Šta je novo?

Sapphire 9550 problem

• Začetnik teme Začetnik teme nidza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nidza

Znamenit
Učlanjen(a)
16.07.2004
Poena
1,205
elem, karta je xtra primerak, radila na nForce2 savršeno, dobro se overklokuje. Kod drugara ta ista karta pravi problem, u pitaju je KT266 ploča sa AGP x4. Sa klasičnim Catalyst drajverima radi potpuno normalno, ali Omege neće da rade, i ne može čak ni na difolt taktu da vrti 3D kako treba, ne prolaze čak ni oni DirectX DXDiag testovi. Tj., ona kockica brlja, uopšte se ne okreće kako treba...

Napominjem da je sa standardnim drajverima sve u najboljem redu.

Ima li neko rešenje? Provedoh sate i sate pored telefona, čovek je u Pirotu, napamet telefonski pokušavam da mu pomognem, ali veliko je cimanje. Da li postoji neka značajna opcija koju Catalysti umeju da skontaju, a Omege ne mogu, nego force-uju nešto što ova mašina ne može da odradi kako treba.
:wall: :wall: :wall:

zahvaljujem 🙂 😀

neverovatno... čovek je pokrenuo Clean Omega Instalation ili tako nešto, nema više uopšte dodatnih opcija u setinzima grafičke karte, ostao živ samo RadLinker, i to sad sve radi kako treba, karta se overklokuje, kockica se vrti...

ja mu rekoh da ne dira, ni ne zanima me zašto sad radi...

možda nekom pomogne, pa da podelim sa vama, zato ne obrisah post, ako uopšte može da se obriše post kojim je otvoren thread... 😉

ipak molim za pomoć, danas mi se javio, nakon toga sve radi normalno, ali pri restartu kompa mora opet da instalira drajvere...

zanimljivo, sam sa sobom vodim ceo thread, aj' neka neko napiše nešto, ovako ispadam stvarno blesav... 😀

Evo da i ja kazem nesto da ne ispadne da pricas sam sa sobom 😀
Elem, mozda ne bi bilo lose da proba modovane drajvere sa www.techpowerup.com u kombinaciji sa Ati Tool-om za o/c. Preporucujem modovane 4.12 i ati tool 0.0.22 (najnoviji je 0.0.23) posto ja sa mojom 9550 GE koristim upravo tu kombinaciju i sve radi k`o pesma (a recimo najnoviji 5.2 su mi pravili problem pa sam ih odam` eliminisao)
Za kompletno skidanje drajvera najbolje je koristiti Driver Cleaner. Besplatan je a moze se skinuti sa http://www.drivercleaner.net/

A inace, mislim da moze i da proba Ati Tool sa obicnim drajverima (ako ga mrzi da skida modovane) buduci da u njemu moze da se stiklira opcija Remove radeon ..9550.. clock lock.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno