Šta je novo?

Sapphire 4850 dual slot problem

• Začetnik teme Začetnik teme Seraph
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Seraph

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
18.08.2008
Poena
380
Well,u teoriji sam cuo da grafa sa ovakvim coolerom treba da hladi dosta dobro....al djoka
Vec par dana lupam glavu ovime i vise ne znam sta je problem....
Naime,clockovao sam core na 670 i ram na 1033mhz,ako povecam clock->izbacuje me iz igara iz fazona da je pukao driver,ako povecam ram-> posle 10min 100% cedjenja pocnu na momente da mi se pojavljuju kvadratici na ekranu,ne nesto extremno,ali recimo ako stavim ram na 1048mhz+ onda iskacu bas bas.
Ovako mi je temperatura 50*c,a pri max opterecenju je oko 70-75*c....iako mi je cooler tweakovan na 95% i cuje se ko avionski motor.
Nemam vise ideju sta da radim,overclockom nisam zadovoljan uopste jer znam da moze ova grafa sa ovim hladjenjem da izvuce daleko bolje rezultate,ovo je smesno....
Da li je problem direktno u grafi ili u hladjenju?
Isto,cuo sam da brzina cpua utice na overclock,mada nisam siguran koliko je ovo tacno.
Sva clockovanja sam radio preko catalysta

c2q 6600(3ghz)
p5q
lc6600,600w
4gb geil bd

Poslednja izmena:
Ne mora temp biti ogranicavajuci faktor kod OC, tvoj model jednostavno nece vise da se potera, ne moze da radi na visoj freq.

bas joj nema spasa? 😀
da li da se zezam sa voltazom ili da ne cackam?nisam siguran kako ti funkcionise kod grafa,nikada to na njima nisam ni radio

temp.jpg

Ovo su klokovi iz auto tune opcije, i to sam ga sam zaustavio na toliko.
Igre nisam probao jer mislim da ce se pregrejati.

temp.jpg

Ovo su klokovi iz auto tune opcije, i to sam ga sam zaustavio na toliko.
Igre nisam probao jer mislim da ce se pregrejati.

ja sam uspevao max gpu 695 i ram na max 1080,ali recimo da je to dobro za igre koje nisu previse graficki zahtevne(WoW,Guild Wars itd).Smanjio bih clock na dole,i na kraju sam dobio taj clock na kome sve radi tj. testirao sam pri very high opcijama u crysisu i ne puca uopste,sve iznad toga bi crysis bukvalno progutao i naterao je da se gusi.Jednostavno,ovo sto sada drzim mogu da nazovem stabilnim clockom,mogu ja i preko ali u jednom momentu u nekoj aplikaciji ce poceti da zabada a to nije poenta
Bas zato pitam koliki max stabilnog clocka

Poslednja izmena:
Ako bih nabacio neke hladnjake na ram mozda bih se i igrao, ali ovako ne zelim rizik.
A kako si ubrzao fan na 95% ?

U medjuvremenu sam nabavio Riva Tuner pa sam preko njega stelovao fan.
I nema neke razlike izmedju 38 koliko je na default-u i 95% ni u zvuku ni u temperatuama.
Ovaj vent je izgleda slab.

Stavi na 30%,otvori kuciste,stavi na 95% i videces o cemu pricam 🙂

Nazad
Vrh Dno