Šta je novo?

Sanyo ili Triax

Nije bas normalno ali nije ni kriticno... Mozda ce posle nekoliko ciklusa normalizovati...

Triax Power 2078 ili 6178
Da li ima neke bitne razlike ?
Razlika u ceni je minimalna , ali je problem sto vecina radnji prodaje aparate u kompletu sa punjacem , memorijom i ostalim dzidza bidzama , znaci da li je problem uzeti slabiji model , ako nema jaci , a ima povoljniju ponudu.

Kupio sam ovaj Triax Power 2078
imam par pitanja
- kako se ukljucuje discharge ( jel ima neko dugme ili sta - da li ih automatski prvo isprazni , pa krene da puni ?)
Mozda su moje baterije jos uvek nove-neformirane , pa se zato odmah upali crvena lampica
Ima samo ono dugme sa strane , za 2-4 baterije
Inace nije bas nesto vruc dok je na punjenju , rek'o bih mlak
Punio sam baterije , prvi put ~10h >> stavio u aparat > malo slikao ( ~50ak slika ) i sutradan se iskljucio , jer su se ispraznile ( mozda zato nema discharge , jer su vec prazne ), sada sam ih opet stavio na punjenje

Meni to nesto ne mirise na dobro: ispucao si 50-tak slika i istrosio baterije?

Triax je domaća (naša) firma koja posluje po principu šrafciger sistem. Kao i mnogi evropski brendovi GP, Trust..... na Sanyo baterije lepe svoje nalepnice. Slično se radi i sa punjačima. Dakle s obzirom na cenu i to da je to naša firma - TRIAX i ništa više. Takođe imaju i sve vrste baterija za DC i DV kamere. I nemaju mnogo bajki o formiranju baterija itd, ako ne radi kako treba u garantnom roku - zamena.

Triax garantovano ne koristi Sanyo ćelije, izuzev ako Sanyo specijalno za njih ne pravi drugačije baterije - barem što se tiče NiMH programa.

http://www.triaxpower.com/

Nisam znao da je naša firma, tripovao sam da su Kung Fu? 'si sto posto siguran u to?

Kod:
http://www.svebaterije.net/index.html

Ja imam isti takav punjac i 8x2500mAh baterije. Kada odem na letovanje obicno se vratim sa 800-900 fotografija za dve-tri nedelje. Set od 4 baterije mi izdrzi oko 100slika u proseku. Discharge koristis posle 10-tak punjenja valjda zbog nekog memory-efekta, ali ja jos nisam koristio tu funkciju. Mislim da se ukljucuje tamo gde svetli crveno/zeleno/zuto svetlo...pritisni slobodno. Ako ne bude to, pogledacu cim stignem kuci.

Inace, ja sam skroz zadovoljan, mene sluzi vec vise od godinu dana.

Kupio sam ovaj Triax Power 2078
imam par pitanja
- kako se ukljucuje discharge ( jel ima neko dugme ili sta - da li ih automatski prvo isprazni , pa krene da puni ?)
Mozda su moje baterije jos uvek nove-neformirane , pa se zato odmah upali crvena lampica
Ima samo ono dugme sa strane , za 2-4 baterije
Inace nije bas nesto vruc dok je na punjenju , rek'o bih mlak
Punio sam baterije , prvi put ~10h >> stavio u aparat > malo slikao ( ~50ak slika ) i sutradan se iskljucio , jer su se ispraznile ( mozda zato nema discharge , jer su vec prazne ), sada sam ih opet stavio na punjenje

disharge se pali sam tj prvo ih isprazni pa onda puni. kod mene je vruc samo dok radi fast charging.
Baterije moras da punis prvih par puta (bar 3) po 24h, a posle ti je dovoljno po 14h. uostalom imas lepo napisano ili na punjacu ili na onom pakovanju od punjaca da se baterije pune 14h.

disharge se pali sam tj prvo ih isprazni pa onda puni. kod mene je vruc samo dok radi fast charging.
Baterije moras da punis prvih par puta (bar 3) po 24h, a posle ti je dovoljno po 14h. uostalom imas lepo napisano ili na punjacu ili na onom pakovanju od punjaca da se baterije pune 14h.

?????

Pogledaj malo po forumu, prije nego napises ovako nesto ;)

Discharge se ne pali samo, nego drzis pritisnuto dugme za discharge. Drugo, oko baterija, glupost je puniti ih po 12h, a narocito po 24h.

?????

Pogledaj malo po forumu, prije nego napises ovako nesto ;)

Discharge se ne pali samo, nego drzis pritisnuto dugme za discharge. Drugo, oko baterija, glupost je puniti ih po 12h, a narocito po 24h.

Priznajem gresku za discharge,SORRY , ali ja kad punim baterije npr 4-5-6h one traju pola dana..Vec sam jedan par baterija bacio (mozda su bile lose). Ovaj drugi (novi) par koji imam punim po celu noc (oko 12-14h, zato sto sam tako procitao na onoj plastici u kojoj su upakovane) i onda stvarno traju dugo.
Koliko ti punis svoje i koliko onda traju (otprilike)???

Ja moje punim dok se ne napune (tu oko 4-5 sati kad ih ne praznim prethodno), a traju mi da mogu da ispucam i preko 500 slika na Canon S3 IS-u. Baterije su Triax od 2800mAh.

Kad stavim prazne baterije upali se crveno i ostavim ih dok se ne pali zeleno svetlo. Otprilike 4-5 sati. Tako napunjene baterije mi traju bar 100 fotografija u Canon A 80.

Koliko ti punis svoje i koliko onda traju (otprilike)???

Na Triax-u (a i na ostalim "pametnim" punjacima) kad se baterija napuni, prekida se punjenje i punjac prelazi u "trickle", tj. dopunjava ih jako malim strujama, otprilike tek toliko da ne pocnu da se samoprazne. O tome je vec puno puta pricano i pisano. Po tome, apsolutno je nepotrebno na takvim punjacima drzati baterije na daljnjem punjenju (sledecih 10, 20, 30 sati), jer nema efekta - punjac je "sam" prekinio sa punjenjem.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Evo, ima skoro vec godinu dana kako sam nabavio Triax i apsolutno sam zadovoljan njime, nije me nijednom izneverio :)

ajde da ovde ubacim pitanje:
aparat Canon A560, punjac Triax (ali ne bitno) i 4 baterije od 2800mAh! jel to moze bez problema da izgura ovaj aparat na sedmodnevnom putovanju da se ne smaram i nosim punjac!
poz :wave:

Kako mi mozemo da znamo koliko cesh fotki da ispucash ? :)

Bez problema.

Nazad
Vrh Dno