Šta je novo?

sandra laze

Suvi

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
619
Overklokovao sam cel 800 na 1070 na BX masteru, znaci magisrala radi na 133Mhz. Po rezultatima koje pokazuje sisoft sandra moj racunar je brzi od pentiuma 4 na 1.2Mhz sto je ocigledno nemoguce. Razlika nije velika oko 5% ali mislim da nesto nije u redu sa testom. P4 je jedino brzi u memorijskom transveru i to za 60%. U cemu je stvar?

Takva situacija bi hipotetički imala potkrepljenje i u realnoj situaciji. Koper na 933 je brži od tog P4 na 1.2 GHz, a opasno se bori sa 1.4 GHz verzijom. Ja nešto nisam čuo za taj P4 na 1.2 GHz, ali ako Sandra kaže da ima...

Još nešto. Nije tvoj Celly brži. To je samo sirova procesorska snaga. Pusti malo memory bandwidth test pa ćeš videti ko je ko. Znači brzina tj. "overall" performanse ne zavise samo od sirove snage procesora.

Sandra je poslednji program kojim bi merio brzinu procesora. Meni je dok sam imao celeron-a 366@550MHz pokazivala da je brzi od duron-a na 600MHz. :p

MiRda KF4e je napisao(la):
Sandra je poslednji program kojim bi merio brzinu procesora. Meni je dok sam imao celeron-a 366@550MHz pokazivala da je brzi od duron-a na 600MHz. :p

Jedino ako si licho prepravio program. :D

MiRda KF4e je napisao(la):
Uopšte nije ne moguće, verovatno misliš na meomori test. Ne zaboravi da su Duroni u to vreme radili na AMD750 i VIA 133Pro pločama, a Celeron na BX-u. ;)

Mislim na procesorski test, a tu definitivno celeron na manjoj frekvenciji od duron-a ne moze biti brzi, nazalost...

magick je napisao(la):
Uopšte nije ne moguće, verovatno misliš na meomori test. Ne zaboravi da su Duroni u to vreme radili na AMD750 i VIA 133Pro pločama, a Celeron na BX-u. ;)

Ponekad se mislim da li se zezas ili si ozbiljan.

'Ajde ljudi, mojne opet.........:D :D :D (D)

notax je napisao(la):
Ponekad se mislim da li se zezas ili si ozbiljan.
Mrtav sam ozbiljan, tadašnji AMD čipsetovi su kuburili sa memorijskim transferom, tako da je u ovom segmentu Celeron@BX-u bio brži od Durona, pogotovu overklokovan. Pazite komunikacija sa memorijom NE sirova procesorska snaga.
:wave;

magick je napisao(la):
Idi ti gledaj svoj superiorni DVD neograničen PAL sistemom. :p :D

He he... Evo jednog retkog primera kada magick ne greši :p .

Bogami nakupilo se dosta toga za gledanje preko praznika.
Samo da pogledam šta kaže Sandra, da li su mi diskovi modulisani PAL ili NTSC sistemom ? :D .

magick je napisao(la):
Mrtav sam ozbiljan, tadašnji AMD čipsetovi su kuburili sa memorijskim transferom, tako da je u ovom segmentu Celeron@BX-u bio brži od Durona, pogotovu overklokovan. Pazite komunikacija sa memorijom NE sirova procesorska snaga.
:wave;
Nikada Celeron nije bio brzi od Durona u memorijskom transferu , chak i ako poredimo Durona na najsporijoj plochi a Celerona na najbrzoj , narochito ako Celeron radi na 66 Mhz FSB-u. Koliko znam ne postoji ni jedna Socket A AMD 750 plocha , osim eventualno Gigabyte GA-7IXE4 koja je verovali ili ne potpuno AMD plocha , uljuchujuci i juzni most.

Nazad
Vrh Dno