Šta je novo?

sapphire radeon 9550

sch_dad

Slavan
Učlanjen(a)
30.05.2005
Poena
304
🙂 Kako da joj flashujem bios, i sa koje 9600-ice bi joj najvise pasovao? I naravno gde to mogu da downloadujem?

:type: Umalo da zaboravim. to mi je jako bitno, jer hocu da vidim koliko moze da se klokuje. trenutno je jezgro zakucano na 375, a mem. na 500. ako ne ubacim novi bios, bice to tuzni maksimum za jezgro. Memoriju cu tek tad jos malo da cacnem!

ili mi samo daj adresu sa koje mogu da skinem bios,a da to nije sapphire.com

Pazi, prvo klokuj rucno, pa gde se zaglavis, to ti je. Ako jezgro nece na 400, a memorija nece na 600, postoji rizik kod flesovanja BIOS-a. Moj cimer nije nista flesovao, vec samo klokovao i prezadovoljan je...
Skini sa techpowerup-a AtiTool i klokuj, samo polako. Imas gomilu tread-ova o klokovanju 9550, koristi search :d (eto, da i ja to jednom napisem).
Licno misljenje: batali flesovanje, samo klokuj, pobrini se za hladjenje i uzivaj :,,:

Jel to onaj crveni Sapphire sa ventilatorom sto isijava svetlost plavu?

Ne, to je sapphire zeleni sto isijava svetlost plavu. Hvala za savet u vezi searcha, ali sam to vec uradio i na techpowerupu naso bios za sapphire 9600 sa hynix 5.0ns mem. posto i moja ima takvu. Onda sam flashovao bios, digo jezgro na 425 a mem. na 550 i rezultat je 3240 poena u 3d marku 2003. Mozda i nisam morao to da radim, ali u mom ati tray tools-u klizac je sa starim biosom mogao da se pomeri maksimalno na 375 mhz za jezgro. :cigar:

Tako nesto si i ciljao, jel da?
Cimer ima crveni 9550 ali je memorija ista (Hynix 5). On ima malo vise markova zato sto se petljao sa tajminzima. Ako si i ti extreman mogu da ga pitam sta i kako...
Pozdrav

Pa mozes da ga pitas za tajminge, mada ne bih da ih diram ukoliko razlika u performansama to ne opravdava. mem ide sve do 574Mhz, a core negde do 445, a posle toga moj komp isflashira i sam se restartuje (moje divno noname 300w napajanje mi priredjuje ovakve krasote i kad ne klokujem komp). :wave:

OK, pitam pa ti javljam. U principu, on je dobio malo vise markova, a smanjio je frekvenciju memorije (mnogo se grejala)...

sch_dad je napisao(la):
:type: Umalo da zaboravim. to mi je jako bitno, jer hocu da vidim koliko moze da se klokuje. trenutno je jezgro zakucano na 375, a mem. na 500. ako ne ubacim novi bios, bice to tuzni maksimum za jezgro. Memoriju cu tek tad jos malo da cacnem!

nije ti potreban drugi bios da bi samo video koliko moze max da ide...
podesi atitool (dogledaj bolje opcije) za max klok , a ako hoces posle da flesujes , izmeni postojeci bios pomocu rabit progr.

Nazad
Vrh Dno