Šta je novo?

Saphire X700 Pro problem

Sale_Nis

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2003
Poena
620
Pre svega pozdrav svima..

Mashina je skroz nova i sastoji se od MSI Neo4 platinum, A64 3500+ bla bla bla i Saphire x700 Pro..

Na linuxu sve lepo prolazi i radi.. Medjutim problem je sa Windblowsom XP..

Podignem system, stavim najnovije ChipSet drivere, instaliram Omegu i racunar se posle svakog reseta BLOKIRA ono kada se posle Welcome screena pojavi Desktop.. Ne budem lenj, probam sa original Catalyst driverima, racunar se podigne medjutim tamo gde je omega blokirala on mi izbaci neku gresku da ne moze da ucita sta ja znam sta.. Trt mrt nesto.. Onda pokusam sa ORIGINALNIM CD-om od Saphire i sa njime sve prodje bez ikakvih problema! E sada pitam ja Vas Windblows strucnjake sta to moze da bude.. Mislim ne smeta mi nista, za sada imam taj ORIGINALNI catalyst 5.7 drivere, ali me cudi da Omega nije prosla..

Sta to moze da bude problem?

Kada budes resio problem ako nije do drajvera isto ovo vazi: Nabavi lepo 5.10 kataliste, i zaboravi na omega drajvere, nisu ti potrebni na toj kartici.

ma na normalnim Catalyst driverima me nervira onaj glupi nasminkani Control Centar.. Na Omegi je i dalje sve onako kako je nekada bilo.. Prosto jednostavno i logicno..

Da li je neko imao slican problem?

Da rezimiram.. kartica svakako radi skroz ok i sve je super, samo sto sve lepo instalira samo sa CD-a koji je dosao uz nju.. Daklem DEFINITIVNO JE DO DRIVERA..

🙂

Sacekaj Omega 5.11 🙂 ili probaj neke starije Omega drajvere
Poz

Imas na ATi sajtu ATi-jeve Catalyst-e i bez tog Control centra.
Mene CC takodje nervira.
poz

Sale_Nis je napisao(la):
ma na normalnim Catalyst driverima me nervira onaj glupi nasminkani Control Centar.. Na Omegi je i dalje sve onako kako je nekada bilo.. Prosto jednostavno i logicno..
a zasto ne koristis catalyst sa control panelom umesto sa control centrom???
i mene nervira ccc pa skinem drajver zajedno sa cp i vozi misko 😉
imam istu graficku i instaliran 5-9_xp-2k_dd_cp_wdm_26409.exe

:wave:

Sta vam je tacno problem sa CCCom? KOliko zapravo cesto koristite kontrol panel drajvera? Ja se ne secam kada sam nesto chackap u kontrl panelu?

Pa vidis, ja ga koristim relativno cesto..

Imam jedan normalan tv koji prikazuje sliku u formatu 4:3 i jedan Plazma malo poveci koji naravno prikazuje u sliku u formatu 16:9.. E sada, kada hocu da koristim tv kartu da bih na tv izlazu video par IP kamera koje su vezane na kompic, onda mi treba normalan tv.. Kada recimo zelim da gledam neki film ili da jednostavno gledam otkljucane digitalne sat kanale (preko DVB) kartice, onda mi treba jelte VELIKI TV.. ovo se desava cesto i po par puta na dan.. Daklem, MENI treba CC.. 🙂

Pokusacu sa ovim driverima pa javljam rezultate.. Nikada me do sada OMEGA nije izneverila.. Neznam koji joj je K..

@Ser_Zile
Kako Vas sluzi WLAN? 🙂

Nedjo je napisao(la):
Sta vam je tacno problem sa CCCom?
Nije nikakav tehnicki problem nego meni ne odgovara, a nista ne gubim time sto koristim CP umesto CCC-a. (dobro je sto moze da se bira)

@Sale_Nis:
Povremeno je neposlusan ali dovedemo ga u red jako brzo 🙂

:wave:

Daklem glupost nevidjena!

Probao sam sve moguce Omege i sve cataliste i kartica i dalje radi samo sa originalnim CD-om 🙂

kakva glupost!

@Ser_Zile
Jeli Zile kuco stara, a sa kojim tebi driverima radi to kako treba?

@Ser_Zile
Sta kazes za D-Link Air Extreme 520G+ valja li to? Vredi li to 20€

koristim ove gore sto sam naveo 5-9_xp-2k_dd_cp_wdm_26409.exe
original nisam ni probao jer znam da su neki matori.

ono sto ima atheros chipset to vredi 🙂
baci na mail/pm/icq poruku....

da ne bi postavljao novu temu, da li neko moze da mi kaze sta je ovo zalepljeno na zadnjoj strani X700 u obliku kvadrata?

DSCF1891.jpg

Nedjo je napisao(la):
Sta vam je tacno problem sa CCCom? KOliko zapravo cesto koristite kontrol panel drajvera? Ja se ne secam kada sam nesto chackap u kontrl panelu?
Trosi vise memorije kad je svaki mb bitan...

diviner_golden je napisao(la):
da ne bi postavljao novu temu, da li neko moze da mi kaze sta je ovo zalepljeno na zadnjoj strani X700 u obliku kvadrata?

DSCF1891.jpg
Cini mi se da je kao neki thermal pad(ako se instalira neki kuler kao sendvic tipa Giant ili slicno).Ma da mozda i gresim...

Nazad
Vrh Dno