Šta je novo?

Saphire 4650 vs XFX 4650

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Imam priliku da biram izmedju ove dve karte za sitne novce:

ATI Radeon 4650 Sapphire 1GB/DDR2,/DVI/HDMI/VGA/bulk/128bit

ATI Radeon 4650 XFX 1GB,/DDR2/TV/DualDVI/128bit

pa me zanima vase misljenje

Inace je XFX skuplji za 1000.00 din,jer to zbog dual DVI?

Tnx...

PS: ako smatrate da ima nesto bolje za nekih ~6000.00 slobodno predlozite :)

Poslednja izmena:

Tnx...

Koliko vidim sapphire je bulk(samo kartica) pa je u tom slucaju xfx bolji izbor.
Bilo bi bolje ako bi mogao da nadjes 4650 sa ddr3 memorijom ili mozda neki 4670.
A ako nisi gadljiv na polovno mogao bi oglasima za te pare da uzmes 8800gt ili nesto slicno.;)
P.S. Nije skuplji zbog dual dvi vec zato sto nije bulk.;)

Tnx...

bolje uzmi neku polovnu 4830-4850 za taj novac.

Saphire bih dobio za 4500,00 sa 2 god garancije
XFX za 5000,00 (ipak nije 1000,sad mi javio kolega) isto 2 god garancije

sad mi javio i za ovo isto za 5000,00
ATI Radeon 5450 XFX 1GB/DDR2,/DualDVI/HDMI/VGA/64bit/HD
i ovo
ATI Radeon 4650 PowerColor 1GB/DDR3,DVI/VGA/HDMI/128bit

problem je sto nemam vremena da detaljnije preturam po netu sta kako jer i sad pisem sa posla a kolega hoce da mi izadje u susret jer se patim sa MSI 8400GT,jer kad imam malo vremena volim da zaigram malo :)

Izvinjavam se ako gnjavim ali treba mi neko ko malo bolje prati ove stvari...

Unapred zahvalan...

PS: Pitah ga ima li ili moze da nabavi 48xx,ali nazalost nema...

Poslednja izmena:
Saphire bih dobio za 4500,00 sa 2 god garancije
XFX za 5000,00 (ipak nije 1000,sad mi javio kolega) isto 2 god garancije

sad mi javio i za ovo isto za 5000,00
ATI Radeon 5450 XFX 1GB/DDR2,/DualDVI/HDMI/VGA/64bit/HD
i ovo
ATI Radeon 4650 PowerColor 1GB/DDR3,DVI/VGA/HDMI/128bit

problem je sto nemam vremena da detaljnije preturam po netu sta kako jer i sad pisem sa posla a kolega hoce da mi izadje u susret jer se patim sa MSI 8400GT,jer kad imam malo vremena volim da zaigram malo :)

Izvinjavam se ako gnjavim ali treba mi neko ko malo bolje prati ove stvari...

Unapred zahvalan...

PS: Pitah ga ima li ili moze da nabavi 48xx,ali nazalost nema...

A na kojoj rezoluciji bi igrao,sa kojim podesavanjima i koji procesor imas?
Mislim da bi za ~6000 najbolji izbor bio 4650 ddr3,gt220 ili ako mozes da nadjes 4670.
A ako bi hteo polovno nesto moglo bi da se iskopa po oglasima neki 4850,8800 gt...

Kao sto vidis po pregledu grafulja nista extra mi ne traba,imam Athlona x2 koji sljaka na 2.6,2 giga ddr2 rama...modern warfare2,assasins creed 1 i sl,nista extra ne bih sad

Zaboravih,imam full hd monitor,ali ne patim,1280*765 je neki minimum...

Samo da dodam, posto si naveo i 5450 kao opciju, da nikako ne ides na to jer je ona u rangu 4350 a tesko da bi sa tim uradio bilo sta vise od gledanja filmova, tako da se i ja slazem da ti je 4650 neki minimum. Ne bi bilo lose ddr3 ali ako ides na sto vecu ustedu onda ti ovaj bulk zavrsava posao (ne znam zasto bi davao 500 din za sarenu kutiju i cd jedino ako ti je neophodan taj tv-out).

Ma kakav tv out,imam laptop za takve stvari...jedino mi taj PowerColor nekako...sumnjiv :) nesto mi ne uliva poverenje...zezao sam se sa XFX i Sapphire,lepo rade posao... sad i ja da ne kazem sta za sitne novce...

Mada sto vise ulazimo u temu nekako mi se sve vise cini da blje jos malo da skupim kinte pa da uzmem nesto redovno,jer cu za pola godine opet da vristim garant...

Ni necu high,samo normal :)

Poslednja izmena:
Ma kakav tv out,imam laptop za takve stvari...jedino mi taj PowerColor nekako...sumnjiv :) nesto mi ne uliva poverenje...zezao sam se sa XFX i Sapphire,lepo rade posao... sad i ja da ne kazem sta za sitne novce...

Imao sam ja PowerColor Radeon 9700pro i vrsio mi je posao sasvim lepo tako da ne moras da brines po tom pitanju;)

E sad, od ponudjenog ja bih uzeo Sapphire ili PowerColor zbog vga/dvi/hdmi konektora, a ti vidi sta ti je bolje 500din manje ili ddr3.
Doduse ne bi bilo lose da skupis jos malo novca pa da uzmes makar neki hd5670.

Imao sam ja PowerColor Radeon 9700pro i vrsio mi je posao sasvim lepo tako da ne moras da brines po tom pitanju;)

E sad, od ponudjenog ja bih uzeo Sapphire ili PowerColor zbog vga/dvi/hdmi konektora, a ti vidi sta ti je bolje 500din manje ili ddr3.
Doduse ne bi bilo lose da skupis jos malo novca pa da uzmes makar neki hd5670.

Ma da,to i ja nesto gledim sad,zeza me kolega samo me bombarduje sa cenama,sad mi poslao kao da si znao i ovo

ATI Radeon 5670 Powercolor 512MB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/128bit i to za 7.800,00 dindzi...sunce mu... :) boce bolje skupiti jos malo...

Hvala na savetima kolege...

Ma da,to i ja nesto gledim sad,zeza me kolega samo me bombarduje sa cenama,sad mi poslao kao da si znao i ovo

ATI Radeon 5670 Powercolor 512MB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/128bit i to za 7.800,00 dindzi...sunce mu... :) boce bolje skupiti jos malo...

Hvala na savetima kolege...

Ta 5670 ti i nije bas neki izbor jer ima dosta losije performanse od nekog 4850/9800/4770.
A PowerColor ti je proizvodjac istog kvaliteta kao sto je i Sapphire,XFX i ostali.
Razlika je samo u broju prikljucaka(DVI,HDMI,ANALOG) i u kvalitetu propratnog materijala.
Retko se desava da ima neke vece razlike.;)Pozdrav

Svaka cast kolegi,nije ga mrzelo i donese mi Sapphire 4650 da probam...
Prijatno me iznenadila,ocekivao sam losije performanse,bas sam je mucio (da ne davim sad scim i kako) mada u nekim momentima igranja sa nazovimo normalnim podesavanjima se bas vidi da fali ono o cemu smo prethodno pricali...
Sve u svemu,mozda nekom pomogne,stvarno odlicna grafulja za game entuzijaziste i za te pare,ali licno cu je zaobici...sva sreca pa sam imao prilike da je probam

Svaka cast kolegi,nije ga mrzelo i donese mi Sapphire 4650 da probam...
Prijatno me iznenadila,ocekivao sam losije performanse,bas sam je mucio (da ne davim sad scim i kako) mada u nekim momentima igranja sa nazovimo normalnim podesavanjima se bas vidi da fali ono o cemu smo prethodno pricali...
Sve u svemu,mozda nekom pomogne,stvarno odlicna grafulja za game entuzijaziste i za te pare,ali licno cu je zaobici...sva sreca pa sam imao prilike da je probam

Stvarno je sreca sto si imao prilike da probas jer bi pogresio da si je uzeo.
Ali,po tvojim prethodnim komentarima stekli smo utisak da ce ti i neka slabija,kao sto je 4650,zavrsavati posao.Na kraju ti ostaje da se ispruzis jos malo i uzmes nesto bolje.;)

@over
Jap,to je bio neki kao plan ali posle testa odustajem...

@Shang

Da imam sad 8k ni ja se ne bi razmisljao,ali moracu se malo strpiti...:(

Nazad
Vrh Dno