Šta je novo?

Sapphire 7950 vapor x problem

tehn1ka

Cenjen
Učlanjen(a)
22.10.2011
Poena
199
Imam problem koji se ne cesto ali bar jednom nedeljno pojavi. Iskljucivo se pojavljuje u 2d rezimu rada i to najcesce u dok surfujem netom. U 3d se jos nista nije pojavilo. Postavicu sliku da mozete da vidite o cemu pricam. Pretpostavljam da nesto nije u redu sa memorijom grafike, ili eventualno da se downvoltuje ali s obzirom da ne zelim da je clockujem i da za pare koje sam dao ocekujem da dobijem dobar i pouzdan proizvod hocu da znam sta da radim. Da li da je nosim u servis na RMA ili sta. Da li za to u opste ima nade sto se kaze posto je pod garancijom. Evo i slike.

grafika.jpg

Uradio sam sledece:
-uklonio postojece drivere,
-instalirao poslednje stabilne (nista),
-uklonio iste,
-instalirao beta drivere (nista),
-uklonio beta drivere,
-instalirao starije verzije, vise verzija (nista),
-reinstalirao windows, vise puta sa vise verzija drivera (nista),
-probao sam sa bustom da vidim da li je mozda zbog downvolta (nista). Kada kazem bust mislim na dugme koje postoji na grafickoj karti, a ne na neki softwerski bust.

Sta ciniti?

Poslednja izmena:
Prijatelju, ti si uradio i vise nego sto treba:).
Nosi na reklamaciju.

Mada jeste cudno, artefakti se obicno desavaju kad se graficka uposli u 3D.

sebe radi,pokusaj jos jednom sa display driver uninstaller (iliti popularno DDU) da sve drajvere pobrises,i nanovo instaliraj zadnju betu,mada mi po slikama deluje da ces morati da je nosis.

A jesi li probao na Windows 7?

Probao sam i sa win 7. I sa 32x i 64 x. Probao sam sa vishe varijanti win8 i 8.1. Sve isto. Vec 2 nedelje se patim sa ovim. Ne desava se cesto kao sto rekoh. Ova slika je od poslednjeg puta. Koristio sam driver sweeper za skidanje drivera, on je do sada odradjivao posao. Probacu jos jednom sutra, nemam zivaca vise. Poslacu sapphire-u sutra rma request da vidim sta ce oni reci pa je nosim u servis verovatno. Ako neko ima jos neku ideju hvala unapred.

Meni lici na problem sa RAM memorijom grafike. Probaj da spustis clock za 500MHz na memoriji (Trixx, Afterburner) pa da vidis da li se prestaje desavati.

Da li znate neki test koji bih mogao da pokrenem da izazovem slicne simptome. Da kad odnesem grafiku ne dodjem u situaciju da neko pravi ***** od mene. Zaista bih Vam bio zahvalan. Igrao sam se sa raznim testovima, ali 2D jos nisam koristio.

Prosao je test bez problema. Moram za vikend da sednem i da rasturim ceo komp, ocistim, podmazem, sklopim, instaliram windows 7 64x poslednje stable drivere pa da vidim. Ako nastavi da se pojavljuje ide na rma. Interesantna stvar je to da su sve temperature fenomenalne i da mi komp prolazi sve moguce testove. Zasto ovo izbacuje nije mi jasno i to u 2D rezimu.

Bice tu zezanja oko dokazivanja kvara. Oni obicno puste neki test i ako ne prodje...

A obicno nemaju vremena da cekaju da se dese takvi random greske I problemi.

esi probao DDU?driver sweeper je meni znao da pravi komplikacije,doduse nista nalik tvojm problemima,ali nije zgoreg probati.

Pokusacu i sa DDU. Najvise me nervira sto ne mogu da forsiram ovaj prikaz, kao i to da nakon prikaza kao na slici gore ugasim i upalim brawser i sve ponovo normalno radi. Videcemo.

Sve je to lepo ali to ne resava problem ako nesto nije u redu sa grafickom. Stvar je u tome da grafika i treba da radi posao akceleracije a ne da to softwerski resavam. Hvala ti u svakom slucaju na pomoci ali prejaku ja mashinu imam da bih se spustio na soft.

Jedno onda da reklamiraš , ili da kontaktiraš Sapphire support možda imaju neki beta bios, ili da updejtuješ postojeći ako nije ovaj najnoviji:
Oct 26, 2012 - SAPPHIRE Technology has just announced an updated BIOS for the first release of its award winning HD 7950 Vapor-X edition (part number 299-2E210-201SA) which enhances performance by raising the AMD PowerTune specifications to allow higher and more stable clock speeds under load. It is recommended that all users of this product download this BIOS version and upgrade their card for optimum performance. Later releases of the card already have this feature implemented and require no upgrade. - MS DOS - V49_V4A

Poslednja izmena:
Odnesi je u servis. Ne gubi vreme vise sa njom. Objasni im do detalja kvar i nek ostane kod njih dok se ne uvere i sami. Posalji im i screen na mail da vide sta se desava.

Samo budi spreman da u slucaju da ti uvaze reklamaciju cekas novu grafiku mesec dana. Valjda si upoznat da je gotovo nemoguce kupiti u prodavnici R9 280x grafiku koju bi trebao dobiti kao zamensku....

ja bi im trazio onda 770,ili nek' mi magicno snadju 280x

Videcemo. Ko zna sta ce biti.

Nazad
Vrh Dno