Šta je novo?

Sapphire 6870

Ok,uradicu tako,najverovatnije sutra pa javljam sta se dalje desava.
Ako se odlučiš za GPU Tweak moraš prvo da otključaš napredna podešavanja klikom na šestougaonu ikonicu u donjem ćošku. Tek onda će se u gornjem delu pojaviti opcija posebno za 2D i 3D. Tu onda uđeš u 2D i podigneš napon sa 0.95V na 1V i apply.

Poslednja izmena:
Opet si kupio nešto mrtvo što planiraš da uvališ nekom? :D

Ako se odlučiš za GPU Tweak moraš prvo da otključaš napredna podešavanja klikom na šestougaonu ikonicu u donjem ćošku. Tek onda će se u gornjem delu pojaviti opcija posebno za 2D i 3D. Tu onda uđeš u 2D i podigneš napon sa 0.95V na 1V i apply.

Hvala za info.

Tu možeš da isprobavaš i napon i klokove za 2D. Kada nađeš stabilne vrednosti onda možeš RBE i ATI Winflash. Za to imaš detaljno uputsvo na techpowerup.

Poslednja izmena:
Cim prikacim grafu,sutra najverovatnije,eventualno veceras...kacim SS.

A možda su problem novi drajveri. Probaj 14.12 omega.

Malcice je bolje kad je bila na catalystu u win10,na win7 uz generiskce drajvere...puca posle otvaranja My Computer-a.

WP_20160125_20_46_51_Pro.jpg
WP_20160125_20_51_11_Pro.jpg

Poceo sam clean install Win10 x64
Povezao sam wifi stick,pa ce windows sam instalirati drajver za graficku kartu.

Slika1.PNG

Slika2.PNG

Malcice sam smanjio voltazu.

SLIKA 3.PNG

Prodje i 10 minuta,a jos nije zabola...hm....

Poslednja izmena:
Napon si stavio na 1.097V, a def. za 2D je 0.95V. Povećao si ga za 2D, a smanjio za 3D. Probaj da otključaš samo za 2D na onu šestougaonu ikonicu dole, ispod strelice.

Edit: izgleda da je za 2D ostao na 0.95V, jer tamo u monitoringu stoji 950mV.

Poslednja izmena:
Ugasih komp.Desavalo se da kad cackam po opcijama windows-a ekran blinkne na milisekundu.Kad sam na Edge-u,nista.Temperatura zabode na 31 i to je to.Znaci da turim napon na 0,95v ?

Stavi napon na 1V ali samo za 2D. Napisao sam ti gore kako.

Uruk,hvala ti puno na pomoci.To cu uraditi sutra jerbo ne idem na posao.
P.S Imas pivo od mene buraz :)

Kako da editujem bios fajl sa tim naponima za 2d i 3d ?
Ima li sanse za to ?
Onda ne bi morao da stalno smanjujem rucno preko programa.

Za editovanje biosa:
... a možeš i da namestiš da se GPU Tweak pali sa windowsom, pa ne moraš stalno da menjaš.

Ali ono gore što si smanjio napon nije imalo efekta na rad u 2D-u, samo si mu smanjio napon za igre i 3D. Da bi povećao napon za 2D moraš to da uradiš u 2D podešavanjima. Videćeš po onoj liniji u monitoringu za GPU Voltage, mV. Više neće biti na 950mV već na vrednostima koje si odredio.

Uh,editovanje bios-a,ne bih nesto da zeznem,za sada ne zakucava.
Smanjio sam napon za 2d na 1v.

Ima li neki prostiji tutorial za edit bios-a ?
Da namestim napon za 2d i 3d i flesnem na kartu...

Možda bolje da se ne zezaš sa biosom. Podesi u GPU Tweaku i ostavi da se podiže sa winom.
Jel znaš kako da snimiš bios sa GPU-Z?

Znam,nego eto,stalno volim da prckam mozda i ono sto ne treba...pa sam mislio da skinem noviji bios (ako uopste i postoji),promenim mu napone u tom programu i flesujem bios.

Aj okači taj bios fajl za skidanje ako nije problem.

Mislio sam na tvoj bios koji si snimio, sa tvoje karte.

Aha,postavljam ga sutra ujutru,sada sam na poslu.
Sorry.
Samo mi sada napisi,sta mislis,da li je ovaj bios iz linka koji sam postavio bios za moju grafu ?

Mislim da jeste. Ali nisu otvorene opcije za menjanje napona. Voltage registers je siv.

Uruk,pomogao si mi da bar sa Gpu Tweak-om imam grafu u zivotu i hvala puno.
Eto,okacicu sutra bios fajl ploce,pa ako moze da se menja napon,bice jos bolje.

Ovo je na tom biosu sivo i ne može da se menja:

Desktop_2016_01_28_10_27_50_629.jpg

Da li da onda sutra kacim bios sa grafe ili ne ?

Nazad
Vrh Dno