Šta je novo?

Sapphire 4870 OC

Nidzo svaka cast za rezultate. Ajde ako ti nije tesko malo smanji taj klok procesora na nekih 3ghz, odradi mark 06 i krizu, pa da vidimo i mi ostali sta mozemo da ocekujemo od kartice ;)

Nikola koje vazdusno si stavio i kako si hladio memorije i napajanje ja nikako da stignem da uradim test sa EK suprem woterblokom a na memoriji i napajanju sam ostavio referentno hladjenje.

Znaci to je to jer sam ja pustao moju na 790/1100 na 100%fan max temp u crysis benchnarku je bila 53C. Ali brate kao da je avion poletao :D

Upravo tako. Moraćeš da nađeš neki kompromis između podnošljive buke i poželjne temperature...ili eventualno da kupiš kućište od ili kao yotijevo :wave:

Dobri klokovi..Ali te karte (pocev od 2900XT serije,za 38xx ne znam) su glasne kao motori boinga 747 sa razdaljine od 2 metra...(Gledao sam neki video 2900XT na 100% fan sa pola metra ugasila svecu) Ali svejedno jako dobri klokovi,kako bi tek bilo za proc i grafu sa tecnim azotom (stavio bih formulu al ne umem koeficijenat da stavim)....Iso bi proc na oko 7GHz,a Grafa na 1000/1500 sigurno!!! ;)

Sta bi zeleo da postignes :) Ovaj BIOS nije prepravljan, ja cu ga ubaciti sutra, jer ima Tmin-50C :)
:wave:

Dobri klokovi..Ali te karte (pocev od 2900XT serije,za 38xx ne znam) su glasne kao motori boinga 747 sa razdaljine od 2 metra...(Gledao sam neki video 2900XT na 100% fan sa pola metra ugasila svecu) Ali svejedno jako dobri klokovi,kako bi tek bilo za proc i grafu sa tecnim azotom (stavio bih formulu al ne umem koeficijenat da stavim)....Iso bi proc na oko 7GHz,a Grafa na 1000/1500 sigurno!!! ;)

Ja mislim da bi ishao min na 7.2 GHZ :D , a grafa na 1800/ 3500 :d

:whip::S::type:

@ Nidza - :wave: i samo napred ;)

Poslednja izmena:
Skinuo sam AMD GPU Clock tool i Expertool 4, da bi overclock-ovao gpu i mem preko AMD-ovog programa i da bih podesio broj obrtaja ventilatora preko Expertool-a. Zanima me da li je moguce povecati dozvoljeni overclock u Expertool 4 programu, koji je trenutno 787 gpu/ 945 mem? Na taj nacin bih izbegao upotrebu AMD programa, koji dozvoljava mnogo vece overclock mogucnosti, ali ne i podesavanje brzine ventilatora.

Druga stvar koja me nervira je resetovanje setovanja svaki put kada resetuje sistem... resenje?
Hvala unapred

Edit: Btw sto se tice clock-ova uspeo sam 850 za GPU i 1120 za memoriju (9155 GPU score u Vantage). Mozda memorija moze jos vishe, ali mislim da me zeza GPU posto mi na 870 nije hteo da prodje prvi test u 3DMark Vantage...

POZ:wave:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vrh Dno