Opet ovaj lik koji tvrdi da je sve ispod i serije [i to klokovane] preslabo za bilo koju noviju karticu..:trust: :d
Covece, pricas ljudima sa quadovima na 3,4Ghz da im je preslab cpu za 5850 ?
Ja tebe razumem da si sa e3XXX presao na i5 2500k koji zdere sve pred sobom ali nemoj preterivati.
U sustini, za kartice jacine 6870/5850 moze da ''prodje'' svaki noviji c2d ali na klokovima 3,5Ghz. A cesljao sam forume danima, cak i gtx560 moze da radi na c2d sa vise kesa, isto je uslov min 3,5Ghz a e8400/500/600 ocovani na 4Ghz sasvim solidno ''saradjuju'' sa gtx560 i to bi bio neki kraj za c2d kombinacije sa novim grafickim karticama.
Razumem ja tebe ako hoces da kazes da je bolje imati i5 u kombinaciji sa ddr3 i tako dobrom gpu kao 5850/6870/gtx560 ali pretera covece.
A phenom II x4 955 npr na 3,5Ghz nikako ne moze da bude ''preslab'' za novije graficke.Do 300e recimo.
Jel ti razumes pokretaca teme?, jel uopste razumes sta se oni bune?
Ja samo kazem da bez OVERKILL CPU-a nemozes "UVEK" imati 99% GPU usage (ako znas kako je optimizacija traljava odradjena, windows, api, driver....) i to danas za je i7 SB, sutra ce biti potreban ko zna koji procesor za 28nm graficke... ili ce se desiti nemoguce to je da nece postojati api, driver niti directx i programirace se direkt na hardweru sto je pa nemoguce
Jednostavno 90% vas ne razume 1. sta je API, directx, driver, os a tek na kraju slag na tortu losa optimizacija..... te sve stvari vuku sigurno vise od 50% resursa i zato CPU postaje slaba stvaka...
Ko zeli da razume sve ce svatiti iz ovog linka!
http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2011/03/16/farewell-to-directx/1
"On consoles, you can draw maybe 10,000 or 20,000 chunks of geometry in a frame, and you can do that at 30-60fps. On a PC, you can't typically draw more than 2-3,000 without getting into trouble with performance, and that's quite surprising - the PC can actually show you only a tenth of the performance if you need a separate batch for each draw call. "
ja licno se slazem sa problemom ali ne i sa solucijom jer je po meni programiranje direkt na HW-u nemoguce jer je vecina programera lenjo i glupo
Poslednja izmena: