Šta je novo?

Sandisk Sansa Fuze

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
1. pitanje je ko još prodaje ovaj plejer sem Pakoma i Comtrade u BG?
2. glasi da li i gde može da se nabavi neka futrola za njega, pošto nema štipaljku kao Clip model?

3. pitanje nije za ovu sobu, ali da ne otvaram dve teme:

Da li se meni dobro čini ili se prebacivanje pesama vrši preko Windows media player umesto prostog kopiranja? Ne mogu nigde da nadjem jasan odgovor, a da hoću komplikovan proces prebacivanja muzike, kupio bih ipod shuffle...

3. pitanje nije za ovu sobu, ali da ne otvaram dve teme:

Da li se meni dobro čini ili se prebacivanje pesama vrši preko Windows media player umesto prostog kopiranja? Ne mogu nigde da nadjem jasan odgovor, a da hoću komplikovan proces prebacivanja muzike, kupio bih ipod shuffle...

Ne mogu da ti garantujem, ali skoro sigurno moze. Kod novijih plejera obicno postoje dva moda MSC i MTP, tako bi trebalo da je i kod Fuze.

MSC - komp prepoznaje plejer kao Flash drajv npr.

MTP - na XPu su potrebni drajveri koji idu u okviru WMP11, makar ja nisam uspeo bez njih. Kada je WMP11 instaliran, onda moze da se pristupi plejeru iz WMPa ili gomile drugih programa, a moze i da se prosto kopira kao i u MSC modu. Cak se i pojave opcije sa strane u Win Exploreru za pravljenje plajlisti, sve u okviru samog XPa. Pretpostavljam da to u Win7 radi u samom startu, ne treba nista dodatno instalirati.

http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/207
http://www.musicedmagic.com/computers/how-to-download-music-to-an-mp3-player.html

I u MTP modu ne mora da ide preko media playera, vec klasicno kao da je flash u pitanju, samo ga windows prepoznaje kao media device, ili kako vec 🙂. Za XP je dovoljno da ima WMP11 i sve je u redu 🙂. Vista i Seven po defultu rade sa MTP uredjajima.

Znaci ni u jednom slucaju ti nije neophodan media player.

Hvala na razjašnjenju, u system requirements piše da je neophodan WMP 10, pominju se plejliste, nemogućnost puštanja muzike po folderima, itd...

Koliko ja znam pustanje muzike po folderima nije moguce i to je velika glupost Sandiska. Ostalo je ok.

Poslednja izmena:
Zavisi, npr. Sansa Clip+ podrzava folder browsing, ali stari Clip ne podrzava...

Ok mislio sam na pomenuti Fuze model 😀.

Poslednja izmena:
Da, podržava i Fuze sa najnovijim firmwareom, mogao sam da se šetam po folderima dok sam imao Fuze.

Neki komentar na prva dva pitanja, naročito drugo?

Ja se sećam da je Desk imao po koji komad Sansa Fuze ranije, ne znam kakva je situacija sada.

2. glasi da li i gde može da se nabavi neka futrola za njega, pošto nema štipaljku kao Clip model?
Ja za svoj Sansa e seriju, koristim jedan od modela Case Logic, koji mu je legao k'o budali shamar 😀
Potrazi u Metrou,Mamutu,ili na Buvljaku.U svakom sluchaju ponesi plejer, pa nadji na licu mesta govarajuci model i velichinu.

Ima u Gigatronu da se kupi...mada je tamo nesto skuplji ,)

Nazad
Vrh Dno