Šta je novo?

Sapphire 7950 dual x boost problem

bokins83

Cenjen
Učlanjen(a)
06.01.2014
Poena
170
Drustvo problem je sledeci: kartica ima dva biosa jedan otkljucan i drugi sa fabrickim klokom od 850mhz na 925mhz. Sa prvim kartica radi savrseno i u igri i u testovima stim sto sam voltazu namestio na 1.120 a klok gpu i memorije je ostao isti na standardnih 850/1250mhz.

Kada prebacim na fabricki klok (boost dugme) 925/1250mhz a tu je i nesto veca voltaza desava se da posle dva minuta testiranja u Furmarku jednostavno izadje iz testa i ispise "Display driver stopped responding and has recovered" Isto se desava i pri igranju Crysis 3...

Da napomenem da je na prvom biosu sve ok, ponovo podigao Windows ( sedmica x64) stavio najnovije drajvere, stavljao drajvere sa diska koji ide uz graficku, skinuo sa Sapphirovog sajta... Uvek ista stvar, pomislio sam da je do napajanja pa odneo do drugara koji ima Chieftec 600w i opet isto.

Da dodam, na fabrickom kloku je voltaza 1168 (podatak iz Trixx) kada tu istu voltazu ja podesim puca driver, kada smanjim na 1118 radi savrseno...

U oba slucaja ne prelazi 75 stepeni

Imate li neki predlog sta jos pokusati?

Poslednja izmena:
Sa drugim boost BIOS-om ti je fixiran napon, dakle nema promene bez obzira sta ti Trixx ili Afterburner ili GPU-Z pokazuju i bez obzira sta ti setovao. Samo sa prvim BIOS-om (onim na 850Mhz) imas kontrolu napona. Obrati paznju na to. Takodje stavi i powerlimit na +20%.

Da to znam... Izgleda da je nesto do graficke jer vise ne daje sliku kada je na boost biosu. Nije davala ni na otkljucanom ali sam danas bio uporan i x puta resetovao racunar tako da je nekim slucajem proradila na njemu. Posto je graficka jos uvek u garanciji ide sutra na reklamaciju.

Javicu sta je bio problem kad i ja saznam, a kako stvari stoje i kakve sam srece potrajace 45 dana...

Samo da javim, problem je resen jednostavnom zamenom paste izmedju hladnjaka i Gpu :) Sada sve radi savrseno, a vec sam mislio da je odradila svoje

Nazad
Vrh Dno