Šta je novo?

Sapphire 6850 Overclock

Pedja89

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.11.2010
Poena
229
E ovako, imam ovu karticu neko vreme i mislim da je sapphire 6850 najgora za overclock znachi sa default fanom i naponom ne mogu da predjem 900mhz za core clock, dok na ostalim forumima ljudi druge modele gruvaju na 950 sa default naponom a kad povecaju napon onda im ide i do 1000 dok ja za 1000 moram voltazhu na 1.28 i fan na 100% shto je mnogo. Hteo bih da ko god ima isu karticu baci koji rez da vidimo dali je takva cela serija ili je ipak kod mene neki problem.

Trebao sam ovu temu da otvorim u Overclocking & modding moja greshka, molim administratore da je prebace. 😀

Ako hoces 1 Ghz samo je opanji na 1.3 V. Nece joj nista biti. Normalno, samo dok benchujes ili dok se igras. Posle toga je presaltaj u ler i nek odmara 🙂

Mozhe ali za 1000 mora fan na 100% plashim se da ne crkne.

A znas kako i ja ne volim fan na 100%, ali opet, ako crkne tu je garancija... nisi ti nista kriv.

Mala garancija na ovaj sapphire 2 godine. Ako josh neko ima istu karticu neka kazhe koliko je maksimalno izvukao klok.

zavrsio sam oc na 990/[email protected]
ni Metro2033 se vise ne buni
posle vise sati igranja nema da se deli slika (sto ne znaci da nece) a temperatura se zaustavi na 71C

jok
ali, hvala na komplimentu :d

Prilozi

• 2-05.webp
    2-05.webp
    32.9 KB · Pregleda: 38
Vidim da neko pominje ventilator na 100% na grafickoj. Meni je do 30% grafika apsolutna tisina tu pocinje da se cuje, 40% jako, 50% mnogo jako vec neizdrljivo. 100% vi ne znate sta je to.
Prema tome je H70 pumpa na CPU u full load mala beba. Oni uzasi od kojih bruji soba na Youtube su prema tome nista. To je nesto sto se ne moze opisati recima. Na svu srecu ja moju ni klokovanu nisam imao potrebe za ventilatorom uopste. Jer je 50-55C klokovana u igram. Znaci 100% se cuje kod komsije garantovano avioun VUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU. Kao turbo najveci i najaci fen pa duplo jace.
Ja mislim da se preko metar iza kompa oseca vazduh od toga. Sta su to tako stavili kada necu ni na 50% ukljuciti. Za testove mozda, otkud znam.
Ja vam garantujem moju da morate na 50-60% da drzite da bi vratili grafiku jer se ne cuje igrica od toga.
Pazite videla je ona 75C Furmark pola sata na 21% ventilator uvek jke zakljucan. Ali znate sta joj radi Furmark a ni tu nema potrebe za jace ventilator. Kako se kod vas cuje na 100%???

Poslednja izmena:
Pa nisu sve karte iste, neke ce se klokovati bolje neke nece, al ono ne bi trebal oda je preveliko odstupanje u proseku za iste modele, a moze i da bude da zapadne losiji primerak....

Meni moj Gigabyte gura GPU na 1GHz na samo 1.2V, ali zato memorija neče preko 1020 🙁 Šta je veći dobitak za performanse, brži GPU ili VRAM?

GPU je bitniji, ali i ram doprinese zavisi od igre i aplikacije, ali u sustini GPU.

Ne razumem kako si uspeo sa istom karticom toliko klok, mwni na istim podeshavanjima sa slike se razdvaja ekran na pola u AvP D3D11 Benchmark.

Ehmm!
Rado cu menjati moj primerak za tvoj, uz doplatu od 20e 🙂
Ne zameri na sali 🙂
Zna li neko koji je napon bezbedan, so to speak?

Poslednja izmena:
Vidis sta ste doziveli zbog Gigabyte da vas Sapphire zeza. Ejjjj.
Dve reci Nvidia-Asus.
Solidarisem se sa vama sto se tice Gigabyte i buducnosti.
AM3+ ce biti Asus 1001%. Koliko god da je skuplji. A gledam GTX580 je 40e skuplji Asus od Gigabyte i to ne isti nego Asus ima vece pocetne klokove.
Prema tome 40e ne sme da sputava kada su u pitanju tako skupe igracke.
Sada vreme ce pokazati da li sam pogresio ili ne.

Poslednja izmena:
Zashto mi sad grafichka radi u 2d modu na 250/1000mhz a ranije mi je radila na 100/300mhz nisam klokovao na default je?

Malopre sam flashovao fabricki BIOS ovim: http://www.techpowerup.com/vgabios/84644/Sapphire.HD6850.1024.101008.html
***e, nikad to nisam radio i bese mi frka. Na kraju komp je samo zablokirao i samo reset dugme je moglo da ucini nesto.
Na srecu, sistem se normalno digao i sad graficka radi 775/[email protected] na default.
Da li je normalno da komp blokira pri ovakvim radnjama?
Kako da znam da li je ovo pravi AMD BIOS, a ne neki modovani?
Da li da ja ipak vratim kako je bilo?
Kako covek da zna kad je izasao novi oficijelni BIOS?

A zasto si flesovao ?

Au!
to je pitanje koje me ujedno i optuzuje...
Ne znam. Dokon pop i goveda krsti!
Mada...sad na 1010/1220 u Metro2033 nema problema. Sto ne znaci da mozda nece biti 🙂
Al', svakako je glupo. Gain je zanemarljiv.

Poslednja izmena:
Ljudi pomagajte, koji god malo veci klok da stavim pucaju mi igrice posle pola sata igranja, na primer na 900/1160 puca just cause 2, shta da radi isto se deshava koliku god voltazhu stavim?

Jel moze jedno pitanjce da ne otvaram novu temu, imam gigabyte 6850 i u afterburneru ne mogu uopste da povecam napon, usao sam u settings i oznacio da mi otkljuca opciju za povecanje napona i nista se ne desava...nemam pomeranja preko slajdera...da li mozda zna neko u cemu je problem?

Jel moze jedno pitanjce da ne otvaram novu temu, imam gigabyte 6850 i u afterburneru ne mogu uopste da povecam napon, usao sam u settings i oznacio da mi otkljuca opciju za povecanje napona i nista se ne desava...nemam pomeranja preko slajdera...da li mozda zna neko u cemu je problem?

Skini 2.1.0 Beta5 verziju

A mozda ne moze da se podesava napon? Obicno za referentne karte moze, dok se za nereferentne obicno koriste jeftinije komponente koje ne dozvoljavaju softversku kontrolu napona.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

nasao sam 2.1.0 Beta6 verziju ali ne mogu da je instaliram, imam win7 x64 , ona 2.0 verzija sa msi sajta radi ali ne mogu da korigujem napon , jel imate neki link?

Daj recite neki program kao shto je linx za CPU takav mi treba i za grafu, onaj crysis bench prolazi 10,15 krugova ambush ne puca, ali posle vishe sati igranja pucaju igrice zato mi treba neki program da przhi grafu nekih sat vremena kao linx shto przhi cpu, jel ima neki?

Daj recite neki program kao shto je linx za CPU takav mi treba i za grafu, onaj crysis bench prolazi 10,15 krugova ambush ne puca, ali posle vishe sati igranja pucaju igrice zato mi treba neki program da przhi grafu nekih sat vremena kao linx shto przhi cpu, jel ima neki?

Ti smanjuj klokove i igraj to sto igras i sto puca, kad bude prestalo da puca to su ti stabilni klokovi. Ako prolazi 10-15 krugova Crysis, znaci da je core verovatno stabilan, ali ne mora da znaci za memoriju, meni zbog memorije zabode u Call of Duty Black ops a u ostalim igrama radi najnormalniej na odredjenom taktu.

Nazad
Vrh Dno