Šta je novo?

Sapphire 7950 Dual-x Crossfire Mod

Ne nego jurite za intelom jurite da bacite pare za prakticno nista. AMD rulez :)
Ma dobro to...nego videli onaj rezultat sa 960 u Novograd na vodi moj premijeru?
Isti kao i tvoj 1KW crossfire...karta 200e-tvoje min 300e.
Ja krs AMD DDR2 ti FX azdaju...ja 400w ti direktno na trafostanicu.

rewiewsrb sad mislim da crimson driveri nude vise tih opcija na koji nacin da radi CF meni je to podeseno na default. i naravno da nemam previse iskustva u uparivanju grafika ovo mi je prvi cf sa kojim se susrecem :)

umart posto sam podesavao detalje onaj slider za popunjenost vrama je isao do 6 gb zato sam i mislio da je prosto sabiranje u pitanju..mislim da je to bilo bas u gta 5. bilo kako bilo igra je razvaljivala grafikom i isla jako tecno ali sam se smorio jer sam je nazalost obrnuo u ps3 pa nije bilo zanimljivo. jedino sto mi se svidelo je ono sto sam mogao ubaciti muziku po zelji kad sam u kolima :)

Ma dobro to...nego videli onaj rezultat sa 960 u Novograd na vodi moj premijeru?
Isti kao i tvoj 1KW crossfire...karta 200e-tvoje min 300e.
Ja krs AMD DDR2 ti FX azdaju...ja 400w ti direktno na trafostanicu.

Cekaj sad mi nista nije jasno vuce koji rezultat daj mi link? A ovaj drugi deo poruke pravis insinuacije na moju veliku potrosnju struje sta li? :)

Cekaj sad mi nista nije jasno vuce koji rezultat daj mi link? A ovaj drugi deo poruke pravis insinuacije na moju veliku potrosnju struje sta li? :)
Vec sam ga postavio...isti taj rezultat imas i ti pre nego sto su ti se karte "otele kontroli".
Da o porosnji neobnovljivih resursa.

Vec sam ga postavio...isti taj rezultat imas i ti pre nego sto su ti se karte "otele kontroli".
Da o porosnji neobnovljivih resursa.

Ok ali veruj mi da bi potrosnja struje bila poslednja stvar koja bi me brinula i smetala pri onakvom gameplay pa neka vuce taman 1kW. A mislim da ne trose ni 700W sa sve procesorom :)

E i tu se varas trose vise i kada su idle nego moja u igri.
500w samo njih dve progutaju kada se tako bezobzirno igras na 40fps.

Sve razumemo, nista nije licno, ja sam sto puta vec rekao, bitno je da covek uziva u gamingu, bez obzira na hardwer.:type:
Da, dve 7950X2, imao sam 7970 i znam kako skalira 2X 7970, i znam kakve probleme ima 7900 serija od AMD sa minimum fps., tako da znam, koliko moze da ima 2X7950, kada pogledam rezultate jedne 7950..;)
Ali, mora neki video, kako mislis sa slikama da dokazes...

EDIT: Nemo se ljutis, ali nema sanse da bude na Ultra bez griva, da imas toliko fps,, nesto nisi lepo objasnio oko grafickih podesavanja.... a u sustini i nema veze, da ne ispadne da te maltetriramo, uzivaj u igrici...:wave:

To je to, isključio je hairworks. Možda jos po nesto. Korisno štivo:

http://www.techspot.com/review/1006-the-witcher-3-benchmarks/page6.html

Eve, ovako,
ako ti imas oko 60fps. sa 2x7950, na Ultra, a to znaci http://us.hardware.info/reviews/6144/2/the-witcher-3-review-tested-on-24-gpus-testmethod-and-image-quality.....gde je Ambient Occlusion na HBAO+, koji prozdire perfomanse, gde je ukljuceno Depth of Fieldi,Anti-aliasing,Texture Quality, itd. i koji zajedno prozdiru perfomanse......i jos, nije kao sto si prvo rekao, da je skroz iskljucen Harworks, nego umesto na maximum tessalation( kolko bese,jel X84) sljaka na X8, gde je opste poznato da 7950 serija grafi, ima problema sa obradom tessalacije,i jos se ne zna koji procesor imas, jer je on u ovoj igri dosta bitan,.....e, majke mi, evo, o'ma da se menjamo, ja tebi ovu 980Ti, ti meni te vanzemaljske 7950.....ne treba da doplacujes...:D

Poslednja izmena:
^Po testu koji si okačio, potrebno je 295X2 (to jest, dve 290X karte) za 60fps average na fullHD ultra. Budući da je 290X bar 50% brža od 7950, to je nemoguće. Nešto je u opcijama isključeno.

Ajd da konacno demistifikujemo :) ovu pricu.
Vrlo je jednostavno,samo se citaju brojke. http://us.hardware.info/reviews/6144/2/the-witcher-3-review-tested-on-24-gpus-testmethod-and-image-quality
Ovde, u ovom testu, na Ultra je grafika na maximum, ali, sto je vrlo bitno, i NVIDIA HairWorks je na OFF !! Znaci, ako bi se dodala i kosica, perfomanse bi bile jos i slabije. Na Medium, NVIDIA HairWorks je takodje na off, ali su mnoge graficke funkcije poiskjlucene, a neke su na medium.
I, sad pogledaj rezultate, recimo, bas za 290X(Uber Mode), http://us.hardware.info/reviews/6144/3/the-witcher-3-review-tested-on-24-gpus-testresults-full-hd-1920x1080.
Na Medium, 290X(Uber Mode) ima 95.6fps, dok na Ultra ima 57.6fps....razlika citavih 38f. ili ti, slabija je za ogromnih 66%, toliko je izgubila ova karta na jacini, kada se sa Medium postavi na Ultra, i to bez NVIDIA HairWorks , koji je u ovom testu i na Ultra iskljucen....vidis, jos bi bila i veca razlika, da su ukljuceni kosica i dlacice..:D
U ovom Witcheru 3, single 7950 ima jacinu, nesto malo slabije od gtx 760 karte. Pogledaj koliko ima ova karta na Ultra( bez HairWorks ), oko 30fps., znaci i 7950 bi imala otrilike toliko, pa onda X2, ali skaliranje slabije, pa minimum, koji drasticno pada, pa ako jos ukljuci HairWorks na X8, i onda, koliko moze imati 2X 7950 na Ultra, bez kose, neki Avrg. od maximum 50fps. i minimum, ko zna koliko, ako i 35fps bude imao, da peva...:,,:....pa, jos kosica na X8 ode to na filmski fps.....to je ta matematika :D
Dakle, moze na oko 60fps. sa 2X7950, ali grafika na Medium i to bez HairWorks, i to su ta podesavanja..:rtfm:

EDIT: Evo, skaliranje R9 Nano CrossFire u Witcher 3, https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Nano_CrossFire/20.html, oko 60%, koliko mozemo ocekivati skaliranje za 2X7950.....:trust:

Poslednja izmena:
Na Medium, 290X(Uber Mode) ima 95.6fps, dok na Ultra ima 57.6fps....razlika citavih 38f. ili ti, slabija je za ogromnih 66%

Sve se slažem, sem ovog, matematika je pogrešna :) 57.6 je 40% manje od 95.6, a ne 66%, jer 66% od 95.6 iznosi 63.1 a ne 38 :)
verovatno si hteo da napišeš da na medium karta daje 66% više frejmova nego na ultra (57,6*1,66=95.6)

edit: ako me pamcenje dobro sluzi, i 7950 skalira više od 60%, mislim oko 80%. Veoma dobro skaliraju Tahiti čipovi, bolje od 290-390 generacije

Poslednja izmena:
Ne znam sto se non stop kacite ovih suvih testova po netu. Jos jednom cu ponoviti U OPCIJAMA igre nvidia hairworks je 0 citaj NULA sve ostalo (Osim AA je na maksimumu) samo sam podesio tesselation na 8x i to isto mi preporucuje i RAPTR na osnovu konfiguracije. I dalje tvrdim da su 7950 u CF i bez OC PAKLENA MASINA za gaming.

P.S. Popodne cu samo proveriti Ambient Occlusion i AA na koje su vrednosti podesene. Za ostalo sam siguran da je na ULTRA !!!
I sta vam je to skaliranje?

Poslednja izmena:
Zašto se kačimo za testove? Zato što su dobar pokazatelj šta je moguće, šta je nemoguće (jer nemamo istu tvoju kombinaciju grafika+procesora da bi mogli da proverimo). To što ti tvrdiš je 99% netačno. Ne mislim da lažeš, mislim da nisi dobro video koja su tačna podešavanja, a i ne verujem da je moguće da si grafike iz uvodnog posta klokovao 15% (na 1025) i od toga skočio sa 30-40 fps na 58-60 fps (što je 80% dobitka, klok uvek donosi maksimum onoliko koliko si ga podigao, što je u tvom slučaju 15-tak procenata). To je tek apsolutno nemoguće. Neki sw issue tu postoji, nešto, bilo šta, ali to nisu normalne stvari

Skaliranje je prosečan procenat ubrzanja koji se dobije kad dodaš još jednu kartu. Naravno, skoro nikad nije 100% (izuzev kad postoji usko grlo koji čini jedan gpu čip) već manje. Različite verzije čipova različito skaliraju, što zavisi od drajvera, igre, ali i samog čipa.

edit: ne znam koje 7950 imaš, ali može to više da se klokuje. Meni je radila na 1150-1700

Poslednja izmena:
Zašto se kačimo za testove? Zato što su dobar pokazatelj šta je moguće, šta je nemoguće (jer nemamo istu tvoju kombinaciju grafika+procesora da bi mogli da proverimo). To što ti tvrdiš je 99% netačno. Ne mislim da lažeš, mislim da nisi dobro video koja su tačna podešavanja, a i ne verujem da je moguće da si grafike iz uvodnog posta klokovao 15% (na 1025) i od toga skočio sa 30-40 fps na 58-60 fps (što je 80% dobitka, klok uvek donosi maksimum onoliko koliko si ga podigao, što je u tvom slučaju 15-tak procenata). To je tek apsolutno nemoguće. Neki sw issue tu postoji, nešto, bilo šta, ali to nisu normalne stvari

Skaliranje je prosečan procenat ubrzanja koji se dobije kad dodaš još jednu kartu. Naravno, skoro nikad nije 100% (izuzev kad postoji usko grlo koji čini jedan gpu čip) već manje. Različite verzije čipova različito skaliraju, što zavisi od drajvera, igre, ali i samog čipa.

edit: ne znam koje 7950 imaš, ali može to više da se klokuje. Meni je radila na 1150-1700

Imam drug sapphire radeon 7950 dual-x i pretpostavio sam da mogu jace ali nisam hteo da ih forsiram. Jesu li kod tebe ove? Na koliko max da idem. ono sto necu da radim je podizanje voltaze...samo da izvucem max sa postojecem. A imao sam toliki skok jer su mi nekim cudom radile sve vreme na pola kapaciteta. Ostavljam mogucnost da mi je neka stavka promakla ili da msi laze (kao sto laze da mi je pagefile usage oko 15gb a on totalno ugasen) ali ono sto mogu tvrditi pouzdano je da mi je sa ovim skokom nenormalno lepsa igrica i tecnija za oko.

Probaj 1100-1500. Ako nece, stavi 1050-1450. Temperature da ne prelaze 70 i sve OK. Zavisi kolika ti je stock voltaža na tim čipovima i koji su ASIC ali verovatno može i više.
Ima tu nešto, ne pricamo ti napamet. Niko na internetu nije dobio toliko frejmova sa mašinom te jačine, pa ne možeš ni ti.
Koji CPU imaš?

Probaj 1100-1500. Ako nece, stavi 1050-1450. Temperature da ne prelaze 70 i sve OK. Zavisi kolika ti je stock voltaža na tim čipovima i koji su ASIC ali verovatno može i više.
Ima tu nešto, ne pricamo ti napamet. Niko na internetu nije dobio toliko frejmova sa mašinom te jačine, pa ne možeš ni ti.
Koji CPU imaš?

Evo kasnije su da vidim u gpu programu koji je asic i koji je default clock pa ti javljam. CPU je amd fx 8320 sa default clockom. ssd samsung evo rama 16gb.

Da li da vrtim odmah witchera ili da testiram stabilnost u nekom benchmark programu prvo?

Poslednja izmena:
Lepo ja vidim, osetim neki AMD proc. na daljinu....:D
Vidis, sa tim fx 8320 i nekom 980Ti, kada dodjes u Novigrad, koji je CPU zahtevan, mozes da izgubis bas dosta frejmova,u odnosu, da imas neki I5 4670K proc. i 980Ti,....tako da sigurno taj fx 8320( i to default klok, pa on na tom kloku nemere' da pokrene ni jednu 7950 kako treba), pravi odredjeni cpu bottleneck sa tim 2X7950 .....tako da, sve kad se ukupno uzme na gomilu, tesko da moze da bidne, ovako kako ti pricas, jednostavno ne slazu se podaci :rtfm:....
Jel postoji mogucnost da klokujes taj FX, jel kolko znam, on na 4.5ghz radi znacajnije bolje nego na deafult kloku. i sigurno ce bolje da gura te 2X 7950,...mozda i tad dostignes ovih 60fps. na Ultra.;)

Poslednja izmena:
Evo kasnije su da vidim u gpu programu koji je asic i koji je default clock pa ti javljam. CPU je amd fx 8320 sa default clockom. ssd samsung evo rama 16gb.

Da li da vrtim odmah witchera ili da testiram stabilnost u nekom benchmark programu prvo?

Cepaj igru, meni licno je zakivao brzo Witcher 3 ako preteram sa klokom ili suvise smanjim voltazu (kidaju se teksture u igri, puca drajver, bilo sta neobicno).
Vidi i koliku voltazu u max ocitava GPU-z, to me zanima da bih mogao da procenim OC potencijal bez dizanja napona

rewiewsrbia Mislim da postoji mogucnost za OC pogotovo sto se secam da sam trazio da mi postave Cooler Master hladjenje na proc znaci nije stock. I tu bih probao da u biosu podignem takt BEZ dizanja voltaze. Pa skontati sta se moze izvuci. I da u novigradu sam gubio i do 15fps u pojedinim trenucima. Ali to verovatno ne bih ni skontao da mi msi nije ocitao.

fingon82 Evo nikako da se sastanem s njom ove sedmice a priterao sam je kraju i pripremio hearts of stone :) Javicu ti kako se kretala voltaza. Ne znam stalno bezim od tog dizanja napona jer ako nesto moze sagoreti kartice onda je to zezanje oko napona.

Vrh Dno