Šta je novo?

Sapphire 9600xt problemcic...

• Začetnik teme Začetnik teme superfly
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S

superfly

Guest
Ok, kao prvo pozdrav svima... a ondak da predjem na stvar...

Kupio juce Sapphire 9600xt i Samsung-a 959NF i sve to lepo radi i podesih nekako geometriju i djavole na monitoru... ALI ne lezi vraze, posle screensaver-a slika neeeevidjeno losha tj. zamucena... nekako se i iskristalisala po sredini, ali po coskovima uzasno zamrljano sve. S vremena na vreme se popravi, ali vidi se non-stop neko podrhtavanje (sitno, ali primetno). Smanjivao rezoluciju, dizao rezoluciju i pokusavao tu jos neka podesavanja po drajverima... Instaliran mi je Catalyst 4.2, XP, Asus A7V266-C, 256MB RAM, Athlon 1600+, Maxtor 40Gb 7200 i Audigy. Neshto sumnjam da je mozda do napajanja, ali do sada nisam imao problema sa HIS Radeonom 8500LE... Ako neko ima neku ideju, ili je iskusio slican problem, pliz help!!!

Hvala unapred... :eyebrows: :eyebrows: :eyebrows:

Moze biti do napajanja posto ta kartica trazi neko dobro napajanje,a ima meni se cinio i conector za dodatno napajanje...mada cisto sumnjam da je to......!!!

Monitor ti je nov ili ti je dobro radio sa starom grafikom ?
Ako je nov, prvo bih njega ispitao, tek posle graficku.

Pa monitor je nov, radio je jedan dan sa starom grafickom karticom i to OK koliko sam mogao da zapazim.... ovaaaaaj, a kako njega da ispitam btw.?!?...

superfly je napisao(la):
Pa monitor je nov, radio je jedan dan sa starom grafickom karticom i to OK koliko sam mogao da zapazim.... ovaaaaaj, a kako njega da ispitam btw.?!?...

Tako sto ces ga probati sa drugom grafickom
Pozdrav

... vec sam utopio staru... 'ajd uzimam danas novo napajanje, pa ako to ne odradi posao.. %$#!@^%#@!%$^ cu nekome koske da izdzombam 🙂 🙂 🙂

Thnx anywayz 🙂

ma sigurno da je napajanje, idi baci kes na njega pa se javi kada ne resis problem :d😀

Ma dobri ovi Smasundz monitori :d :d :d

Izgleda sto su skuplji to bolje rade :smash: :smash: :d

BTW. Videh jednu lepu seriju 957MB monitora (nekih 20-tak kom) koji svi imaju deformisanu geometriju (nepopravljivo deformisanu). 😛 😀

Al bas su dobri :crash:

dobri su samsumzi 😀
ne mislim stvarno jesu, ali one starije serije tipa 900nf...
ovo sto sada uvoze su kante.

Zamenio i napajanje.... opet se pojavljuje.... E DANAS KUPUJEM I NOVU PLOCU, PROCESOR i MEMORIJU... AKO NI TO NE POMOGNE, E ONDAK CE STVARNO NEKO DA NASTRADA!!! 🙂 🙂 🙂

U svakom slucaju thnx na izdvojenom vremenu i savetima 🙂

superfly je napisao(la):
Ok, kao prvo pozdrav svima... a ondak da predjem na stvar...

Kupio juce Sapphire 9600xt i Samsung-a 959NF i sve to lepo radi i podesih nekako geometriju i djavole na monitoru... ALI ne lezi vraze, posle screensaver-a slika neeeevidjeno losha tj. zamucena... nekako se i iskristalisala po sredini, ali po coskovima uzasno zamrljano sve. S vremena na vreme se popravi, ali vidi se non-stop neko podrhtavanje (sitno, ali primetno). Smanjivao rezoluciju, dizao rezoluciju i pokusavao tu jos neka podesavanja po drajverima... Instaliran mi je Catalyst 4.2, XP, Asus A7V266-C, 256MB RAM, Athlon 1600+, Maxtor 40Gb 7200 i Audigy. Neshto sumnjam da je mozda do napajanja, ali do sada nisam imao problema sa HIS Radeonom 8500LE... Ako neko ima neku ideju, ili je iskusio slican problem, pliz help!!!

Hvala unapred... :eyebrows: :eyebrows: :eyebrows:

Imao sam slican problem (sitna podrhtavanja, jedva vidljiva ali dovoljna da nerviraju, ostalo sto se tebi javlja mi se nije javljalo) sa svojom starom plocom KT3 Ultra (VIA 333) kada sam kupio novu graficku 9600pro. Sa starom grafickom ,naravno, nisam imao nikakvih problema. Nisam neki strucnjak za te stvari ali sam zakljucio da mi probleme pravi cinjenica da stara ploca ne podrzava AGP 8x (kao i AGP v3.0 tj. AGP v3.05) a valjda sve to ima neke veze sa naponom koji ploca daje grafickoj. Resio sam problem tako sto sam kupio novu maticnu plocu (KT600) koja podrzava sve te nove "standarde", tako da se malopre pomenuti problemi vise nisu javljali. Samo da napomenem da sam pre toga pokusao sve softverske zahvate ali nista nije pomoglo.

Nazad
Vrh Dno