igra kod tebe najveovat ije je jos jedna plocka i da bude 8 GB mislim da te to zaustavja ovo je moje mislenje ja svakako kupujem graficku svake godine sredne klase vise mi se isplati nego li da bacam pare na visoke klase graficke koje opet moram da je smenim nakon par godina :)

Svaka PCI-E graficka moze na tu plocu.
5970 ti i jeste overkill za Q9550, pricali smo u drugoj temi. 5870 nije, ionako je slabija od 270X.

Za GTA nemam pojma, obavezno patcheve za igru i poslednje drajvere za graficku.

znaci 5970 je jaca od 270x sto se tice snage i zato nije srazmeran mom procesoru koji ne moze da iznese svu sirovu snagu 5970,,a q9550 bi se kazes bolje nosio sa 270x ili tom gtx 750 ti,,jer imaju manje konjsih snaga,a novija arhitektura od 5970,,,,malo ne kapiram da se procesor tako star bolje moze upariti za novijim grafam nego sa tipa 5970...izvinte sto sam bot :)

Mislim da GTA nije optimizovana na dvo jezgeni CPU, tebi fali samo jos jedna plocka od 4GB ram i to je to

Ja GTA 5 igrao sam na
I5 3570
8 GB ram
I mizernu graficku GT 630 4GB na medium pa sam proado GT630 i kupio sam gigabayte GTX 750 2GB,i stavjeno je sve na full rezulucija na Full 1600x900 peobao sam je na full HD preko televizora i isto je dobro radila igra kod tebe najveovat ije je jos jedna plocka i da bude 8 GB mislim da te to zaustavja ovo je moje mislenje ja svakako kupujem graficku svake godine sredne klase vise mi se isplati nego li da bacam pare na visoke klase graficke koje opet moram da je smenim nakon par godina :)

to to,,toga sam se i ja bojao,,znaci dzabe sam dao htc hd 7 stricu za 5970,,ka mi ne mere gta V HAHAHAHAHAH JOJ

Ja GTA 5 igrao sam na
I5 3570
8 GB ram

Nesto si pogresio. Q9550 ima cetiri jezgra a ne dva.
Ali da, ram bi mu svakako malo pomogao...

znaci 5970 je jaca od 270x sto se tice snage i zato nije srazmeran mom procesoru koji ne moze da iznese svu sirovu snagu 5970,,a q9550 bi se kazes bolje nosio sa 270x ili tom gtx 750 ti,,jer imaju manje konjsih snaga,a novija arhitektura od 5970,,,,malo ne kapiram da se procesor tako star bolje moze upariti za novijim grafam nego sa tipa 5970...izvinte sto sam bot :)

Tako nekako. 5970 je nekadasnja top klasa (dual gpu, laicki dve graficke na jednom PCB-u), dok je 270X srednja klasa.

Poslednja izmena:
Nesto si pogresio. Q9550 ima cetiri jezgra a ne dva.
Ali da, ram bi mu svakako malo pomogao...

Tako nekako. 5970 je nekadasnja top klasa (dual gpu, laicki dve graficke na jednom PCB-u), dok je 270X srednja klasa.
Da znam da je 4, nego on je napisao da nije igra neoptimizovana na dual GPU, a ja sam samo napisao da gta 5 nije bas dobro optimizovana na 2 jezgeni cpu, bar tako sam procitao negde da nije bila optimizovana na 2 jez cpu :D

JA SAM MISLIO NA DUAL GPU ....znam da q9550 uz makar eto jos ta 4 gb rama bi radio posao jos koju godinu

E da u pravo si za to, nije to to ja sam nakon dva dana gejming odma isao da kupim graficku posto sa ta graficka grafika je bila ko da igram na playstation 1 :D uzeo pare i prosetao sve prodavnice u gradu najacu sto sam nasao je bila GTX 750 sa 2 GB ram pa odma sam uzeo, ne mi se cekalo vise ubilo me vrjeme :D

E da u pravo si za to, nije to to ja sam nakon dva dana gejming odma isao da kupim graficku posto sa ta graficka grafika je bila ko da igram na playstation 1 :D uzeo pare i prosetao sve prodavnice u gradu najacu sto sam nasao je bila GTX 750 sa 2 GB ram pa odma sam uzeo, ne mi se cekalo vise ubilo me vrjeme :D

i jel sljaka na ultra high,,ono mega giga ahahah :)

Da da gta 5 je sve na high isto i the witcher 3 je na high sto za mene je odlicno grafika je za moje potrebe i onako dobar gejming sosema zadovoljitelno
Ta sta sam je imao GT630 i ova GTX 750 2 GB je kao da sam kupio titan X haha

hhahahha,,ma mene zeza ovaj direct x 10.1 na 4890,,skinuo sam 5970 i stavio na oglas,,koji ce mi djavo kuci da skuplja prasinu,,mozda nekog nafatam da mu doplatim i uzmem neku jacu,,optimizovaniju,,bice i meni brate kao titan x tad hahah

Svasta sam procitao ovde od vas a nista shvatio nisam, prvo ako treba nesto da menjas je HDD green edicija se vrti na 5400
drugo nikako ti nece raditi bolje stari Q9550 sa novijim grafikama, trece nikad ne bih kupovao nikakvu 750 bila Ti ili ne Ti jer je preskupa
za ono sto nudi ( a stari cpu ti nece bolje raditi sa njom) a ne razumem sto ljudi menjaju celu konfigyraciju zbog jedne igre i to lose optimizovane ?
Ako uspes da prodas 5970 svaka cast, nikad je ne bih stavio na plocu zbog potrosnje, ali ako uspes , kupio bih 7870 max ili ovo sto ja imam 6950 sa 2 Gb,
a za benefit od GCN arhitekture treba da zamenis i metuzalema od Q9550, znaci pod jedan kupi brzi HDD ili SSD pa onda sve ostalo, srecno.

ne prodaje mi se jos ovaj q9550 ,,, AL prodao sam 5970 :) stize mi prekosutra Sapphire Radeon HD5870 Vapor-X 2GB DDR5 ..i sa njom cu da guram koliko moze,kapiram to je mozda eto taman prava karta za taj procesor nit overkill nit preslaba!!!! SLEDECI JE SSD...NA MENIJU ZA KUPOVINU

Svaka cast na prodaji 5970 sad kako ti bude to je tu negde za taj cpu al trosi 5870 dosta, a za igre i programe skupi kintu za bar 256 Gb SSD

sobzirom da ne mogu iskoristiti 5970 ,ova ojacana sapphire toxic vapor x 5870 2 gb ddr5 mu dodje jos i kao upgrade hahah :) ,,skupljam lovu za ssd i jos 4 gb rama ,,i onda cu da se vozikam u svoojj lga 775 masini,,,hteo sam da uzmem i7 2600k sinoc me vrebala ta ideja,,al necu nista od toga,,ostajem na ovome,,samo cu da ga ojacam,,neka gura dok ne crkne :) ssd i ram ,,iovako nisam neki zahtevan korisnik,,volim samo da je sve stabilno i da radi u fullu,,,ljudi pa ja igram samo cs 1.6 na steamu,,gta v sam hteo tako malo da ubijam miliciju ,da se zezam haha,,,cs ja picim,,za to je i sve sto sad imam vise nego dovoljno,,ali ja volim da izvucem max iz konfe,,mislim da sve bude uskladjeno,,nikakvi overklokovi

Poslednja izmena:
Svaka cast na prodaji 5970 sad kako ti bude to je tu negde za taj cpu al trosi 5870 dosta, a za igre i programe skupi kintu za bar 256 Gb SSD

neka trosi,,,ako mislis na napajanje,,imam dobro napajanje ocz 700 w ,,da kucnem u drvo,,neka radi jos 3,4 godine

***a onda nisi morao da menjas 5970-ubica napajnja, nego si moga da klokujes CPU do besvesti mada ne koriste sve igre dva GPU-a tako da si obrni okreni
na istom, nego skupljaj parice za SSD 256 Gb CORSAIR ako mozes GT ako ne GS nikako LS (reko mi cika kokan i u pravu jest) ;)

Nazad
Vrh Dno