Šta je novo?

Sapphire 6870-problem

milan0507

Slavan
Učlanjen(a)
01.06.2009
Poena
310
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600
Matična ploča
MSI B650 Tomahawk Wifi
RAM
2x16Gb Kingston 6000Mhz
GPU
Sapphire Nitro+ 6800XT
Storage
Samsung 980 Pro 1Tb
PSU
Corsair RM850e Gold
Kućište
TD500 Mesh
Pre par dana sam, konsultujuci se malo po forumu, uzeo konfiguraciju iz potpisa.Naravno,uzeh da se igram kao malo dete,ali desava se problem,deluje mi kao do graficke.U sred igranja slika odjednom zabode i moram da resetujem racunar.Pojave se vertikalne linije po ekranu.Uslikao sam i izgleda kao na slici.
Jel moze neka pomoc oko toga sta je? Da li slati na reklamaciju odmah ili nije do nje.
Ne razumem se bas najbolje u sve to

Prilozi

• Photo0039.jpg
    Photo0039.jpg
    679.8 KB · Pregleda: 143
Koje napajanje imas? probaj drugi driver, koliko se greje karta? ali najverovatnije je da je 6870 neispravan.

Koje napajanje imaš ?

Da li si merio temperaturu grafičke u idle i pod opterećenjem ?

Spor si 😀...

Uzeh Chieftec CTG-600-80P, 600W,rekose mi da ce biti dovoljno.Nisam merio temperature,kao sto rekoh,jako se slabo razumem.za temperature sam poceo da se zanimam pre neki dan kad shvatih kako je bucan box kuler ovog Fenoma 🙂
Moze neki predlog za download necega cim bih izmerio temp na grafici?

Hvala.Testirah sad.Kliknuh sad na benchmark preset 720 jer 1080 nije hteo da pokrene u full screenu i isao je do 83 stepena.Pretpostavljam da bi na 1080 terao jos temp..U idle je 45-6 stepeni.

previse je to, kod mene je u idle 40 a u fullu max ide do 70 stepeni, obicno do 65.
Ali mozda i nije do toga, mozda je samo karta neispravna.
Jel imas ove nove 11.5 drajvere ?

slab je napon za idle/load (zavisno da li je gsod izazvan u 2d ili 3d modu). Povecaj malo napon u trixxu i gotovo 😉

Stavih nove drajvere i povecah malo napon,videcemo kako se ponasa sad.U svakom slucaju,na osnovu ovoga mogu da je saljem na reklamaciju?
Hvala mnogo na pomoci svima 🙂

Stavih nove drajvere i povecah malo napon,videcemo kako se ponasa sad.U svakom slucaju,na osnovu ovoga mogu da je saljem na reklamaciju?
Hvala mnogo na pomoci svima 🙂

naravno da mozes...jedino je maler sto bi se moglo desiti da budes bez kompa dok ti to ne rese, ali posto je novo to bi morali ekspresno da rese...

To nije problem,drugar mi je dao njegovu 8600GT jer sam cekao bio ovu 6870 da mi stigne,pa mogu tu 8600 da koristim.Ako se ponovi jos 1,saljem im pa nek oni resavaju

nisi napisao koja je verzija graficke u pitanju,dali je referentni model (cigla 🙂 ) ili neka od ovih nereferentnih koje se sada furaju.....ako je refff onda je normalno da se tako greje,moja je na def sad u idle oko 43-44 stepena,a u full load-u ne prelazi 77-78 stepeni.koristim 11.5 najnovije drivere,a dosad sam probao 5-6 verzija unazad i nikada nikakvig problema nisam imao,jos sve to na 500w napajanju....pre ce biti da ti je sama grafulja neispravna 🙂

Evo meni na Gigabyte-u kad bilo 30C pre koji dan grafa pokazivala 51c u idle :F tako da nije tebi to do temperature
Najlakse si moga da vidis T u Control Centru, znas da ima desni klik na desktop pa prvo ono AMD Vision bla bla, pa na overdrive

To nije problem,drugar mi je dao njegovu 8600GT jer sam cekao bio ovu 6870 da mi stigne,pa mogu tu 8600 da koristim.Ako se ponovi jos 1,saljem im pa nek oni resavaju

Da li sam dobro razumeo: Ti si instalirao drivere od nVidie pre nego sto si dobio tog ATi-ja? Da li si, kada ti je stigla 6870, denistalirao (i obrisao ostatke) drivera od nVidie, pre instalacije ATi drivera?

Naravno,nisam instalirao 1 preko drugih

Džabe ja pričam kad me niko ne sluša, najbolje je kupovati rebrandirane grafulje jer tako dobijate proizvod proveren u praksi, i uštedite sebi i vremena i živaca i para!.😛

Nazad
Vrh Dno