Šta je novo?

Sapphire 6970 zvuk Duplicate display?!

Thierry Henry

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.11.2007
Poena
259
Imam jedan Samsung koji sluzi kao monitor a drugi tv je u dnevnoj. Povezani oba preko HDMI. Dobijam sliku ali ne i zvuk na TV-u u dnevnoj iako izaberem AMD HDMI. Monitor je povezan direktno HDMI-HDMI a drugi konektor je DVItoHDMI adapter. Ovo bi trebalo da radi ovako zar ne?

Poslednja izmena:
DVI ne prenosi audio signal

edit:
Kod mene je povezan monitor preko DVI-a, zvucnici na zvucnu, a tv na hdmi i sve fercera.

Poslednja izmena:
Povezi drugi TV (u drugoj sobi) na HDMI direktno, a na ovaj koji ti sluzi kao monitor na DVI. Tako ces dobiti zvuk u drugoj sobi na TV-u. A tu gde ti je PC, koristi zvucnu sa maticne ploce ili posebne karte ako je imas.

I mozes da probas da povezes Mini DisplayPort adapterom na HDMI i da vidis da li dobijas zvuk.(Mini DisplayPort connection with Mini DisplayPort-to-HDMI adapter).

DisplayPort takodje prenosi i zvuk, ali je pitanje da li moze da se istovremeno prenosi zvuk i sa HDMI i sa DisplayPort-a na oba televizora.

Uruk:

U slucaju graficke karte koja ima native HDMI,mini HDMI,DisplayPort, zvuk ide preko njih, ali karte koje imaju samo DVI, mogu preko HDMI adaptera da pustaju zvuk.

Poslednja izmena:
nisam znao da preko DVI-HDMI adaptera moze i zvuk da se prebaci.

...sad bas citam da moze, ali izgleda samo sa odredjenim adapterom
Standard DVI doesn't carry sound but what ATI have done is co-opt a few unused pins on the connector to output sound. Normally these pins aren't used and so standard DVI-HDMI adapters don't have them connected which is why you need ATI's own "special" ones which connect these extra pins to the relevant HDMI pins.

Poslednja izmena:
Bravo Zogi. Koji sam pajser nisam uopšte pomišljao da zamenim mesta🙂. Hvala puno!

Nema na cemu. Drago mi je ako sam pomogao.🙂

Nazad
Vrh Dno