Šta je novo?

Sanyo Xacti VPC-HD2000

erdelja

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2004
Poena
319
Manje - vise su mi jasne performanse ove kamere, samo me jedna stvar kopka...

Kao jednu od mana, navode joj "slabiju" stabilizaciju slike. E pa, sta to znaci "slabija" :trust:

Ako neko ima iskustva sa ovom kamerom, jako bi bio zahvalan na nekom zapazanju i misljenju o istoj. Kolega samo sto nije otisao da je kupi, pa ga pokolebali. Covek je u nevolji, pomagajte :p

Ja već izvesno vreme tražim neku dobru HD kameru, a da ne košta kod nas preko 800e, da ima optičku stabilizaciju, dobar senzor (ili više njih), kako bi slika bila dobra i u uslovima slabijeg svetla... I ne trebaju mi silne opcije jednog HV40 i da plaćam ono što mi ne treba.

Prosto je intrigantno koliko je kod nas dobar izbor SD a slab izbor HD kamera i koliko su dobre HD kod nas skuplje nego na zapadu (pošto SD nisu skuplje u tolikoj meri)...

Racimo zapao mi za oko Panasonic HDC-SD200, u Evropi oko 670-700e, dao bih ja ovde i 750e, ali je nigde nema. Zašto, ne znam, jer rekao bih da ima odličan odnos performanse i cene.

Evo i jedan review iste:
http://www.simplydv.co.uk/reviews/camcorders/panasonic/avchd/panasonic-hdc-sd200-review.html

Poslednja izmena:
@driver

Ma znam da nema opticku stabilizaciju, nego me je interesovalo, dali je neko koristio ovu kameru. Interesuju me iskustva sa njom, vezano za zum i drmanje pri istom. Na camcorderinfo smo gledali testove stabilizacije i oni su ocajni, ali... taj isti test sa canon hv40 izgleda isto, ocajno (sto me je malo zbunilo, jer nisam primetio da na mom hv30 to lose radi). Nasli smo i neke video primere na vimeo-u i tamo izgleda prilicno lose :S:

Sad te tek ne razumem. HV40 se bukvalno ne razlikuje od HV30, ako si video testove gde se snimak mnogo trese kao kod tog Sanya, to jedino ako je stabilizacija bila iskljuchena. Kameru bez stabilizacije uoshte ne treba kupovati, jer uzasno je teshko drzati tako malo parche plastike mirno, i na wide delu, a pogotovo na zumu...

Uzeh ja tog Xactija pre pola godine, stabilizaciju nema pa sam odmah uzeo i Hague minicam stabilizator. Kamera kao kamera odusevljava svojim 1080p/60fps progresivnim modom i slowmotion modovima, ali bez mehanicek stabilizacije je NEUPOTREBLJIVA koliko se treska, tj. koliko se to na 1080p vidi...

P.S.
Na wide delu bez stabilizatora je djene-djene, moze da prodje (pogotovo ako se drzi kao cigara, kaziprst iznad kamere) ali zato tele deo je kao da te nosi cunami talas :D Sa dodatnim mehanickim stabilizatorom je pesma.

Poslednja izmena:
Evo odgovoricu ti ja za Hague, moze se samo naruchiti, nema toga kod nas, cena je chini mi se neshto preko 100e + dazbine ako te zadese :)

Shto se tiche ovog snimka, to je glupost, uzeo je da trese kameru iz sve snage, pa ko ce tako da snima. HV40 ima potpuno istu stabilizaciju i objektiv kao HV30. I bash me chudi shto je to camcorderinfo, oni bi trebali da znaju shta rade, ovako ce napraviti samo negativnu reklamu bez veze :)

A da li bih mogao da odradim kvalitetno stablizaciju slike u postprodukciji, ako vec kamera nema mehanciku stabilizaciju?
Recimo snimam sirovo u 1080p a krajnji, obradjeni produkt da bude u 720p?

POZ

Moze naravno, ali da bi radio sve snimke koje imash, trebace ti puna soba kompova koji ce to raditi u mrezi :) To je mnogo spor proces da bi 1080p snimak od pola sata ili sat vremena "stabilizovao".

Ne postoji tako dobar komp koji ce to da pojede za chas. Stabilizovanje slike na najjachem trenutno kompu bi trajao jedno 2x duze nego shto traje sam snimak pa ti racunaj :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno