Šta je novo?

Sanyo ili Triax

eki86

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
320
Razmisljam se dali da uzmem Triax Power MW6178 ili Sanyo (video sam ima za 2500 din sa 4x 2300mAh) ? Jedino me buni kod sanyo punjaca sto nemaju nikakvu lampicu ili nesto da bi znao da je baterija puna. Ovaj sanyo sto sam video, neznam oznaku, pise da puni baterije za sat ipo ili 90 min. I jos nesto, dali je to mnogo bitno sto ima triax sve te zavrzlame praznjenje, nekakve detekcije itd. Sta od toga ima sanyo?

Malo vise pitanja, ali sta cu ne bih da kupujem punjac svaki dan, hocu da kupim jedan pravi i da traje ...

P.S. Nisam znao gde da postavim temu, pa ako ovde smeta neka je moderatori pomere !

Poredis "Ficu" i "Mecku".
Sanyo je broj jedan u svetu.
Ne znam koji si punjac gledao,ali imas odlicni Sanyo MQRO2N-E-4-2500 za 30 EUR.

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=3015&id_artikl=301.500.022
(nisam zeleo da stavljam nas link,jer ce moderatori shvatiti kao reklamu i obrisati)
"Fica i Mecka",ma da.N e znam da li si video ili koristio Triax ali baterije koje se dobijaju sa njim izuzetno dugo traju,ima discharge,ma znaci punjac je full.Trenutno,ne znam bas ko je tu fica a ko mecka.

to me najvise i zanima. triax ima sve opcije, a za sanyo neznam koje ima. kolko sam video nema ni lampice, da vidim kad je baterija puna !

jel imao neko iskustva sa triaxom 6178

Triax je super. Uzmi i pevaj.

uzmi jeftinije :)
ili ono sto mislsi da ti je preglednije/prakticnije

u ovom slucaju uzeo bih Triax ako on ima ono sto nema Sanyo (mislim an ovo sto si naveo)

Mora da postoji indikator lampica, npr. kao kod GP-ja koja svetli zeleno ili crveno kada je napunjena ili prazna ili blinka crveno kada je baterija oštećena.
U svakom slučaju Triax djubre ne bih poredio sa Sanyo-m a tek ne uneo u kuću.

Poslednja izmena:
po cemu sudis da je triax djubre ?

U svakom slučaju Triax djubre ne bih poredio sa Sanyo-m a tek ne uneo u kuću.

po cemu sudis da je triax djubre ?

Bas to - po cemu mislis da je Triax djubre (jesi li ga koristio)? Ili mozda zadovoljni korisnici jos nisu svesni da su uneli djubre :D :p

Inace, i moj glas ide Triax-u :wave:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Verovatno ga je koristio godinama pa tako govori :D

Imam najbolji Triax punjach i 4 seta baterija koje punim na par dana, nikada bolje baterije/punjach nisam video. Triax 2800 mAh kida bilo kog Sanyo-a, i to se "okom" primecuje...

Baterije ne proizvodi sigurno triax već kupuje od sanyo, sony, gp-a.Ni varta nepravi punjive baterije već kupuje od njih.
Samo bitna razlika u ceni ili klasi modela opravdava kupovinu triax-a u suprotnom neozbiljno je porediti Triax i Sanyo.

Triax koliko znam je preslikani Panasonic tj. panasonic celije

Baterije ne proizvodi sigurno triax već kupuje od sanyo, sony, gp-a.Ni varta nepravi punjive baterije već kupuje od njih.
Samo bitna razlika u ceni ili klasi modela opravdava kupovinu triax-a u suprotnom neozbiljno je porediti Triax i Sanyo.

Baterije koristim za blic (po 4) i probao sam razne, ali nijedne ne drze toliko i ne pune blic tako brzo (mislim na poslednje 2800 mAh), tako da ne vidim razlog kupovine 2.5x skupljeg Sanyo-a. Svako ko ih je probao, odushevljen je...

Nema preslikavanja, triax ne proizvodi punjive baterije već ih kupuje i rebrendira kao i panasonic.
Nije mi namera da pljujem triax samo se naježim kada ga poredite sa tata sanyo-m.
Zašto neko ne pomene GP, oni su treći veliki proizvodjač OEM punjivih baterija i punjači su im jeftini i dobri.

Poslednja izmena:
Ovo je, cini mi se, topic u punjacima Triax/Sanyo. Niko ni ne kaze da Triax pravi celije/baterije. Na Triaxovim baterijama 2500 koje sam dobio uz punjac, nigde ne pise HR, sto mi govori da nisu Sanyove. Cije su... ne znam. Ali znam da su dobre. Al to nije ni tema topic-a, nego punjac. A sa punjacem sam extra zadovoljan :banana:

Koji je Sanyo model sa opcijama koje ima Triax? Neki link... ?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. [offtopic]Imam i paket GP baterija koje JESU Sanyo (imaju HR oznaku). Od 2100 su i uzete su na NBGbuvljaku. Nisu od onih "3500" i sl. laganih ko pero, vec su prave 2100 i isto me veoma dobro sluze.[/offtopic]

to me najvise i zanima. triax ima sve opcije, a za sanyo neznam koje ima. kolko sam video nema ni lampice, da vidim kad je baterija puna !

jel imao neko iskustva sa triaxom 6178

ima crvena lampica, gori kada se pune i ne gori kada se napune

Poredis "Ficu" i "Mecku".
Ajde malo argumentuj ovakve izjave, ili stavi iste uredjaje na kadex pa ponovi post!

Sanyo je No1 i to je cinjenica ali izjava da je Triax Fica je po principu lupi pa ostani ziv, ili si mozda zamenio Triax sa Hahnel-om.

Na Triaxovim baterijama 2500 koje sam dobio uz punjac, nigde ne pise HR, sto mi govori da nisu Sanyove.

Ispod haube je Panasonic i to vise nije tajna, sto se tice HR ziga na novijim serijama Sanyo celija iz nekog razloga vise ne postoji (steta)!

Poslednja izmena:
Pretposlednji punjač mi je bio aktuelni Sanyo sa 4 x 2300mAh, odličan. Aktuelni punjač mi je aktuelni najbolji Triax sa 4 x 2800mAh, još bolji! Nema greške sa bilo kojim, ali Triax, pored toga što opravdava 2800mAh oznaku na baterijama, potpuno nezavisno kontroliše i prati svaku bateriju ponaosob, ima mogućnost punjenja i u kolima, i što je još važnije za održavanje baterija - ume da ih prazni.

Definitivno mislim da sam bolje prošao što nisam uzeo Sanyo ponovo, nego Triax ovaj put. Mislim da je u pitanju ozbiljniji komplet, sa punjačem praktično više klase, a koštaju isto. Ja bih ti savetovao da ideš na Triax, a ako ti treba i konkretno mesto gde ćeš sigurno kupiti pravu stvar, obrati mi se na PM.

;)

nidza@, kiza...@,driver@:
Izvinjavam se sto ponavljam svoje pitanje od pre par meseci, ali nisam dobio bas konkretan odgovor:
Da li i vama Triax punjac(imam cetvorokanalni) usija baterije da ne mozete da ih drzite u rukama? Vec kad indikator napunjenosti pokazuje dve crtice, toliko su tople da je to neverovatno... Zvao sam uvoznika, kazu da je to normalno, ali ne bih smeo puniti slabije baterije(!), kao, moze biti svasta. A ja bas uzeh neke stare NiCd, ista prica, bez bilo kakve havarije - napuni ih brzo, vruce jesu, drze dobro...
Inace, 2500 izdrzavaju jako dugo, ali BOJIM SE da ih ostavim da se pune bez nadzora, jer - "sta ce biti s kućom? - Zapaliću je!"

Postanu mlake kad pređu na trickle - tj pozeleni dioda. Kad se pune (crvena dioda) veoma su tople.

Isto se ponašao i Sanyo.

Sve preporuke za Triax, fenomenalan je!

Gde mozhe triax u ns da se nadje, sanyo ima na svakom cjoshku.

Da li i vama Triax punjac(imam cetvorokanalni) usija baterije da ne mozete da ih drzite u rukama?

Da, dok puni, veoma se greje. Sto rece Nidza, kad se baterije napune i punjac predje u trickle, onda se ohladi. I mene je brinulo to sto se veoma greje tokom punjenja, ali to tako mora, jer se pune velikom strujom (ne bi se inace tako brzo napunile). Brinulo me je ustvari gde da stavim punjac, da se okolina ne bi grejala (na sto, kauc, tepih...). I onda sam uzeo jedno Alu telo GlobalWin-ovog FOP32 ;) Tako da sada, uvek kad punim, Triax stavim da stoji preko 'ladnjaka. Izgleda sasavo, ali... "mene ledja vise ne bole" :D i okolina je zasticena, a vala, i Triax se 'ladi :,,:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Prilozi

• triax.jpg
    triax.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 171
Nidza@, Kiza...@,
Hvala lepo!
Zakljucak: ako se i Sanyo greje kao besan, onda bolji(za te pare) od Triax-a nema! Znaci, kad imate vremena, mozete da praznite baterije(to u principu traje, ali je korisno), svaka se puni(i prazni, i sve vreme kontrolise!) zasebno - ne mogu da se prepune, barem ne koncepcijski(prakticno cemo da vidimo;) ), a, sto je kruna svega - kosta k'o neciji punjac skoro bez ikakvih kontrola! Sve te nazovi kontrole(npr. indikacija za dve baterije - nikada one nisu bas idealno identicno ispraznjene/napunjene!) su, u odnosu na cetvorokanalni - tesko nje.../sviranje...!
"... Dibeste, dibeste! Nemacka(kineska) medicina je najbolja na svetu!...":)

aj odma i cena i koji je model...

Pitanje u vezi ovog Triax-a:
Da li je normalno da se 1 baterija puni duže od ostalih 3? Razlika je >30min.

Vrh Dno