Šta je novo?

San Diego overclock

• Začetnik teme Začetnik teme CYK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

CYK

Čuven
Učlanjen(a)
10.06.2004
Poena
619
Poslednja izmena:
napon 1.525+104%
temperatura 50C
za slikanje 😉

Poslednja izmena:
CYK je napisao(la):
napon 1.525+104%
temperatura 50C
za slikanje 😉

Koliko ti pise BIOS za napon a koliko u Windozi ?

Koji BIOS imas, posto meni svi prijavljuju mnogo nisku temperaturu procesora.

Cestitke CYK, fenomenalan rezultat.
Zasto mu nisi usibao jos malo vecu voltazu da vidis koji su mu krajnji dometi i sta mislis na koliko ce moci da tera testove?
Pozdrav!

Čestitam, vredelo je svakog truda. 🙂
Malo bolje hlađenje, pa možeš slobodno na xtremesystems. 😀

Poslednja izmena:
Kako se krecu cene San Diega (najslabijeg) kod nas? :trust:

POZ :wave:

Odlican rezultat, pogotovu za nase uslove.Svaka cast 😉

Gidra85 je napisao(la):
Kako se krecu cene San Diega (najslabijeg) kod nas? :trust:

M.P cena za 3700+ je oko 350 eura..

MP cena je oko 400 eura sa PDV-om. Izvod iz zadnjeg Pakomovog cenovnika.
Inace, CPU je zaista fenomenalan. Nista bolje u zivotu nisam video.... 2.8Ghz ns 1.32v !

Poslednja izmena:
Sto radi Silicon on Isolator (SOI) -> zvek !

Koliki je njemu default napon? I jel to Venice jezgro? Dajte mi malo infrmacija. Znam da mu je oznaka E4, ako se nevaram.

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
MP cena je oko 400 eura sa PDV-om. Izvod iz zadnjeg Pakomovog cenovnika.
Nije Pakom jedini uvoznik.BTW,ako nekome zatreba moze se lako nabaviti SD 3700+ za 360e..

Gidra85 je napisao(la):
Koliki je njemu default napon? I jel to Venice jezgro? Dajte mi malo infrmacija. Znam da mu je oznaka E4, ako se nevaram.

Default napon:1.4v
Core Stepping:E4 San Diego
Frekvencija(Default):2200MHz
Multiplier:11
L2 Cache:1024k

Stvarno extra, da ga drzis na 273x11 sinhrono i da te Bog vidi. 😀 :d 😉

Za svaki dan 2800/280 na def naponu apsolutno stabilno
u kombinaciji sa radeonom x850xt na def clockovima daje vise od 6500 3dmarkova05.
Sta reci osim AMD + ATI = ZVER
Jos jednom, hvala drfedji za stabilnost sistema(maestralan posao).
P.S. Steta sto nema mogucnosti staviti dva atija u sli rezim na dfi-ju(upravo imam 2 kod sebe) to bi bilo bruka
Pozdrav

Optimus Prime je napisao(la):
Nije Pakom jedini uvoznik.BTW,ako nekome zatreba moze se lako nabaviti SD 3700+ za 360e..

2 greske:
1.Pakom je jedini uvoznik koji je uvezao San Diego i prodaje ga po ceni po kojoj je Fedja naveo
2. Default napon za SD je 1.35V
Poz

Optimus Prime je napisao(la):

Interesuje me gde moze da se nabavi za 360 evra?

Nedjo je napisao(la):
2 greske:
1.Pakom je jedini uvoznik koji je uvezao San Diego i prodaje ga po ceni po kojoj je Fedja naveo
Ok to je ono zvanicno.Bar ti znas da postoje i ,,alternativni nacini,, nabavke 😉
Nedjo je napisao(la):
2. Default napon za SD je 1.35V
Poz
Nisam pogresio default voltazu,valjda znam kakav procesor mi je prosao kroz ruke.BTW,uzet je jos ranije od Monarch Comptures-a i trenutno je kod kolege u masini.Default voltaza je 1.4v a takodje tu je i Link odakle je isti narucen.TIP: Pogledaj na dnu stranice specifications -->voltage.

Poz.

Ajde da se dogovorimo :d

Default voltaza za San Diego je 1.35V ILI 1.4V, sto nigde ne pise vec zavisi samo od srece (ovaj dobar stos je AMD naucio od velikog tate Intela 😀 ).

Znaci ubodes pa vidis voltazu procesora...

Evo sta kaze cpu-z,
bios setovanje auto,auto
Pozdrav

Prilozi

• napon.webp
    napon.webp
    23.4 KB · Pregleda: 118
Za San Diego i Venice (DSL tehnologija) core voltage je 1.35V, dok je za Winchester-a 1.4V. Mozda ce San Diego FX57 ili FX59 imati blago podignut napon (1.4V). Racuna se da je napon za San Diego i Venice 1.35-1.4v. Oznaka DKP5BN znaci da je u pitanju CPU u D - OuPGA 939 pakovanju, K sa voltazom K - 1.35v , P - sa max radnom temperaturom od 70c, 5 - sa 1MB kesa, BN - revizija jezgra E4 (SH8-E4) 90nm DSL. Dakle, doticni CPU je na 1.35v. Kod doticnog primerka procesora napon je varijabilan, dakle, ima oznaku A, kao i temperatura, pa je oznaka DAA5BN. Konkretno, CPU moze da menja napon u zavisnosti od temperature i potrebe. Jednom recju "elastican CPU" :d

Poslednja izmena:
Mozda je 1.4v a mozda je i 1.35v, mozda cak i ploca malo podvoltuje ali brate ovaj primerak na auto setovanjima pokazuje neverovatnih 1.29v tako da mi nije jasno o cemu se ovde radi...???

Radi se o tome da CPU ima varijabilnu voltazu, menja je sam u hodu od 1.29-1.39v, licno sam video kako to radi i nije mi u prvi mah bilo jasno, ali kada sam proanalizirao oznake na CPU bilo mi je mnogo jasnije. Primera radi na istoj ploci Winchester 3500+ radi na 1.36v uvek bez obzira na opterecenje, napon varira izmedju 1.36 i 1.38 v, ali to je uglavnom to mozda bude i da je greska samog sistemskog kontrolera koji meri napone. Ipak, za 0.01v tesko da je greska.

Hm... jer mi se ucinilo ili je ovde do pre 2 min bio link ka: monarchcomputer , ako jeste... hm jer salju robu ovde i sta od kartica primaju?

drfedja je napisao(la):
Radi se o tome da CPU ima varijabilnu voltazu, menja je sam u hodu od 1.29-1.39v

To se i meni desavalo na Winchu 3200+ i 9NDA3J ploci, variralo je od 1.402 do 1.456 ili cak i vise, sve zavisi od opterecenja. Na 9NPA+ isti taj CPU stoji zakucan na onoliko koliko ga namestis u BIOS-u...

jorgovan je napisao(la):
Hm... jer mi se ucinilo ili je ovde do pre 2 min bio link ka: monarchcomputer , ako jeste... hm jer salju robu ovde i sta od kartica primaju?
Da li si mozda mislio na link koji sam okacio u postu #17 ?

Vule je napisao(la):
To se i meni desavalo na Winchu 3200+ i 9NDA3J ploci, variralo je od 1.402 do 1.456 ili cak i vise, sve zavisi od opterecenja. Na 9NPA+ isti taj CPU stoji zakucan na onoliko koliko ga namestis u BIOS-u...
To je vec problem do naponske jedinice maticne ploce. U ovoj ploci je radio Winchester 3500+ koji je manje menjao napon.

Jel to San Diego sa Benchmark testa?

Nazad
Vrh Dno