Šta je novo?

Sapphire 9800pro Pregrevanje

original

Čuven
Učlanjen(a)
12.11.2004
Poena
619
Skoro sam kupio sapphire 9800pro i imam problema posto se restartuje komp u sred igre. Posumljao sam na napajanje ili graficku posto kada je pipnem odozgo
osecam veliku temperaturu i ventilator izbacuje bas vreo vazduh.

Gde mogu da vidim temp. i koja je optimalna. Nisam joj nista radio, ni klokovao, ni lemio za XT - ama bas nista.

Da li je mozda ipak to do napajanja ili do memorije posto NA OVOJ PLOCI NE MOGU JEDNOSTRANI I DVOSTRANI CIP ZAJEDNO!!!!!!!!!!!

Ako moze odgovor posto su mi komponente pod garancijom pa da zamenim odmah.

msi k8 neo nforce3 platinium
amd 64 3000+
512 veritech memorije
sapphire 9800pro 128mb
120gb sata 8mb
JNC 8638 300w

Prvo promeni napajanje.

ovo sam platio 23ojra i super izgleda pa koje da im trazim???????

original je napisao(la):
ovo sam platio 23ojra i super izgleda pa koje da im trazim???????

Celo kuciste? Trazi samo jace napajanje, ako nemas previse para za bacanje kupi LC-Power 420W. Ako hoces vise da potrosis, neki Enermax ili DTK.

I, za svaki slucaj, karticu vezi direktno na napajanje, ne preko power-chorda koji ide uz nju.

izvini sto smaram ali te nisam bas razumeo za napajanje. Spojeno mi je na kabal koji ide u HDD, ventilator na boku kucista, neonku i u napajanje nisam koristio onaj kabl za napajanje iz kutije za karticu!!!!!!!!

Jel bi mi zamena napajanja kvalitetno radila na ovom kucistu kakvo je ono????????????

Kao prvo, probaj da vezes karticu na totalno posebnu granu napajanja + iskljuci sve CD/DVD-ove. Ako se ovako ne resetuje, onda je 100% napajanje.

p.s. Nezgodno je sto i ako i tako zeza opet vrlo verovatno moze da bude do napajanja.

p.s.s. Ako to ne pomogne, nek' ti problem resavaju oni koji su ti prodali komp, sto bi ti razbijao glavu! ;)

hvala a jel znas gde mogu da vidim temperaturu kartice posto na dodir je bas vrela!!!!!!!! i koja je normala??????

Moze da se vidi samo ako je sa 9800XT PCB-om (ima temperaturnu sondu) i to kad se uflashuje XT BIOS.

Moj je bas takav Sapphire 9800Pro, ali izgleda da ove najnovije serije koje su stigle kod nas nisu.

p.s. Ne brini se, greje se ona k'o blesava sa stock hladjenjem. ;) I do 75-80C u jezgru.

ok znaci to me se ne tice :d :)

HVALA PUNO POZ

Greje se, a? :)

overclock_vga.jpg

daj leba ti to nebi proslo na reklamaciju ni kod drzavnih prodavnica

JNC pa mora da je i ovaj imao to napajanje...
Ili mozda Sunmax to su sve poznate firme !

Sto, ne mozes da zaspesh? :D

Nešto smrdi na toj slici :)

Silvere jel mi verujes da mi se stomak okrenuo od te slike... a sudeci po oprljenosti svega u kucistu izgleda da je ne pregorelo nego IZGORELO :(

Vrh Dno