Šta je novo?

SanDisk MP3 Player

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vredi li dati 6300 din za model sa 256Mb memorije ili dodati jos 3000 za iRiver 790 ???

Ne mogu da verujem da niko ne koristi doticni MP3 player ;(

Sve zavisi sta trazis od plejera... iRiver ne moze da se koristi kao flash bez kabla, i ako mu ne promenis firmver...a vidim da nekima ta operacija flesovanja nije uspela i otisao im je uredjaj kod Manitua u vecna lovista (ovo sam video na nekom stranom forumu, ne secam se gde...). Sa druge strane, ima *verovatno* bolji zvuk od SanDiska, ali to neces znati dok oba ne cujes...

Koliko para - toliko muzike, kaze nas narod

P.S. Postoji vec aktuelna tema o mp3 plejerima, moglo je i tamo da se pita...

Moglo jeste, ali mene interesuju konkretni utisci od ljudi koji su ga kupili !

RazbojNick je napisao(la):
iRiver ne moze da se koristi kao flash bez kabla, i ako mu ne promenis firmver...

Moj iRiver 799 radi kao flash bez promene firmware-a :-devil-:

...kad bi se zezali... :S:

Pa to sto kazes jednostavno nije moguce i tacka!

Delija je napisao(la):
Pa to sto kazes jednostavno nije moguce i tacka!
ok, izgleda da ja sve vreme prebacujem nevidljive file-ove, hvala ti, sta bih ja bez tebe ucitelju.

Kako prebacujes fajlove? IRiver Manager-om? E pa to nije "USB flash disk", buraz! ;)

Ne razumem te stvarno, pa zar nismo u thread-u u kome si i ti ucestvovao bas pricali o UMS firmware-u??? :S: Za koj' moj se onda neki od nas trude da objasne neke stvari kad ih niko ne je*e ni 5 posto! :wall:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=576377#post576377

sholim011 je napisao(la):
ok, izgleda da ja sve vreme prebacujem nevidljive file-ove, hvala ti, sta bih ja bez tebe ucitelju.

Iz FAQ-a
" Q. Can I use the iFP players as a memory drive to put Word and/or Power-Point documents on it and still use it as an MP3 player? Can it be used as a USB memory key chain / external storage drive?

A. You are able to download many types of files (data / media) to the iFP player for initial storage. Word documents, Power-Point presentations, Excel sheets, etc. are able to be sent to the iFP player, then transferred (uploaded) to another PC using iRiver Music Manager.

A PC must have the software application installed in order to have files uploaded.

The Player does not "act" as an external drive on a PC as the software application is needed to transfer / upload files to and from a PC. We plan to offer this ability (external drive) within the near future. Please stay tuned! "

Tu se pojavio spomenuti UMS firmware kao resenje ... itd.

Delija je fin momak. Lepo mu se izvines, kazes mlad si, nisi dobro razumeo ... i sve ok.

Dark Angel je napisao(la):
Vredi li dati 6300 din za model sa 256Mb memorije ili dodati jos 3000 za iRiver 790 ???
SanDisk 256 MB ce biti u Metrou na akciji od 09.06. za >6000 din, ako te i dalje zanima...

I da li je na kraju neko probao ovaj sandisk bas me zanimaju vasi utisci...

zmija je napisao(la):
I da li je na kraju neko probao ovaj sandisk bas me zanimaju vasi utisci...

I ja to pitam !

Posto mi je sestra izotimala canyon od 512 skoknuo sam do metroa, da joj
uzmem sandisk i vratim moj plejer. E pa nista od toga posto ovaj sandisk ne dam ni za zivu glavu. Dakle posle mog review-a canyona, evo i reviewa sandiska (mogli bi da objave kao sticky moje testove plejera koje niko ne sme da kupi :)) Znaci plejer je ultra mali, plastika je mogla i da bude malo kvalitetnija. Necu da smaram o tehnickim karakteristikama i opremom koja ide uz njega, posto to lako mozete da vidite na www.sandisk.com, ali ono sto vas sve zanima je zvuk, a on je jaaako dobar, odlican, i posto rizikujem da me svi napadnu necu da kazem da je bolji ni od i-rivera ni od creative-a, ali da plejer spada u tu klasu to stoji. Sluske koje se dobijaju uz njega su sasvim solidne i nema potrebe da se menjaju. Za sada sam slusao muziku osam sati
i baterija jos drzi koliko jos videcemo. Displej na njemu je jako pregledan, i plejer ima
par zanimljivih opcija kao sto je orjentacija ekrana za levake i desnjake. Ima equalizere, mogu da se koriste playliste, fm prijem je solidan i naravno moze da snima glas. Jedinemane koje sam primetio za sada su sto ne moze da snima fm, i evo jednom mi se desilo da nece da ugasi osvetljenje, pa pritisnem bilo sta i ono se ugasi :). Cena u metrou je 5888 dinara. Posto se uz njega dobija jako slabo upustvo predlazem da se isto skine sa sandiskovog sajta, a u tom upustvu se moze videti sta mali sve moze da uradi (jer mene mrzi da pisem). Sta vas jos zanima pisite, a ja cu da javim definitivno za bateriju i ukoliko primetim jos nesto zanimljivo...

E bas sam se nalozio, ali sad sam video da mu treba kabl za povezivanje sa kompom :smash: A to mi nikako ne ide... vec moram da vucem jedan kabl od digitalca, drugi ne bih mogao da podnesem!

Jel si se igrao malo sa radiom? Kakav je prijem stanica u hodu, trcanju i sl.?

pTomic je napisao(la):
To je taj, ali ima ga samo u crvenoj boji, mislim da je to jedina boja za 256mb.

Sto se radija tice nisam bas odusevljen prijemom, ali je daleko od loseg.
Znaci kada hodam zna da malo zasusti, ali doduse to je na konjarniku, tu mi je malo slabiji prijem, nisam ga jos probao negde po centru. Ali naravno zvuk radija je daleko od loseg i ja mislim da je to sustanje vezano za moj kraj, cim
ga budem furao po centru javljam ti... (sta da radim slabo izlazim ovih
dana spremam neke ispite :)).

Sto se kabla tice ne znam kakav je na tom aparatu, ali ovaj usb kabl izgleda
isto kao onaj za mpx200...

Poslednja izmena:
valek je napisao(la):
Iz FAQ-a
" A PC must have the software application installed in order to have files uploaded. "

Sto znaci da nije usb, jel tako?
Izvinjavam se sto sam pravio zabunu po forumu. :S:
Ipak sam nov.

Nije mi jos niko povukao paralalu izmedju Irivera i SanDisca ...
Ima li neko da ih je koristio oba pa moze da upredi ?

Ima li ga jos u Metrou ?
je li to neka akciona prodaja ili ..... ?

U metrou ga na snizenju ima do 22.06, a stvarno ne znam da li ce ga biti posle toga, mada je vec drugi put na snizenju, ko zna mozda uskoro bude i treci put... Evo jos neki podataka o plejeru posle 10-ak dana koriscenja. Plejer je imao losu naviku da se zamrzne i morala je da se vadi baterija i ponovo upali da bi radio. E sada na nekim sajtovima sam nailazio da je to mucilo poprilicno ljudi i postoji vise razlicitih nacina da se resi problem. Meni je pomoglo tako sto sam ga formatirao u fat32. Od tada se nije ni jednom zablokirao, da kucnem u drvo. Baterija koju sam dobio uz njega trajala mi je oko 10 sati, a sada sam ubacio vartu pa cemo videti. Inace primetio sam da mu je kabl od slusalica poprilicno kratak, tako da kod mene ne moze da se nosi bas komotno u dzepu (visok sam 180 tako da verujem da ovo vazi za vecinu ljudi) vec mora da se kaci na kais ili oko vrata ili na ruku sa trakom koja se dobija uz njega ili da uzmete druge slusalice. FM tuner se pokazao kao osrednji po gradu, moram da primetim da je na mojo staroj nokiji 6510 kvalitet prijema bio mnogo bolji, ali je u principu sasvim upotrebljiv. Primetio sam da se ponekad cuje neki jako tih zvuk prilikom promene pesama. Verujem da se neki od ovih nedostataka sredjuju update-om firmwear-a... Znaci ove sitnice su sve sto mogu da mu zamerim, ali ostajem pri onome sto sam rekao da je ovo stvarno odlican plejer posebno za cenu od 5900 dinara i ja ga ne menjam ni slucajno...

Vrh Dno