Šta je novo?

saphire 2600xt problem

doct.cor

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2007
Poena
320
Pojavio mi se neki problem sa drajverom, tj kada igram crysis ili pustim 3dmark06 posle nekog vremena izbaci mi nesto "driver is not responding, vpu recover..... bla bla i prekine mi igru ili 3dmark, probao sam i nove i stare drajvere ali isto je, testirao sam karticu sat vremena sa ati tool-om i nema error-a ali temperatura posle pola sata rada ati tool-a ide do 90 stepeni, takodje mi se desava ponekad kada instaliram drajvere za graficku da se komp zamrzne (mada otkako sam instalirao svez win nije se desilo nijednom) sta se ovde desava?

aaaa pa imam kuciste sa 4 ventilatora od toga jedan veliki na stranici koji duva u graficku i cpu, sta ces vise a i da hocu nemogu sta da mu stavljam vise kad nema mesta nigde, ima li neki program za kontrolu ventilatora na kartici??

Imao bas taj Safirov 2600XT (ddr3) ali nije mi prelazio preko 65c, mora da tu nesto ne stima.

Druga mogucnost je da ti se zapusio hladnjak prasinom, Safir stavlja limeno sace koje se brzo zapusi, tako da mozda je i to razlog...

Jel' ti karta ddr3 ili ddr4 verzija?

Ako je ddr4 verzija, poneka hoce da pravi problem za pregrevanjem zbog loseg biosa.

Za kontrolu ventilatora probaj Riva tuner.

ddr3 model, sad sam ocisto malo hladnjak bio je zapusen dosta, probacu kasnije opet ato tool jedno pola sata da vidim temperaturu

Mozes i ati tool za kontrolu venilatora da koristis.

Poslednja izmena:
To je i meni bio redovan problem, los dizajn hladnjaka.

pfff !!
znaci nov auto kad kupis nit dosipas vodu nit ulje nit ga peres nit ga usisavas dok ne napuni 15 god ???
ako nista jednom u barem 3-4 meseca treba kompis lepo ocistiti iznutra, usisati... i ondak se nece sva "vata" iz coskova "sublimacionim" metodama preneti u VGA cooler.

pfff !!
znaci nov auto kad kupis nit dosipas vodu nit ulje nit ga peres nit ga usisavas dok ne napuni 15 god ???
ako nista jednom u barem 3-4 meseca treba kompis lepo ocistiti iznutra, usisati... i ondak se nece sva "vata" iz coskova "sublimacionim" metodama preneti u VGA cooler.

Naravno da treba cistiti komp, ali sa ovim sacastim hladnjakom na Safiru je posebna prica, zapusi se brzo, a kad se zapusi skroz blokira protok vazduha. Nema tu neke mudrosti los dizajn, jeftin za proizvodnju. Sto se meni sad Zalman VF700 ne zapusi... 🙂

Nazad
Vrh Dno