Šta je novo?

Saphire 4670?

aca85

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2008
Poena
319
Poz ljudi.
E ovako,kupio sam saphire hd4670 ,i zaista je sasvim ok karta (za pare koje sam dao) ^^ Ali imam samo jedan prob,buchnost coolera tokom rada... (pre sam imao 8600gt i bio je tih ko bubica) a sad,kao da imam safari u kucistu,ima neko ideju kako da utisam to cudoviste ? (posto je fabricki tako buchan cooler) ... mozda zamena za neki drugi cooler ?

hvala unapred

Сафир 4670 нема проблема са кулером. Провери у каталист контол центру да ли ти кулер ради на 100%. Стави га на аутоматску контолу обртаја.

Nažalost, karticu je nemoguće utišati. Čak i kad ručno podesiš u CCC da se vrti na minimumu, ona je glasna (glasnija nego kad ju BIOS kontrolira), al to je problem gotovo svih HD4670. Plus što je sam hladnjak loš/nekvalitetan.

@dzzel@
Možda je do različitih BIOSa, ako je tvoja tiha.

Najbolje staviti neko aftermarket hlađenje.
Accelero S2 je idealno rješenje za tu karticu, ako ga možeš nabaviti. Hladi skroz pasivno. Vidjet ću ljeti, ali za sada su temperature u igrama uglavnom do 56°C, jedino ju Furmark tjera iznad 60. U 2D modu radi na kojih 30°C.

Zatim Zalmani serije VF700/VF900, VNF 100 ... u biti sve što ide na HD3650 ide i na HD4670, rupe na PCBu su iste.

Poslednja izmena:
Ja sam u Rivatuneru uspeo da isključim ventilator skroz. Podesio da se ravnomerno uključuje kada pređe kritičnu temperaturu, tako da je safir gotovo nečujan u normalnom režimu. Kada se krene sa igranjem je sasvim druga priča, ali taj problem pojačani zvučnici bez problema rešavaju. Slažem se sa dizelom i što se tiče buke na 3%. Nije baš nečujna, ali nije ni prebučan. Viđao sam i gore. E sad, ako neko hoće da mu se mašina nečuje, onda može da obiđe ovu kartu ili postavi pasivu kao Ace ili CM Coolviva z1.

Smanji napon uz pomoc nekog potenciometra. Ja sam to postigao sa mojim Sapphireom 4830 i sad je necujan. Titanov ppotenciometar odlicno radi posao, a kosta 325 dinara. Imas o tome vise u diskusiji o 4850 karticama sa Zalmanovim ventilatrorom i u diskusiji o 4830 karticama.

Uzeo si sta si uzeo ali mi ne ide u glavu zasto nisi uzeo HD3850 sa identicnom cenom i daleko vecim izborom nonstock kulera?Neka te lepo sluzi.

Jos jedan problem ... mozda je kartica.
Znaci posle nekih 1h igranja,ode mi slika,nestane,kao da se vga kabel izvuce iz monitora (pa moram silnicki da resetujem ... ) ???

~~~

ok batalio sam se ... pazarim novu ... previse cimanja ovo >_> a i 320 sharder je malo.
Mislim da pazarim 4850 ... vredi ? (ne mogu jachu,budzet ,,, *** )

Poslednja izmena:
Naravno da vredi :) Pa 4850 ti ima najbolji odnos cene i performansi.....

Vrh Dno