Šta je novo?

sapphire ati 9550 128bit vs. 9600pro adventage

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
slucajno sam naisao na sliku 128-bitne 9550 na netu i poshto mi je moj 9600 bio van kucista uzmem gledm sliku na monitoru i ovu graficku u ruci i kloko se na oko vidi jedina razlika je shto 9600 ima aktivno hladjenje a 9550 pasivno.
mene intereuje moze li se bios od 9600adventage flashovati u 9550.
koliki je default clock 9550 i kolki je klok kad se oc-uje(najbolje bi bilo konkretno za sapphira,a moze i od ostalih).za moj 9600 je max oc 455/500 ali bude nestabiln tako da ga drzim na 450/500. :wave:

cor 250,mem 200 na default ,a za oc vrednosti neznam nisam probao ovaj moj safir 9550 ima neki aktivni kuler na cipu sa plavim diodama,bez hladnjaka na memeoriji.Za oc vrednosti moras da probas pa dokle stigne ovde na forumu su ljudi povoljno pricali o mogucem o.c -u 9550.

Sapphire 9550 moze 100% svaki sa 250/200 na 400/250 a max je negde oko 450/270 bez dodatnog hladjenja - kartica ima aktivni kuler tj ventilator. Ja je imam i zadovoljan sam. Od kvalitetnijih ova ti je najjeftinija a mislim da joj je i slika nesto bolja nego na ASUSU.

Poslednja izmena:
Moj safir ide 410/285 a slika je vidljivo bolja nego na asusu.

dzzel@ je napisao(la):
Moj safir ide 410/285 a slika je vidljivo bolja nego na asusu.

Sta podrazumevas pod tim ½vidljivo bolja½ majke ti? Pa da su tolike razlike u kvalitetu prikaza medju dve kartice sa istim GPU-om na to bi se pricalo na sva usta, niko ziv ne bi kupovao Asus.

Imao sam prvo asus 9550ge. Slika je bila lošija od moje stare ga radeon 9000. Kako nisam bio zadovoljan kvalitetom slike (iako se neverovatno overklokovala), uzeo sam safira 9550 koji ima sliku na nivou radeon 9000 ako ne i za nijansu bolju.

Sta si ti,promenio 3 kartice u jednom danu?nemoj da lupas gluposti...varaju te oci

Evo sta sam ja promenio u poslednja dva meseca: Club 5900XT, MSI 6800LE, Gigabyte 5700LE, Club 9250, Asus 9550GE i Leadtek 6800 koga sad imam. I mogu sa sigurnoscu da ti kazem da je Asus 9550GE imao najlepsu, tj. najostriju sliku iako su sve to jaaaako male razlike. Sa dobrim monitorom svaka slika je dobra.

A to LiteOn definitivno nije. :d

Delija je napisao(la):
A to LiteOn definitivno nije. :d

Veruj mi, bolji je od NAJBOLJEG Samsunga. A za 140E, koliko kosta, ne postoji bolja kupovina. Nije flat, ali zato nema sanse da neka ivica bude "uvucena" ili "izvucena", nema teorije da prodise, ma idealan monitor. Mogao sam ja da kupim ne znam sta, jer mi pare nisu bile bitne kada sam uzimao monitor jer je to ono u sta ja gledam, a ovog sam na kraju izabrao i pre-prezadovoljan sam.

Poz :wave:

Lepo, uzivaj! :)

BTW, dok se ne igras malo sa 21-22" Pro monitorima sa raznim karticama, medju kojima su i Matrox, neces skontati u cemu je caka. ;)

Verujem da je neki 21" ili 22" Pro super (i da, nisam se jos igrao na tome), ali to mi nije bilo potrebno, pa nije ni sad.

Poz! :wave:

Evo opet ovaj milak pocinje da psuje i da bude vulgaran! Daj decko upristoji se malo...
Kako te nije sramota, gde ti je domace vaspitanje...

Milak je napisao(la):
Sta si ti,promenio 3 kartice u jednom danu?nemoj da lupas gluposti...varaju te oci

Ti ćeš se dete vrlo brzo proslaviti na ovom forumu.

mali offtopic

Drug kupuje graficku pa me pitao sta da uzme za ~100e,da li je radeon 9600pro bolji dosta od 9550?
Hvala

ako sad kupuje 9550ge je najbolji izbor(samo nek pazi da je GE jer ima i SE a on je 64bit i nemoze da se poredi sa GE verzijom)u klasi do 100eur.ja sam se zeznuo jar sam hteo da uzmem full verziju 9600pro ,a ne ovu adventage ali to je frka shto u somboru nije bilo pa sam narucio da mi donesu iz BGD preko telefona niko nije sponjao ADVENTAGE i ja naravo narucio kad je kartica stigla i kad sam video zeleni pcb sve mi je bilo jasno.
ps.9550GE se odlicno klokuje tako da skoro stigne performase 9600pro adventage
pozz!

Poslednja izmena:
Asus 9550 GE ima izvanrednu sliku. Taj sa losom slikom mora da je bio felerican primerak.

Sapphire 9550

Imam jelte, model Sapphire 9550, kartica odlicno radi, drzim je sasvim stabilno na 420/248, probao sam jezgro, i najvise ide do 435, a memorija moze i na 260 opet bez problema, ali nema hladnjak, da li je mozda ovo i maksimum ovog modela, memorija je Hynx, ako mozda moze i da se pogura vise od ovoga, kazite kako ako neko zna. Koristio sam Ati Tool.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno