Šta je novo?

Samsunzi, sta, kako, gde....

• Začetnik teme Začetnik teme Misko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Misko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
02.10.2000
Poena
769
Imam 2x256 Samsunga, ploca Abit KD7-E, oba rade na 200 by SPD. Mozda mogu i vise ali mi se onda na TFT-u javljaju neke linije ?!?. Naravno vrte prime do besvesti (pola cuke).

1.U koje slotove je bolje da ih stavim 1&2, 1&3, neka druga kombinacija?

2. Da li je bolje 166-175 by OS(ostra setovanja) ili 200 by SPD.

3. Evo i rezultata ako neko hoce da uporedi sa svojim.

Misko je napisao(la):
Imam 2x256 Samsunga, ploca Abit KD7-E, oba rade na 200 by SPD. Mozda mogu i vise ali mi se onda na TFT-u javljaju neke linije ?!?. Naravno vrte prime do besvesti (pola cuke).

1.U koje slotove je bolje da ih stavim 1&2, 1&3, neka druga kombinacija?

2. Da li je bolje 166-175 by OS(ostra setovanja) ili 200 by SPD.

1. Kod mene je bolje radilo u kombinaciji 1&3

2. Bolje je 200 by SPD

3. Nemoj da se brukas. 😀

Aca je napisao(la):
...

3. Nemoj da se brukas. 😀

Ja ove moje platio obe 80€. Da li je neko brzi, a da mu memorija 512MB kosta ispod 80€?

Misko je napisao(la):
Naravno vrte prime do besvesti (pola cuke).
Pola cuke... to je tebi "do besvesti"?! 😀:mrgreen:
Misko je napisao(la):
1.U koje slotove je bolje da ih stavim 1&2, 1&3, neka druga kombinacija?.
1&3, uvek.
Misko je napisao(la):
2. Da li je bolje 166-175 by OS(ostra setovanja) ili 200 by SPD..
Zavisi... pre svega kakva su fabricki upisana setovanja u BySPD. Mozda su 5-2-2-2? :mrgreen:
Takodje, skor u Sandri ce ti se verovatno razlikovati od ponasanja u realnom radu... Sandra ce ti pokazati vecu vrednost u mem bandwith-u za 200 MHz FSB, ali u Mark-u ili igrama...

Evo ti kod mene, dok sam imao KR-a: 12x150, stegnuto i 10x180, labavo. U oba slucaja krajnjih 1800 MHz, naravno. Po Sandri, brza je 10x180 kombinacija... medjutim, u 3DMark-u, 12x150 stegnuto je bilo dosta brze (200-300 poena).

Znaci, moraces da proveris obe kombinacije.
Misko je napisao(la):
Hvala ti... 😀
I BTW, pozdravlja te Aca :mrgreen: 😀

Kod mene ipak bolje radi 1&2, 1&3 mi kuca u win-u???

Ej super je sto me prozivate ti i Aca, pa samo ste dali 100+ € za jednu 256-cu za 10% bolje rezultate 😀😀😀.

Misko je napisao(la):

Ej super je sto me prozivate ti i Aca, pa samo ste dali 100+ € za jednu 256-cu za 10% bolje rezultate 😀😀😀.

Da se ubuduce ne brukas ,promeni taj signature u "born to save money" 😀 😀

simpson H je napisao(la):
...

Vidi ko se javlja, zbog tvog P4, jadna decica su morala da se zadovolje sa GF2 😀😀😀.

Misko je napisao(la):
...

Vidi ko se javlja, zbog tvog P4, jadna decica su morala da se zadovolje sa GF2 😀😀😀.
Moja deca jesu na socijali ali samo sto se tice CPU i Ploce(AMD i VIA) .Graficka im je od prvog dana GF4MX440 Gainward.Ali tata im sprema iznenadjenje u obliku P4 😀 .
Istekla im kazna 😛 😛 😛

...

Ali tata im sprema iznenadjenje u obliku P4 😀 .

Bice pre da im tata sprema razocarenje 😀😀😀 u obliku P4.

...

🙂 😀 😀

Misko je napisao(la):

Posto sad imas dobru memoriju, samo 10% losiju, mozda bi najzad mogao da predjes 14K u 3DMarku. 😀

Aca je napisao(la):
...

Posto sad imas dobru memoriju, samo 10% losiju, mozda bi najzad mogao da predjes 14K u 3DMarku. 😀

:hump: :butt: 😀

Ja sam sa socijalom presao 14K, tacnije 14006 , KD7-E, FSB je 189MHz, (vise ne moze ploca), CPU na 2.37GHz (prehlada, otvoreni prozor, novine i led free!) na 1.85V, memorija TwinMOS (2x256, u rangu je PQI i po ceni i po performansama), GF4Ti4200 MSI 310/655, DTK 300W , 2x80mm sa buvljaka cca 150din. Ne pada mi na pamet da dajem jos 200E za neke poene u nekom 3DMarku, i ovo radi fantasticno.
Uostalom, vidite moj avatar 🙁

Milan je napisao(la):
...

🙂 😀 😀

Kome devojka zabrani da kupuje komponente, nema pravo glasa :mrgreen: 😛 :mrgreen: .

Lukija je napisao(la):
Ja sam sa socijalom presao 14K, tacnije 14006 , KD7-E, FSB je 189MHz, (vise ne moze ploca), CPU na 2.37GHz (prehlada, otvoreni prozor, novine i led free!) na 1.85V, memorija TwinMOS (2x256, u rangu je PQI i po ceni i po performansama), GF4Ti4200 MSI 310/655, DTK 300W , 2x80mm sa buvljaka cca 150din. Ne pada mi na pamet da dajem jos 200E za neke poene u nekom 3DMarku, i ovo radi fantasticno.
Uostalom, vidite moj avatar 🙁

Bolje da si uzeo od mene KX-a, nego taj KD7. Izes Abita koji nece preko 190MHz-a. 😳

Aca je napisao(la):
...
Bolje da si uzeo od mene KX-a, nego taj KD7. Izes Abita koji nece preko 190MHz-a. 😳
Vala bas... pa i onaj moj matori KR je radio stabilno na 205, a budio se na 210 MHz.

Misko je napisao(la):
...

Kome devojka zabrani da kupuje komponente, nema pravo glasa :mrgreen: 😛 :mrgreen: .

E ne mogu da verujem sta cu ovde cuti! 😀 😛 🙁

Aca je napisao(la):
...

Bolje, ali ga pocetkom Februara nisi prodavao. A meni je KD7-E uleteo kao zamena za KX7 koji je jadan bio felerican, nije hteo preko 180 stabilno i na kraju je umro na 156MHz FSB. To biranje ploca koje mogu da idu preko 200MHz zna da smara i onogo od koga uzimas i onoga ko je uzima. I tih 20-50MHz ne vredi toga. Da se razumemo, hteo sam da uzmem NF7-S ali to bi me kostalo bar 60E doplate a za tih 60E mogu sebi da kupim mnogo vaznije stvari a ima ih dosta nego 200MHz FSB, o tome cemo da razmisljamo kada se pojavi zvanicna podrska za 200MHz i kada se izlece decje bolesti.

CAR je napisao(la):
...
Vala bas... pa i onaj moj matori KR je radio stabilno na 205, a budio se na 210 MHz.

Bitno je da je tvoj 😀 Nisi ga ti napravio nego Abit. A koliko si ga platio?

Lukija je napisao(la):
...
Bitno je da je tvoj 😀 Nisi ga ti napravio nego Abit. A koliko si ga platio?
Pa, ti cim me pitas za to ocito da znas tacno i koliko sam puk'o tada... :mrgreen: ...
Ali vredelo je svakog dinara, tj. marke.

P.S. Sad bre gledam tvoj prethodni post... pa tebi sve neke kljakave ploce ulecu! 😀 😀
KX koji ne ide preko 180, pa taj isti KX potom ispusta dusu... pa KD7-E koji nece preko 189... svega mi, ti sad da uzmes NF7, ima da zakacis neki komad koji ne ide preko 160 MHz!!! :mrgreen: 😀

Ne bi me cudilo. Ali je zato ZM6 razbijao, moddovao sam ga i ubacio Celeron 633 koji je radio na 1GHz , to je bilo pre vise od 2 godine !!!
Naravno, mogao sam ja da smaram i da trazim drugu plocu pa trecu pa cetvrtu ali postedeo sam i Gedzu i sebe .

BTW, KD7-E moze i na 210, bar sam ga ja vozio toliko ali corruptuje podatake, mislim da je 3.25V malo za NB.

Lukija je napisao(la):
BTW, KD7-E moze i na 210, bar sam ga ja vozio toliko ali corruptuje podatake, mislim da je 3.25V malo za NB.
Pa, ako corrupt-uje podatke, meni se onda cini da ne moze na 210! 😀 😀

Iskreno, to sa corrupt-ovanjem jos nisam iskusio ni na jednoj ploci... a sve su terane do limita. Sto se samog KR-a tice, palio je na 210, nekad je ulazio u Win, nekad ne... ali na 208 je uvek ulazio, i odradjivao jednostavne testove. Na 205 je bio stabilan k'o stena. I uvek je sve radilo perfektno.
I sve to na voltazi od 3.5V... slabo sam ga dizao na 3.65.

Misko je napisao(la):
...

Ja barem imam devojku a i Corsair-a 🙂 .Cuti tu sa tim socijalnim Samsungom i gledaj da ocuvas to malo renomea sto imas ovde 😀 :hump:

Milan je napisao(la):
...
Ja barem imam devojku a i Corsair-a 🙂 .Cuti tu sa tim socijalnim Samsungom i gledaj da ocuvas to malo renomea sto imas ovde 😀 :hump:
A, ne brini se za taj renome. Davno je on to izgubio. :mrgreen: 😀

Mozda mogu i vise ali mi se onda na TFT-u javljaju neke linije ?!?

Da li ti je palo napamet da je AGP prevelik i da nema veze sa memorijom?

Ooo , pa de si Care!?! Sta je nista od peckanja?

Nazad
Vrh Dno