Šta je novo?

samsung

sljamka

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2005
Poena
319
Nov tft monitor ima jednu crvemu tackicu koja samo na crnoj pozadini dolazi do izrazaja -jel to mrtav pihel. A takodje me zanima sta moze da bude uzrok toga da
sto se recimo na nekim slikama pojavljuju takodje ovakve tacke sporadicno(dakle ne uvek i ne kod svih slika) i to preko slika u tako sto zamenjuju osencene delove slike, znaci umesto senke stoje iste crvene (jarko crvene) tackice celom povrsinom. Jel ovo do monitora, strah me da ne rikne. Hvala

Nemaš sreće. Probaj, ako znaš prodavca da ti ga zameni, mada :mad: .

ok momci...ali..

hvala na linku i svemu ostalom ali ima li neko iskustva konkretnih mislim ok je jedan subpiksel ali me brine ovo drugo da mi to ne nagovestava da je i sam monitor ostecen i smislu da se kao subpikseli ponasa bez malo cela povrsina monitora ( u smislu da na svakoj slici nije senka na istom mestu)kada gledam slike. Ima li to veze sa trajanjem i vekom monitora?

sljamka je napisao(la):
hvala na linku i svemu ostalom ali ima li neko iskustva konkretnih mislim ok je jedan subpiksel ali me brine ovo drugo da mi to ne nagovestava da je i sam monitor ostecen i smislu da se kao subpikseli ponasa bez malo cela povrsina monitora ( u smislu da na svakoj slici nije senka na istom mestu)kada gledam slike. Ima li to veze sa trajanjem i vekom monitora?

Izvini ali ja ovaj tvoj post nista nisam razumeo :)

Svaki dan gledam u 10tak TFT monitora i mrtav pixel je mrtav pixel... da li ce monitor da ti zamene kao neispravan je dobra volja prodavca, nazalost. Mada postoje i druge metode ubedjivanja :d :)

Poslednja izmena:
Zavisi koji je monitor u pitanju.
Koliko mi je poznato, Samsung daje ZeroDeadPixel warranty,
ali ne ukljuchuje garanciju na subpixel.

Kontaktiraj telefonom ERC commerce, trazi servis i zamoli za savet sta da radish. Oni su generalni uvoznik za samsung.

sljamka je napisao(la):
A takodje me zanima sta moze da bude uzrok toga da
sto se recimo na nekim slikama pojavljuju takodje ovakve tacke sporadicno(dakle ne uvek i ne kod svih slika) i to preko slika u tako sto zamenjuju osencene delove slike, znaci umesto senke stoje iste crvene (jarko crvene) tackice celom povrsinom...

A reci mi u kakve slike gledas? Jel se mozda radi o slikama sa digitalnog foto aprata ili je rec o svim slikama generalno, staticnim i pokretnim?

Desava se da su slike sa jeftinijih dig. foto aparata usled slabijeg osvetljenja (nocu) na tamnijim povrsinama pune crvenih ali cesto i plavih i zelenih tackica ali to je zbog loseg ccd senzora na aparatu.

Vrh Dno